Jump to content
Българският форум за музиканти

Gibson Les Paul


roshaf_deo

Recommended Posts

добър ден :greenangel: на бригада съм в щатите и си купих Gibson Les Paul Standard ....и се чудя дали ще мога да я прекарам през самолета със оригиналния калъф на гибсън с който пращат китарата ....изглежда ми доста надежден но все пак моля всеки който е пренасял китара да сподели мнение ...благодаря предварително :hysterical:

 

eto za tova ide re4 :hysterical:

 

gibsoncustomshop60lespahl6.jpg

gibsoncustomshop60lespahl6.2df1f8a0af.jpg

Редактирано от roshaf_deo
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Риск винаги има. Застраховай си багажа - на мен са ми трошили куфар за акустична китара в карго на самолет.

Китарата ти ще стигне дотук, въпроса е - да стигне здрава :greenangel:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^^Здравейте,

 

От около 5 години пътувам с китарата си по самолети, само че за разлика от твоята китара за съм с калъф, а не с куфар. По принцип багажното на самолета (над седалките) би трябвало да е достатъчно голямо да побере този куфар (поне на презокеанския полет). Ако не е пробвай да го дадеш на стюардесите - те си имат багажни отделения из самолета, където това ще се побере. Препоръчвам ти да check-неш за багаж само в краен случай, отношението на персонала към багажа в самолетите е меко казано небрежно, аз лично не бих пуснал какъвто и да е музикален инструмент в багажното ако не е в брониран сандък.

 

Друг вариант е да вземеш някой gigbag/калъф (ХУБАВ! ~30-50$ ) за китарата - с него със сигурност ще се събере в багажното над седалките, а куфара да го използваш като 2-ри за багажа си на връщане (+25$ за втори багаж, ако летиш с някоя US авиокомпания):greenangel:. Така поне ще имаш контрол какво става с китарата ти, също както visiondann спомена, застраховката няма да е излишна.

 

Поздрави.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

НА МЕН МИ ДОНЕСОХА ПРЕДИ ДВЕ СЕДМИЦИ АКУСТИЧНА КИТАРА ОТ ЩАТИТЕ С ЛУФТХАНЗА ,КОЯТО БЕШЕ С КУФАР И ЧЕКНАТА ЗА БАГАЖ -СЛАВА БОГУ КИТАРАТА Е В ПЕРФЕКТНО СЪСТОЯНИЕ ,А КУФАРА МАЛКО СА МУ СЕ РАЗМЕСТИЛИ ПАНТИЧКИТЕ НО ТОВА СИ БЕШЕ КЪСМЕТ -ПО ДОБРЕ НЕ РИСКУВАЙ АМИ СИ Я НОСИ КАТО ЛИЧЕН БАГАЖ (В ТОЗИ СЛУЧАЙ ЗАСТРАХОВКАТА НЯМА ДА ТИ Е НЕОБХОДИМА )

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Честита китарка!

Само като личен багаж я носи ако може,на летището директно хвърлят куфарите на земята,даже имаше случай на счупен пластмасов куфар за контрабас.

Редактирано от Hillbilly
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

+1 За идеята с мекия калъф и в ръчния багаж. Дори на такива малки самолети като Еърбъс А320 overhead compartment-а ми събра баса, че имаше и място за още :wacko: Ако няма място стюардесите също могат да помогнат. Не знам дали няма да имаш проблеми ако се опиташ да я качиш с твърдия куфар, затова него го пълни с дрехи, а китарата - с теб. Успех!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Китарата с теб в самолета,но в мек кейс,че за твърдите винаги правят проблеми(поне от моя опит).Последния път пътувах така,а твърдия кейс го пуснах по лентата :wacko:

Таксуваха,не като куфар,а като извънгабаритен товар...,което беше доста кофти ,защото като си го взех беше яко ожулен(а беше чисто нов !!!),с усукан капак и изкривена панта...

Един съвет за твърдия кейс,ако го пускаш по лентата,поискай по време на Check In да ти сложат върху кейса етикет FRAGILE....,понякога това помага(не и при мен с 3 такива етикета...) и най-вече.....

МОЛИ СЕ !!!!!!!!!!!(това в рамките на шегата!!!).

Честита да ти е китарата и успех с пренасянето..... :hysterical:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

С две думи: пуснеш ли нещо по лентата считай, че го пращаш на краш тест :rolleyes: След като видях моя куфар само след 2 полета на какво замяза напълно подкрепям колегата от предишния пост. В крайна сметка куфар можеш да си вземеш пак в България за не чак толкова много пари :girl_cray2: Успех!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Еми аз докарах един Скуайер Теле от Мексико, като го бях опаковал само с оригиналната кутия и некви хавлии за подплата :hysterical::cheers2: За щастие всичко мина добре и китарката не беше по разкапана отколкото преди да я кача ва самолета. :)

Ако се стигне до качване в багажното, непременно си вземи предварително стикери "Fragile!", по възможност и с български превод, че Хасан-ът, който ще ти товари китарата на нащо летище почти сигурно не разбира английски (ако знаеш цигански/турски, също може да добавиш, за всеки случай).

Успех!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ако те е страх слагаш я в калъфа (case) които ти е даден и връзваш една,две хавлии както колегата Stone Free каза и отгоре облепяш с наилон. :hysterical:

Редактирано от stratevcaster2
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ПОследния път на летище София слушах как "разтоварват" багажите ни (бяхме единствен полет кацнал по това време, в 1 сутринта). Чувах падането им от другия край на залата и ви уверявам че всички багажи падаха поне от метър и половина и то със засилка.

 

Няма самолетна компания която да ти откаже да си качиш китарата горе, без значение дали е в мек калъф или с куфар (стига да не е огромен куфар). АКо някой чичко реши да се прави на интересен поупорствай, стандартна практика е повечето музикални инструменти освен ако не си носиш църковен орган да ги пускат като ръчен багаж.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Половината от вас май не са пътували със самолет ама имат информация от агенция "Един Приятел каза".

 

Честито за новата ти китара! Изглажда страхотно.

 

Най добре вдигни телефона и питай авиокомпанията която ще ползваж за конкретния полет дали ще ти позволи да влезеш с китарата като

 

ръчен багаж, дай им габаритите. Те ще ти кажат, не някои от форума.

 

Успех!!!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

някой може ли да сподели опит по въпроса: има ли проблем с митническите формалности, ако китарата идва от САЩ в БГ?

 

Рядко се случва да ти направят проблем, но не е невъзможно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.