Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Идеята е следната-всеки да сподели по 1 урок(двд,касета няма значение),който смята за най-полезен и защо мисли така.Например: David Garibaldi - Tower of Groove,защото показва много хватки за свирене на фънк,груувс,брейкове и т.н. (а и показва как да свиря някои от любимите ми парчета); Mike Portnoy - Liquid Drum Theater,защото допълни идеите ми за атрактивни брейкове и разви въображението ми в други посоки.Но нека презентацията бъде по-задълбочена и да изключва това ми е любимия барабанист,щото свири в еди-си-коя група.Нека бъдем обективни та вземем да помогнем на някой начинаещ колега,който иска да се развие в даден стил.Опитах да открия такава тема,но не успях-не ме съдете.

Аз ще дам своя пример,надявам се да го възприемете като шаблон:

Steve Smith - Drumset Technique/History of the U.S. Beat. Само по себе си името говори много.ДВД е в 2 диска с различна ориентация.В първия диск Стив показва техника за ръцете и краката,как най-пълноценно трябва да се репетира,независимостта на крайниците,полиритмики.Във втория диск автора обеснява еволюцията на американската музика и начин на свирене през годините,различи техники за най-различни стилове в музиката.За мен урока се отличава от другите с това,че набляга на детайли,които вече се срещат много рядко - полиритмите,свиренето само върху фуса,което е вече като изгубено изкуство(както и свиренето с четки).Всичко,което Стив Смит показва в урока си, води до развиване музикалността на човека,който го гледа.Независимо каква музика слушате и свирете-определено ще намерите нещо полезно вътре.

Отговорено (Редактирано)

Jojo Mayer - Secret Weapons For The Modern Drummer :P

Тук е събрано цялото знание за техниката за ръце, много съвети за начин на упражнение, издръжливост и т.н.

Голям плюс е много конкретното и точното предаване на информацията, където е необходимо има и научна обосновка и интерактивна демонстрация, набляга се на проблемите, които биха възникнали при дадена техника и как да се отстранят.

Jojo говори много ясно, точно и стегнато, на моменти се среща доста особен хумор, който внася цвят в направо академичната атмосфера.

За мен най-силната страна на това DVD е фактът, че Jojo говори по същество и от личен опит. Доста земен е, не витае в облаците с някои обяснения, просто говори все едно си на чашка с него. Не робува на митове и клишета, показва че всичко е до упражнение във всекидневието, а не до някакви висши форми на духа в сециални студиа, които не са за простосмъртни. Тази връзка със зрителя създава доста приятно усещане. :cheers2:

Да не говорим за упражнението с пляскане, докато се разхожда из улиците и как свири на пица!

Заключение: Едно от най-добрите DVD-та с уроци за техника на ръцете създавани някога. Невероятен стил на изложение, точно и ясно, с интересен хумор. Тотална drum енциклопедия.

Дерзайте.

Редактирано от marin_zhelezov
Отговорено
супер ама кажи от каде да ги сваля тези двд-та????

Що не пробваш да си ги купуваш тези работи, вместо да си ги "сваляш". Авантаджийското мислене се отразява и на свиренето, не мислиш ли? А и не ти ли е съвестно, че най-добрите барабанисти света споделят опита си с такива като тебе, а ти не искаш 20-ина евро да платиш.

Отговорено

Що не пробваш да си ги купуваш тези работи, вместо да си ги "сваляш". Авантаджийското мислене се отразява и на свиренето, не мислиш ли? А и не ти ли е съвестно, че най-добрите барабанисти света споделят опита си с такива като тебе, а ти не искаш 20-ина евро да платиш.

Отговорено

Отговорено

Мисля, че едно от правилата на форума беше да не се обсъждат и споделят пиратски неща тук. Има си програмите, чатовете... Тук говорим за музика, ок?

Мнение: Докато няма агенции, които да внасят музика и такива дръм-видеота, както и достатъчните заплати, предполагам, че ще сме на аванта.

Адмирации за Jojo. :thumbdown:

Отговорено

Благородната идея да се помогне на начинаещите барабанисти във форума бе за пореден път осквернена и омърсена с глупости.Моля модераторите (ако им се занимава) да трият глупавите коментари.Или направо цялата тема - тук доста от нещата загубват смисъл още докато са в зародиш.

Отговорено (Редактирано)
Благородната идея да се помогне на начинаещите барабанисти във форума бе за пореден път осквернена и омърсена с глупости.Моля модераторите (ако им се занимава) да трият глупавите коментари.Или направо цялата тема - тук доста от нещата загубват смисъл още докато са в зародиш.

Подкрепям!!!

Аз ще се опитам да уредя една машина със 200 гб хард, където ще имаме общ акаунт и ще можем да си качваме дръм видеота и т.н

не знам дали ще стане, но ще опитам да направя нещо по въпроса :thumbdown:

Редактирано от Dez
Отговорено

не знам, обаче по-голям барабанист от Jojo Mayer не съм виждал! Той е уникален и е със някаква много специфична техника

Отговорено

ДА! наистина е много земен! то си му личи, че е някакъв добряк, за разлика от доста световно известни "големи" барабанисти