laichzeit92 Публикувано Август 21, 2008 Публикувано Август 21, 2008 Имам китара кремона и тя е с три метални струни и три найлонови струни , та въпросът ми е ако си сложа на мястото на найлоновите метални дали ще има някакъв проблем , питам защото китарата е от времето на баща ми обаче е запазена ??? Цитирай
Valserp Отговорено Август 21, 2008 Отговорено Август 21, 2008 Китарата не е с 3 найлонови и 3 метални, а с 6 найлонови - просто последните три имат намотка около тях. И не - не слагай метални струни на тази китара - ще я счупиш. Цитирай
SomeoneElse Отговорено Август 21, 2008 Отговорено Август 21, 2008 (Редактирано) Подозирам, че всичките струни на китарата са найлонови, прото басовите три имат метална обвивка, но в сърцевината си са от найлонови "конци", не са плътни като другите три струни. По принцип всички комплекти найлонови струни са така - първите три са от плътен материал и без да са увити, а другите три са от найлонови нишки, които обаче след това са увити с метална обвивка. Също така, предполагам, че китарата е тип класическа акустична китара (другите, които са с метални струни се водят уестърн акустични китари). На класическите китари не трябва да се слагат метални струни. Едит: Valserp ме е изпреварил. Редактирано Август 21, 2008 от SomeoneElse Цитирай
Rammkopf Отговорено Август 22, 2008 Отговорено Август 22, 2008 Имам китара кремона и тя е с три метални струни и три найлонови струни , та въпросът ми е ако си сложа на мястото на найлоновите метални дали ще има някакъв проблем , питам защото китарата е от времето на баща ми обаче е запазена ??? Като ти гледам nick-а, се надявам, че нямаш намерение на тази китара да свириш т'ва, което си мисля. Цитирай
Metalix Отговорено Август 22, 2008 Отговорено Август 22, 2008 Пичове, преди време със найлонови струни ли са били кремоните или със метални? Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Август 23, 2008 Отговорено Август 23, 2008 Mи зависи от кремоните . Цитирай
Recommended Posts