Jump to content
Българският форум за музиканти

За една боя


Recommended Posts

Някой да е виждал боя, имитираща хром-никелово покритие в спрей?!

Защото един се кръсти, че е ползвал, а аз досега съм прехвърлил всякакви видове бои и не съм виждал такава, а и не ми се вярва въобще да се предлага.

Не мога да си обясня на какъв принцип би била такава боя. Виждал съм боядисана пластмаса с нещо подобно, но то пак е някакъв полимер, който не се знае как е нанасян и със сигруност не е боя от спрей.

Ако все пак сте ползвали такава, кажете откъде да си напазарувам.

Няма да е лошо наистина да има, щото ми требе нещо подобно за боядисване на хардуер на китара.

:hello:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да, в повечето големи хипермаркети има такава.

Проблемът е, че покритието не е много издръжливо. Възможно е да падне при по-сериозна употреба- части като ключове, ръчка за тремоло, копчетата на потенциометрите и т.н се пипат постоянно :ph34r: Бях пробвал преди доста време да лакирам така едни ключове за бас :) след една седмица покритието започна да се лющи на места.

Има такива спрейове за лакиране на джанти - може би са по-издръжливи.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

При тези лакове покритието лесно губи блясъка си при по - продължителен допир с него. Може би трябва да се закира отгоре.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мерси, pacman! ;)

А добри ли са резултатите от такъв спрей? Имам предвид като визия - повърхностите стават ли огледални или по-скоро го докарват на боядисани с феролит?

Предполагам, че марката на спрея също ще е от значение.

Rock on! :beer:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами из пробвах едни COSMOS лакове. Ако повърхността е гладка се получава блясък около 70% от хрома, но като го търкаш с ръка потъмнява. Не знам дали може да се измисли няккъв здрав лак отгоре без да го потъмни.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Има такива технологии - сещам се за предните решетки на разни автомобили, които изглеждат като метал, а са от пластмаса. Въпросът е как се постига в домашни условия. Моите опити за лакиране с прозр. лак в/у спрей за джанти засега са неуспешни - добавя гаден жълт оттенък. Много зависи от марката, най-вероятно с качествена боя (и качествен бояджия :) ) резултатът би могъл да е добър.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това за джантите съм го виждал. На външен вид си е чиста проба феролит - зърнесто е и няма огледален блясък. Прилича по-скоро на металик.

А онзи човек ми се кълнеше, че бил ползвал спрей, който го докарвал на никелирана повърхност с всичката и огледалност и блясък. :think:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз в Мр. Бриколаж бях видял такъв спрей, но не смятам че такова решение ще е разумно, защото слоя, който нанесеш, ще е тънък, и лесно ще падне. Мисля, че има хора, които никелират детайли, по-добре да занесеш каквото ти трябва да ти го направят :godbless:. Ако някой знае къде, може да пише.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Горъре, най-добре пробвай в бившия завод Ворошилов в София. Там има цех, където направо хромират или никелират - по избор. Пиши кво си направил :godbless:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За хромиране има къде да отида, но там няма да ми обърнат внимание за глупости Иначе идеята за истинско хромиране е добра и май имаше някакъв метод за домашна електролиза с батерийки и нещо от сорта.

Дали няма да може да стане така...? :think: :godbless:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Най-доброто хромиране е с електролиза

ама с батерийки едва ли:)

трябва да се експерементира с различни напрежения и ток, за да се открие оптимално доброто хромиране, така, че да не пада хромовото поркитие.

Това от гледна точка на електрониката. А в какво трябва да има в разтвора не ми е ясно...

 

Върху пласмаса пак се хромира с електролиза. Бяхме правили лабораторно по химия 1ви курс и тва правехме. Най-напред се нанася медно покритие върху пласмасата и после се хромира :)

 

И гууд лък.

 

Ако някой хромира нещо по някой от изписаните начини горе нека каже кво е направил и да видим B)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами то и металите първо се помедняват и след това се хромират.

Много е сложно това за вкъщи.

Един ми разправя за посребряваща паста - втривала се с парцалче.

Видях и прословутите спрейове, дето имитират хром-никелово покритие. Може да пробвам да нанеса с такъв спрей повече слоеве и отгоре да го мина с прозрачен лак за нокти. Но имам спомени, че един фен си беше лакирал буквите по клавиатурата на компа - да не се износват уж и след известно време употреба клавишите покафеняха. :bravo:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.