0pti Публикувано Септември 4, 2008 Публикувано Септември 4, 2008 Здравейте, наскоро си купих електрическа китара Ibanez grg 170 dx и като цяло всичко си е ок, но ми се струва, че много бързо излиза от строй, за около 1 час свирене, дори и по малко. Не е осезаемо но понеже аз свиря през гитар риг и тунера постоянно ми е пред очите и можеби поради това си внушавам разни работи. Та молбата ми е ако някой има същия или подобен проблем или просто разбира от китари да ми каже дали си внушавам или наистина има проблем и ако има такъв как да го реша , също ако някой има такава китара да сподели при него как е. Благодаря предварително. Цитирай
dip4ikov Отговорено Септември 4, 2008 Отговорено Септември 4, 2008 Според мен трябваше да дадеш малко мангизи отгоре за Grg270 че е със заключване на струните(т.е. имитация на Флойд). А аз имам тоя модел 270 и въпреки това в началото имах тоя проблем.Майката му е тунер в ръката по всяко време.А като се отпуснат струните предполагам че ще са по-добре.Ма проблемата ти е тремолото .Не съм някъв разбирач ама мисля че ще се оправи но ще трябва тунер(слух). Цитирай
Valserp Отговорено Септември 4, 2008 Отговорено Септември 4, 2008 Един час е добре. Нормално е дори на 2-3 пресни да имаш нужда от лека донастройка. Тремолото също разстойва - използваш ли го? Цитирай
zeratuL_x Отговорено Септември 4, 2008 Отговорено Септември 4, 2008 Ако има проблем провери дали ти в правилно сетъпнато тремолото,но проблемът може да идва и от самите струни. Успех Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Септември 4, 2008 Отговорено Септември 4, 2008 Здравейте, наскоро си купих електрическа китара Ibanez grg 170 dx и като цяло всичко си е ок, но ми се струва, че много бързо излиза от строй, за около 1 час свирене, дори и по малко. Не е осезаемо но понеже аз свиря през гитар риг и тунера постоянно ми е пред очите и можеби поради това си внушавам разни работи. Та молбата ми е ако някой има същия или подобен проблем или просто разбира от китари да ми каже дали си внушавам или наистина има проблем и ако има такъв как да го реша , също ако някой има такава китара да сподели при него как е. Благодаря предварително. Конкретните отговори на проблема ти са: 1. Китарата или има проблем, или няма проблем. 2. Ако китарата има проблем, носиш я на лютиер с комплект нови струни. 3. Ако китарата няма проблем, научаваш се да си слагаш струните като хората, да използваш слуха си и се научаваш да си я поддържаш в състояние, в което свири вярно дълго време. Това, което ти казаха горе, че китарата се разстройва на 2-3 песни е абсолютно невярно, ако китарата е наред и е поддържана. По-скоро бих казал, че дори китарата да няма заключване никъде, тя би свирила вярно поне час-два преди да се наложи някой ключ да се врътне малко и да се донастрои на слух - така, както си свириш. Цитирай
0pti Отговорено Септември 5, 2008 Автор Отговорено Септември 5, 2008 Един час е добре. Нормално е дори на 2-3 пресни да имаш нужда от лека донастройка.Тремолото също разстойва - използваш ли го? Ами тремолото почти не го използвам или го използвам съвсем съвсем лекичко. Цитирай
0pti Отговорено Септември 5, 2008 Автор Отговорено Септември 5, 2008 Здравейте, наскоро си купих електрическа китара Ibanez grg 170 dx и като цяло всичко си е ок, но ми се струва, че много бързо излиза от строй, за около 1 час свирене, дори и по малко. Не е осезаемо но понеже аз свиря през гитар риг и тунера постоянно ми е пред очите и можеби поради това си внушавам разни работи. Та молбата ми е ако някой има същия или подобен проблем или просто разбира от китари да ми каже дали си внушавам или наистина има проблем и ако има такъв как да го реша , също ако някой има такава китара да сподели при него как е. Благодаря предварително. Конкретните отговори на проблема ти са: 1. Китарата или има проблем, или няма проблем. 2. Ако китарата има проблем, носиш я на лютиер с комплект нови струни. 3. Ако китарата няма проблем, научаваш се да си слагаш струните като хората, да използваш слуха си и се научаваш да си я поддържаш в състояние, в което свири вярно дълго време. Това, което ти казаха горе, че китарата се разстройва на 2-3 песни е абсолютно невярно, ако китарата е наред и е поддържана. По-скоро бих казал, че дори китарата да няма заключване никъде, тя би свирила вярно поне час-два преди да се наложи някой ключ да се врътне малко и да се донастрои на слух - така, както си свириш. Аз все още не съм и сменял струните свиря с тези, с които си я взех. На по-малко от месец е самата китарка, поне аз от тогава я имам в магазина незнам колко време е стояла, а струните и са D'Addario XL nickel wound мисля че това са прилични струни. Цитирай
Slacoth Отговорено Септември 5, 2008 Отговорено Септември 5, 2008 Струните винаги се настройват чрез натягане и никога чрез отпускане. Т.Е. ако има нужда да свалиш някой тон какво правиш:първо го отпускаш повече от необходимото и после бавно навиваш с тунера.Това че китарата ти е с тремоло не значи че трябва постоянно да седи разстроена. Цитирай
fluti Отговорено Септември 5, 2008 Отговорено Септември 5, 2008 И все пак вземи ги смени тия струни, китара като се купува, първо се сменят струните. Цитирай
Recommended Posts