VOSTOK Публикувано Ноември 19, 2004 Публикувано Ноември 19, 2004 Какво имам предвид: по мои наблудения страшно малко са бандите, особено тежките, които правят каквото и да е, освен да свирят в репетиционни и на концерти... Да де, някои вече се светнаха и си направиха и сайтове, но като че ли с това се изчерпват всичките им усилия по отношение правенето на групата популярна (нямам предвид поп, а позната като име). Разчита се основно на word-of-mouth, което... ммм, тъпо е. Като приятно изключение си спомням как навремето Кълн започнаха, защото - дума да няма, преди да подпишат със Стейн Студио, Кълн вече си бяха изградили добър имидж в ъндърграунда, благодарение на пробивността и ентусиазма на Боян (вокал, бас, ако не го знаете). Тогава водех радиопредаване за екстремна музика и още помня как пича не щадеше време и телефонни разходи, за да ми праща инфо за всякакви сценични изяви, заснемане на кипове и какво ли още не... На списанията пък пращаше освен инфо, покани за всякакви свиренета, а като запознаване беше им пратил пакет със CD, презентация, готови фотосесии на групата и т.н. В резултат на което групата доби популярност - без продуцент, p.r.-специалист и т.н. Естествено, важен момент беше и е, че Кълн са добра група, която допада на много хора, включително на мен. --- Та: Интересно ми е вие какво правите за Вашите банди - или викате, няма сми да се пънем, и без това сме добри, хората ще ни открият някак... Цитирай
TheNextDimension Отговорено Ноември 19, 2004 Отговорено Ноември 19, 2004 Направихме си лейбъл , за да не разчитаме на друг и да знаем че ако не си съдерем ние задниците от работа и не вършим необходимата работа ще сме си виновни само ние За сега нещата вървят много бавно но всичко по реда си и най вече за фенщината... мисля че 50% от разковничето е скрито именно в това Цитирай
Glacierise Отговорено Ноември 19, 2004 Отговорено Ноември 19, 2004 Повече от 50 Според мен (ще го правя, когато групата ми стигне ниво като за пред хора ) е важно да се действа на много фронтове - по интернет, през предаванията по радиата и телевизиите (повечето от тия, дето ги водят са готини пичове, а и готини пички познавам ) и чисто физически - например, когато свириш на живо, раздаваш флаери със сайта на групата, и си донесъл 50-тина RW-та с твойто демо и ги раздаваш на фенове, които в замяна дават имейла си, та да можеш да ги спамваш с новини за групата и т.н. Много възможности има! Цитирай
AXE Отговорено Ноември 19, 2004 Отговорено Ноември 19, 2004 ...и си донесъл 50-тина RW-та с твойто демо... Със CD-R няма ли да е по евтино Пък и така някои може да изтрият демото, а иначе няма мърдане Закачка просто Цитирай
Glacierise Отговорено Ноември 19, 2004 Отговорено Ноември 19, 2004 Да бе ебах се в идиота CDR ми беше в акъла. 'Ма той акъла е далече дееба Цитирай
bulby Отговорено Ноември 19, 2004 Отговорено Ноември 19, 2004 Освен споменатите по-горе неща: Според мен е много важен и имиджа на групата, ако тя иска да пробие. Задължително трябва да се поддържа (правилен) такъв, колкото и субективно да изглежда ! Друго важно нещо е сценичното поведение по време на концерти, атрактивно такова прави много.... Цитирай
VOSTOK Отговорено Ноември 22, 2004 Автор Отговорено Ноември 22, 2004 Ох, за имиджа не ми се говори... Почти не се сещам за група, която да гради имидж, било чрез поведение, било чрез облекло и т.н. Не че нещо, ама най-ме дразни отговорът в такива моменти: "това е позьорщина, за нас е важна музиката". И все си мисля - дай по този повод да излизаме с анцуг на сцена? Цитирай
thurston Отговорено Ноември 22, 2004 Отговорено Ноември 22, 2004 да, винаги помага ако си лакиран, омазан с чЪрвило и по нощница, нещо средно м/у Менсън и Сузи. Цитирай
VOSTOK Отговорено Ноември 22, 2004 Автор Отговорено Ноември 22, 2004 Oh, my God, you're so ironic... Дай да разсъждаваме градивно, криворазбрания градеж на имидж (Градил МО имидж) е ясен. Или не е? Цитирай
Glacierise Отговорено Ноември 22, 2004 Отговорено Ноември 22, 2004 'Секи да си разбира имиджа както иска, обаче моите наблюдения са, че групи, които разчитат на фокусиране върху имиджа, а не върху мизиката, са еднодневки. Мразим шибаната повърхностност на ММ/MTV моделирани перкендета. Ай сиктир. Казал си го е Франки: ''SHUT UP AND PLAY YOUR GUITAR!'' Цитирай
Fortissimo Отговорено Ноември 22, 2004 Отговорено Ноември 22, 2004 Бай Мангау ------ егати пауъраааааа модерирано от Snowwhite - моля, ако можете-пишете на кирилица!!! Цитирай
sw1tched Отговорено Ноември 22, 2004 Отговорено Ноември 22, 2004 VOSTOK правилни неща казваш според мен. И аз НЕ съм на мнение, че корена на думата популяризиране идва от поп музика или позиране. Групата ми има 5 песни които не са достатъчни за самостоятелен концерт и ако имахме възможност да свирим с друга група, наши познати то в едно клубче "Кокарача" нямат нищо против. Вокалиста ни е приятел със Стиф (Редръм, екс-Инсмут) и Жоро от Заплаха, но тези групи както можете да предположите си имат по-сериозна работа. Скоро..най-вероятно басиста ни Shturmfuhrer(който принципно слуша гаден хеви метъл ) ще си дозапише рифовете и като миксирам всичко ще се получи едно демо със смея да твърдя доста солиден звук. От тук нататък всичко зависи от това доколко ше успеем в погото наречено "музикална индустрия". Цитирай
Sturmfuhrer Отговорено Ноември 22, 2004 Отговорено Ноември 22, 2004 Скоро..най-вероятно басиста ни Shturmfuhrer(който принципно слуша гаден хеви метъл ) ще си дозапише рифовете и като миксирам всичко ще се получи едно демо със смея да твърдя доста солиден звук. Не бъди толкова сигурен хахаха Шегичка де И а посмей баса да не се чува, щъ ибъ. Цитирай
mproject Отговорено Декември 5, 2009 Отговорено Декември 5, 2009 Интересна темичка, жалко че от 2004г. никой не се е сещал за нея, а по мое скромно мнение въпросът е все още актуален - дайте да я продължим Питането е кой какво прави, за да популяризира групата си? Аз лично с моята група си имам много занимавки свързани с този въпрос и най-вече да обсъждаме защо всичко това е необходимо да се прави ... Ще ми е интересно да мога да им изпратя повече отговори подобни на тези на VOSTOK Цитирай
Mark Avrelii Отговорено Декември 5, 2009 Отговорено Декември 5, 2009 Групата трябва да намери човек който да се занимава с тези неща.Или по скоро екип ...но не да се появи някой псевдоменажер да ми каже подстрижи се лакирай си ноктите черни и си обуй леопардов клин и смени стила на музиката че този нещо не е модерен и сега се обръщате на 180....Според мен се изисква екип който преценява какви са възможностите на групата и прави се стратегия която в последствие се изпълнявава. Цитирай
Recommended Posts