Jump to content
Българският форум за музиканти

Разни питанки от абсолютен начинаещ


Recommended Posts

Здравейте!

 

Първо искам да се извиня, че започвам участието си тук с маса въпроси, но и без това би ми било невъзможно да се включа с друго за момента. Предполагам, че въпроси като моите са били задавани и преди, и се извинявам предварително, знам, че това дразни. Попрегледах форума, но видях че има 50тина страници с теми, а по някаква причина при мен се отваря много бавно, а и въпросите ми са няколко и различни.

На близо 34 г. съм и най-после ми увря главата, че китарист от мен не става :). Ентусиазиран съм да се пробвам за барабанист, имам доста време, което мога да отделя, мога да си позволя и барабани.

Искам да мога по всяко време да си репетирам, живея в блок и не искам да тормозя съседите, затова се спрях на електронни барабани, макар че бих предпочел акустични. Един ден 100% ще стигна и до там, освен ако не се окаже, че съм безнадежден случай. Та въпросите ми са:

 

- Проблемно ли е, че като абс. начинаещ ще започна с електронни барабани и по-нататък доколко ще имам проблем да премина на акустични?

- Като ходя на уроци, няма ли да е тъпо, че при учителя евентуално ще са акустични барабаните, а у нас - електронни?

- Къде да потърся и намеря учител. Иска ми се да намеря наистина добър и сериозен такъв, а цената на уроците не ме плаши.

- Доколко има значение какъв учител ще намеря, при положение, че съм фен основно на тежка музика, но пък искам да мога да се изявявам и в други стилове в един момент?

- Доколко мога да комбинирам уроци при учител и самоучители, това добра идея ли е или изобщо не се препоръчва?

- Ходих до магазина на Yamaha, гледах DTXPRESS IV, препоръчва ли се този модел, и дали не е по-добре да взема DTXPRESS IV SPECIAL? Ако е по-добре, заради какво? :)

- Казаха ми, че в комплекта не върви педал за bass (каса?), това предполагам е нормално? Нямам идея какъв да взема, бихте ли могли да препоръчате?

- Ако искам да мога да ползвам 2 каси, трябва ли да започна да се уча направо така, или не е проблем това да го уча по-нататък?

- Столче като си избирам, с какво да се съобразявам, или просто да гледам да ми е удобно?

 

Сигурно забравям някой въпрос, но засега това се сещам.

Благодаря предварително на всеки, който би се включил с препоръки и още веднъж се извинявам, че така започвам с хилядата въпроса.

 

Поздрави!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравей, :greenangel:

 

това че имаш въпроси не е никакъв проблем форума е за това всеки да пита каквото го интересува.Браво че искаш да се занимаваш с барабани само че това не означава че ще ти бъде много по лесно да се научиш отколкото на китара.

 

Барабаните са инструмент както всички останали нужно е достатъчно труд и постояннство зада постигнеш все пак някакъв положителен резултат.

 

Ако избора ти към електронните барабани е само заради шума мисля че е подобре да си вземеш акустични и да свириш в твой приятели или роднини които имат къща и в последствие ако напреднеш неминуемо ше свириш с някоя група и тогава ще може да ги "паркираш" я в някоя репитационна я в някое читалище.

 

Просто за мен електронните барабани неса най-добрия вариант,каквото и да си говорим барабаните са шумен инструмент така или иначе ти самия трябва да свикнеш със звука им.

 

И от тук директно на въпросите значи дали ти ще си със електронни барабани и със какво е учителят ти поне в начлото няма да е от значение защото първя етап е да учиш малък барабан и основните ритмики това което най вероятно да те накарат е да учиш постановката /начина по който се държат палките/ върху глух барабан.

 

 

За учител ако си от София отиди при Х.Йоцов той щети даде добра основа макар че не свири тежка музика или при някой от съфорумците тук който дават уроци. Ако си в провинцията отиди до музикалното училище и питай кои са местните преподаватели там.

 

По принцип не е фатално ако учителят ти свири в стил които нете интересува защото ти трябва един период от 1-2 години да навлезеш в нещата преди да се профилираш към точно определен стил.

 

За самоучителите, DVD-та и тн винаги е добре дошло колкото повече источници на информация имаш токова по добре.

 

Ако аз трябва да купувам бих избрал DTXPRESS IV но както казах вече несъм привърженик на ел.барабани.

 

За да свириш с две каси трябва да имаш кардан /двоен педал/ но това е за напреднали.Така или иначе ако започнеш да се занимаваш сериозно несамо педала за касата ,чинели тн доста работи ще смениш така че на първо време гледай да вземеш както педала така и столчето да ти бъдат удобни.

 

Това е засега дано да съм дал някаква основна представа. ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря!

Не съм си мислел, че ще е лесно или бързо, това с китарата повече на шега го казах, реално спрях да се занимавам преди 10 години, по най-различни причини. Просто досега все поглеждах към китарата с надежда, но реших, че щом няма ентусиазъм, просто няма сми.

В София съм иначе, този учител как можа да се свържа с него?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Само искам да вметна за елекртонните барабани: не разбирам от такива и нямам, но имаше един тип във форума ,който точно по тази причина за шума си беше купил ел. барабани и се оплакваше че вдигат много шум, сиреч не са достатъчно тихи за блок доколкото помня. Почти съм сигурен че имаше такава тема затова те съветвам просто пак да проучиш дали ел.барабани ще ти свършат работа.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За уроци наи добре питаи тук.Нямаш нужда от професионален у4ител за сега.Тук много хора биха ти давали уроци и 6те са ти много полезни.Ако запо4не6 с електронни банабани според мен 6те има6 големи проблеми по нататък.Трябва да свикне6 с акусти4ния звук и звукоизвли4ане.

Съ6то трябва да отдели6 много внимание на упражнения само на барабан4ето(което може доста да ти писне:thumbs_up:)

Тук вси4ки предполагам имаме проблем с шума:),но мисля 4е електронни барабани не е ре6ение.Разбира се ако иска6 да свири6 само за кеф взимаи електронни.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.