Jump to content
Българският форум за музиканти

Boss Me-50


stratevcaster2

Recommended Posts

Така ще си взимам процесор и съм се спрял на boss ME-50 , тези които го имат , искам да попитам дали с добър за метъл свирня : metallica , slayer ,ac/dc. мерси .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ME-50 не е процесор, а мултиефект.Вътре са наблъскани (почти)всички аналогови и дигитални педалчета на Бос.Няма симулации и не е подходящ за свирене без амп.Ако си поиграеш, може да изкараш задоволително близък до желания звук.И все пак това е само ефект и не прави чудеса.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

значи все пак е добър , аз ще го ползвам в усилватели .

Редактирано от stratevcaster2
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Дали е добър в твърде относително. Най-важното е да съответства на класа китара и амп, с които ще го ползваш. Ако искаш, сподели с какво разполагаш и така най-лесно ще ти се каже дали напасват. Но иначе сам по себе си е добър, да!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 4 weeks later...
  • 3 years later...

Хора искам да задам един въпрос. Имам чувството, че е малко глупав, но нямам много опит с ампове и ефекти. Надявам се да ми простите за невежеството. Аз в момента си търся процесор за да си направя подарък за РДто:) до сега съм дрънчал с направен от мен Самп ама искам нещо с повече възможности и по различен звук вече. Това което ползвам след Самп'а е голям пулт с 12 канала и от там усилвател и колони, нито едно не е специално китарно. Просто към някаква пак сглобена от мен домашна системка. Ако си купя този ефект МЕ 50 какъв ще е резултатът ? Нещата, които свиря са баш като тези които е изброил колегата пуснал темата + блус + някакъв джаз мъча. Това че е просто ефект а не прожесор как влияе на цялата работа ми е въпроса. Другото което искам да питам според вас кое ще ми свършио повече работа: този ефект, Boss GT5/6 , или просто едно метал зонче ... Китарата ми е Maya Sg , благодаря за отделеното време и пожелавам приятен ден :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Малко е относително... Ама до голяма степен зависи колко е качествена системата. Според мен в този случай е по-добре да пробваш с проц. Най-вече заради симулациИте.

Може би китарен интерфейс към компа също е вариант, ако ще свириш само с процесор/мулти ефект.

 

А с метъл зоуна най-много да докараш ефекта на тенджера, пълна с пирони... :-D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

ME-50 няма симулация на кабинет, т.е. вързан директно в пулта ще звучи отвратително. Като компромисен вариант можеш да го вкарваш в чистия канал на Сансамп и да използваш неговата спикър симулация, но става двойна работа и то доста сложна...с 2 думи няма смисъл :) Имал съм такъв....драйвовете не са много гот.

 

GT5 и 6 са морално остарели. Имат си фенове, които ги използват, но заради ефектите. АКо чакаш от това да ти докарва целия звук с драйв и т.н.....а не знам дали и те имат кабинет симулация, та да можеш да ги вържеш директно с пулта.

 

Прегледай Vox Tonelab ST за горе-долу същите пари е страхотна машинка, може да се използва и като компютърен интерфейс и да записваш с него. И такъв съм имал и много ме кефеше. Може би за още малко пари можеш да се вредиш за Line 6 POD XT Live или X3 Live...те са по-висок клас от Воксчето и имат много повече опции, но пък на Vox драйвовете ми звучат по-истински. Просто ги разгледай в нета кое какво може и прецени кое ще ти върши най-добра работа.

 

Това от моята гледна точка :)

 

Успех

Редактирано от Yves
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мерси за поста, наистина беше полезен. И ме накара да се запитам още неща. Например какво е кабинет симулация и спикър симулация. Може би е това да се имитира звукът от даден кабинет + амп ? Което ме навежда на мисълта, че по голямата част от характера на звученето се определа точно от кабинета ? и ако просто дистна китарата с ефект и я вкарам в пулт то няма да звучи добре... Абе май се обърлах доста :D имам приятелчета, които си ръгат процесорчето направо в някакви пултове и си дрънчат през уредбата дори и през слушалки. До сега съм се заблуждавал, че щом като си пусна металика през уинампа и системата звучи добре значи, че като вържа китара с ефект към системата ще успее да прозвучи пак добре... май не е така ..

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

След като разгледах малко Бос гт6 има спикър симулатор ... Май него си харесах пък ще го видим колко ще свърши работа. Сега остава да си го намеря от някъде втора ръка. Някой от вас не желае ли да се раздели със собственото си процесорче : ))) ?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Кабинет/спикър симулация е точно симулиране на ефекта от китарен говорител. Той орязва ниските и и високите честоти и остават основно приятните за слушане такива. Без такава шукария китарата с дисторшън звучи много жужащо. Някои ефекти/процесори имат и могат да се включат директно в пулта и звучат добре, но ME-50 няма.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

благодаря ти за разясненията. Това ми трябваше. Най добрият вариант ще остане да се снабдя с някакъв кабинет за напред ... Надявам се да изкочи от някъде процесор и да си взема :) Интересно ако Метал Зона се свърже в сансампа дали пак няма да свърши работа... Ама ще станат твърде много кабеляци и глупости...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Приятелю, да те попитам как си го направил този така наречен от теб "Самп", след като не правиш разлика между дисторшън и процесор, както и между спийкър и кабинет симулация?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Въпроса е малко неуместен според мен. Някой който знае какво е дист и процесор дали би успял да си направи Сансамп, ако му липсва техническа грамотност да речем? А и не съм съвсем безхаберен кое как е, но никога не съм имал процесор и никога не съ мсе занимавал сериозно, просто съм си свирил с някакъв си звук който ми е харесвал. А не мисля че е чак такава беда да науча сега това което не знам. Дори е хубаво че искам да ги разбера тез неща. Както се казва това са тънкости, от които до сега не съм се интересувал, но вече ми е интересно и искам д азнам кое какво прави точно. Пак се извинявам за глупавозвучащите въпроси и разсъждения .. Все от някъде трябва да се започне :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.