Necrophagist Отговорено Август 10, 2010 Share Отговорено Август 10, 2010 (Редактирано) Здравейте! В момента съм със струни Д'Дарио 12-54 поръчах ги от musicworld.Свиря интензивно 1 седмица на тях (около 5 часа на ден) и лъскавото покритие още не е паднало.Аз също се потя супер много,но след всяка песен или поне 5 мин забърсвам със сух парцал подходящ за това.След като приключа отново избърсвам струните и цялата китара като струните избърсвам и отдолната страна.После ги намазвам с масло,което е на спрей и се използва за напръскване на спортни въздушни филтри(за коли).Маслото е много финно и го нанасям на отделен парцал,когато свиря следващия път изчиствам маслото.Тази процедура всеки път,докато струните не се скапят-запазвам ги около 2-3 месеца Редактирано Август 10, 2010 от Necrophagist Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
zwero Отговорено Август 10, 2010 Share Отговорено Август 10, 2010 Преди година си купих елекро-акустична китара Стаг. Първите две струни не са мръднали изобщо и стоят като нови. Някой може ли да ми даде информация какви струни слагат на тези китарки (всички акустични китари на Стаг са с такива струни). Не са Еликсир със сигурност и мисля, че покритието (на първите две стуни) е много по добро от това на Еликсира. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
muzicantini Отговорено Август 10, 2010 Share Отговорено Август 10, 2010 ^^ Ебаси... Дадариото ги унищожавам за няколко дни. Как ги задържаш няколко месец ми е направо непонятно. И аз ги бърша със сух парцал и ги мажа с Дънлоп 65. Сега ползвам най-евтините Харли Бентън от 7 лв комплекта. Не ръждясват, но сравнително бързо се скапват в това топлотo. За около седмица и половина са аут, въпреки, че и за тях се грижа. Бях пробвал едни Винчи, които буквално за една песен ръждясаха. Сега се меря на Еликсирите и чакам от доста време тук да ми ги доставят, накрая ще си ги поръчам от BabyThomas. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
patman Отговорено Август 11, 2010 Share Отговорено Август 11, 2010 @muzicantini От къде чакаш да ти ги диставят? Ако си от София Elixir имаше при икономов последния път като бях. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
muzicantini Отговорено Август 11, 2010 Share Отговорено Август 11, 2010 Сливен. Всъщност очаква се някой да поръча нещо от Томан и да пуснат струните с това, за да не ми начисляват доставка. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
pafa7a Отговорено Август 11, 2010 Share Отговорено Август 11, 2010 Аз наскоро си взех ел китара (преди 2 седмици) и вече 1-ва , 2ра и 3-та са ЛЕШ. Тъй като ми е за първи път , ще я занеса да ми ги сменят и да видя как става цялата философия . Дайте някоя идея за удължаването живота на струните (поне 1-2 месеца) пак ще съм доволен Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
L.K. Отговорено Август 11, 2010 Share Отговорено Август 11, 2010 Миеш си ръцете преди свирене, държиш китарата в калъфа. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
JACKASS Отговорено Август 12, 2010 Share Отговорено Август 12, 2010 Elixir-ките са супер по отношение издържливост , и също така не ръждясват.Напълно възможно е да забравите кога сте ги сложили (издържат месеци). Затова и цената им е по-висока.В Пловдив са към 28-30лв , но ако имате познат който пазарува от ebay , можете да си ги купите за 17лв. комплекта. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
muzicantini Отговорено Август 12, 2010 Share Отговорено Август 12, 2010 Е да, ама с доставка.... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
SomeoneElse Отговорено Август 12, 2010 Share Отговорено Август 12, 2010 Питайте чичо Baby Thomas, той знае за Elixir и може да помогне Зависи вече в коя част на България сте и колко поръчвате, но по прицнип излизат по-евтино от колкото в магазините. (Цецо, шегувам се, не ми се сърди за чичо-сването ) Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
muzicantini Отговорено Август 12, 2010 Share Отговорено Август 12, 2010 Чичо BabyThomas съм го питал и знам колко струва. Проблемът е, че ще дам 7 лв на Еконт при положение, че струните са 23. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Blagoy Nikolov Отговорено Август 12, 2010 Share Отговорено Август 12, 2010 Има и други струни с покрития, които също са доста издържливи. Аз свиря по 1-2 часа на ден и за по-малко от седмица съсипвам обикновени струни (GHS например, но не само тях). Затова минах на такива с покрития. От Baby Thomas се сдобих с Black Diamond и DR Black Beauties. И двете марки издържаха значително повече време, повече от месец със сигурност. Аз 1 месец го смятам около 40-50 часа свирене. Проблемът е, че те са по-трудни за намиране и от Елексир. Затова минах на въпросните Елексир. По-скъпи идват, но са и малко по-издържливи. Последно преди няколко дни за разнообразие си взех Ernie Ball Coated Titanium. Те са доста по-често срещани по-магазините в България, но на издържливост не знам как са, че нали са пресни още. Около 17-18 лева са. Ако изкарат 1 месец ми стават фаворит, че и на пипане ми харесват много. @muzicantini Не знам дали ти или някой друг беше писал, че в Сливен положението с музикалните магазини е зле. Та ако при вас няма разнообразие от струни, просто нямаш други опции освен поръчка, а там съответно за 1 комплект не си струва. Другият вариант е ако ходиш по други градове от там да взимаш. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
L.K. Отговорено Август 12, 2010 Share Отговорено Август 12, 2010 Купи 5 комплекта и няма да ги усетиш транспортните разходи Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
muzicantini Отговорено Август 12, 2010 Share Отговорено Август 12, 2010 Видях една оферта в ebay за струни, които излизат 12 долара с шипинга до БГ. Само че аз не пазарувам от там, съответно трябва да намеря някой съгражданин, който го прави. Отноно муз. магазини в Сливен - градът не е много голям и просто няма логика да има разнообразие. Колко човека биха дали 25 лв за струни примерно.... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Blagoy Nikolov Отговорено Август 12, 2010 Share Отговорено Август 12, 2010 ^Не забравяй, че от щатско нещата минават през митници и плащаш ДДС + мито, да не говорим за размотаването. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts