Jump to content
Българският форум за музиканти

Career - много яки


Evtim Djerekarov

Recommended Posts

Преди време тругнахме да избираме ел. китара с един приятел. Обиколихме доста магазини в София, и накрая влязохме в "Чана" на Пиротска. Там имаше някакви китари "Career". Взех да пробвам един Страрокастър и се учудих колко добре звучи. Беше само 210 лв. Ключетата му не бяха нищо особено, тремолото беше доста стегнато, боята не беше перфектна, но китарата звучеше много по - добре от всички подобно Squier, Yamaha, Stagg за по 300 - 450 лв.

Пробвах и другите по - скъпи китари от тази марка и всичките много ми харесаха. Имат чисто звучене и въпреки ниските си струни не бият никъде(изобщо). Много са верни и са с доста прави грифове, Изобщо много добри китари.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 month later...

Хммм :think: тия 210 леви не ми вдъхват особено доверие. Адаптерите може да са некъв шит... Мммм не знам. Нещо сайт, тва-онова нема ли още за тях?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не съм ги пробвал, но имат много приятен вид...малко кич...но стават....има едни със седефени инкрустации (незнам дали е седеф, но на това прилича), има и с резбован дракон на тялото.......смятам да пробвам 2-3 модела. Има ги в магазина на "Русалка" 3, до академията...ма не на Русинов магазина, а до него.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Гледам хвалят ги по форумите. Звукът им бил добър като за евтини ментета, ма според мен няма да сбъркате, ако размислите и дадете още 100-150 лева за Squier. :lol:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много са верни и са с доста прави грифове, Изобщо много добри китари.

то оставаше да ги продават с фалшиви мензури и с криви грифове :lol:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

то оставаше да ги продават с фалшиви мензури и с криви грифове :cheers:

Защо, на доста скуайъри не са им съвсем прави, и трябва лютиер да ги сетупне. За Стаговете пък да не говорим. Често човек може да попадне на фалшивееща китара за 400-500 лв.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да не преместваме фокуса от Career към Squier-ите, но досега не съм попадал на "фалшивеещ" (?) Squier, нито на такъв с крив гриф. Нужда от допълнително настройване имат почти всички китари, особено внасяните по морски път.

Моето скромно мнение е, че в най-ниския клас Squier са оптималният избор. Все пак са под крилото на Fender, докато за Career спокойно може да се каже, че не съществуват като фирма.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

според мен в ниския клас Ямаха 121 и Джаксън са в пъти по-добър избор от Скуайър. Не ми харесват тия китари и това си е. Но всеки си има и лични предпочитания де. Май един от най-големите проблеми на Скуайър е че не звучат добре :cheers: Не само грифа или не знам си какво си...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хе хе, то тази дискусия относно кое звучи добре и кое не си е малко като да спориш с някой, който харесва друг вид музика. Колкото хора, толкова различни предпочитания за звук.

Междудругото, Джаксън също са дъщерна фирма на Fender, така че следвайки логиката, излиза, че Джаксън от ниския клас си е просто Squier, ама направен за бедни метъли.

За Yamaha - имам фобия от всичко японско (не че ги правят там, де :cheers:)

В крайна сметка всичко е Чайна и Малайзия. :godbless:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

истина е че Скуаиъра е най- якото от евтините...аз свирих със SQuier 2 години и го продадох - беше като нов- не бе6е мръднал и звука му беше як..е не като Jackson'a който купих след това..но е доста добър-много по-добър от на евтините ямахи...голям шит са!!и праят много микрофонии.А Jackson не са чак толко евтини.щот аз си купих Js1 - най-евтиния Jackson който беше 457, а за 445 можеше да взема 1 от най-скъпите SQuier ' и с флойд и сичките му лайна...

:godbless:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 year later...

Някой пробвал ли е китарите

като

CG 30 TGRD Quited Maple Top

Career4.jpg

CG 31 Dragon Black, chrome HW

Career5.jpg

Model CG 501 Body Mahogany With Flamed Maple Top

217901.jpg

 

или

 

217674.jpg

 

и на какви цени са в СФ

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Важно е как са изработени и грифа с какъв профил е...

Хардуера не ме засяга :)

 

на снимките са 'убиец'

Редактирано от Black Bird
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.