roshaf_deo Публикувано Август 18, 2008 Публикувано Август 18, 2008 (Редактирано) добър ден на бригада съм в щатите и си купих Gibson Les Paul Standard ....и се чудя дали ще мога да я прекарам през самолета със оригиналния калъф на гибсън с който пращат китарата ....изглежда ми доста надежден но все пак моля всеки който е пренасял китара да сподели мнение ...благодаря предварително eto za tova ide re4 Редактирано Август 18, 2008 от roshaf_deo Цитирай
Jordan_J Отговорено Август 18, 2008 Отговорено Август 18, 2008 Риск винаги има. Застраховай си багажа - на мен са ми трошили куфар за акустична китара в карго на самолет. Китарата ти ще стигне дотук, въпроса е - да стигне здрава Цитирай
Van Dim Отговорено Август 18, 2008 Отговорено Август 18, 2008 ^^Здравейте, От около 5 години пътувам с китарата си по самолети, само че за разлика от твоята китара за съм с калъф, а не с куфар. По принцип багажното на самолета (над седалките) би трябвало да е достатъчно голямо да побере този куфар (поне на презокеанския полет). Ако не е пробвай да го дадеш на стюардесите - те си имат багажни отделения из самолета, където това ще се побере. Препоръчвам ти да check-неш за багаж само в краен случай, отношението на персонала към багажа в самолетите е меко казано небрежно, аз лично не бих пуснал какъвто и да е музикален инструмент в багажното ако не е в брониран сандък. Друг вариант е да вземеш някой gigbag/калъф (ХУБАВ! ~30-50$ ) за китарата - с него със сигурност ще се събере в багажното над седалките, а куфара да го използваш като 2-ри за багажа си на връщане (+25$ за втори багаж, ако летиш с някоя US авиокомпания). Така поне ще имаш контрол какво става с китарата ти, също както visiondann спомена, застраховката няма да е излишна. Поздрави. Цитирай
EAmechaniX Отговорено Август 18, 2008 Отговорено Август 18, 2008 Дръж си я в ръка като личен багаж и няма да имаш никакви проблеми. пп.Това V.O.S ли е? Цитирай
stevie wonder Отговорено Август 18, 2008 Отговорено Август 18, 2008 НА МЕН МИ ДОНЕСОХА ПРЕДИ ДВЕ СЕДМИЦИ АКУСТИЧНА КИТАРА ОТ ЩАТИТЕ С ЛУФТХАНЗА ,КОЯТО БЕШЕ С КУФАР И ЧЕКНАТА ЗА БАГАЖ -СЛАВА БОГУ КИТАРАТА Е В ПЕРФЕКТНО СЪСТОЯНИЕ ,А КУФАРА МАЛКО СА МУ СЕ РАЗМЕСТИЛИ ПАНТИЧКИТЕ НО ТОВА СИ БЕШЕ КЪСМЕТ -ПО ДОБРЕ НЕ РИСКУВАЙ АМИ СИ Я НОСИ КАТО ЛИЧЕН БАГАЖ (В ТОЗИ СЛУЧАЙ ЗАСТРАХОВКАТА НЯМА ДА ТИ Е НЕОБХОДИМА ) Цитирай
Hillbilly Отговорено Август 18, 2008 Отговорено Август 18, 2008 (Редактирано) Честита китарка! Само като личен багаж я носи ако може,на летището директно хвърлят куфарите на земята,даже имаше случай на счупен пластмасов куфар за контрабас. Редактирано Август 18, 2008 от Hillbilly Цитирай
MaPuHcKu Отговорено Август 18, 2008 Отговорено Август 18, 2008 +1 За идеята с мекия калъф и в ръчния багаж. Дори на такива малки самолети като Еърбъс А320 overhead compartment-а ми събра баса, че имаше и място за още Ако няма място стюардесите също могат да помогнат. Не знам дали няма да имаш проблеми ако се опиташ да я качиш с твърдия куфар, затова него го пълни с дрехи, а китарата - с теб. Успех! Цитирай
galingit Отговорено Август 18, 2008 Отговорено Август 18, 2008 Китарата с теб в самолета,но в мек кейс,че за твърдите винаги правят проблеми(поне от моя опит).Последния път пътувах така,а твърдия кейс го пуснах по лентата Таксуваха,не като куфар,а като извънгабаритен товар...,което беше доста кофти ,защото като си го взех беше яко ожулен(а беше чисто нов !!!),с усукан капак и изкривена панта... Един съвет за твърдия кейс,ако го пускаш по лентата,поискай по време на Check In да ти сложат върху кейса етикет FRAGILE....,понякога това помага(не и при мен с 3 такива етикета...) и най-вече..... МОЛИ СЕ !!!!!!!!!!!(това в рамките на шегата!!!). Честита да ти е китарата и успех с пренасянето..... Цитирай
MaPuHcKu Отговорено Август 18, 2008 Отговорено Август 18, 2008 С две думи: пуснеш ли нещо по лентата считай, че го пращаш на краш тест След като видях моя куфар само след 2 полета на какво замяза напълно подкрепям колегата от предишния пост. В крайна сметка куфар можеш да си вземеш пак в България за не чак толкова много пари Успех! Цитирай
Stone Free Отговорено Август 18, 2008 Отговорено Август 18, 2008 Еми аз докарах един Скуайер Теле от Мексико, като го бях опаковал само с оригиналната кутия и некви хавлии за подплата За щастие всичко мина добре и китарката не беше по разкапана отколкото преди да я кача ва самолета. Ако се стигне до качване в багажното, непременно си вземи предварително стикери "Fragile!", по възможност и с български превод, че Хасан-ът, който ще ти товари китарата на нащо летище почти сигурно не разбира английски (ако знаеш цигански/турски, също може да добавиш, за всеки случай). Успех! Цитирай
stratevcaster2 Отговорено Август 18, 2008 Отговорено Август 18, 2008 (Редактирано) ако те е страх слагаш я в калъфа (case) които ти е даден и връзваш една,две хавлии както колегата Stone Free каза и отгоре облепяш с наилон. Редактирано Август 18, 2008 от stratevcaster2 Цитирай
fLiSk Отговорено Август 18, 2008 Отговорено Август 18, 2008 ПОследния път на летище София слушах как "разтоварват" багажите ни (бяхме единствен полет кацнал по това време, в 1 сутринта). Чувах падането им от другия край на залата и ви уверявам че всички багажи падаха поне от метър и половина и то със засилка. Няма самолетна компания която да ти откаже да си качиш китарата горе, без значение дали е в мек калъф или с куфар (стига да не е огромен куфар). АКо някой чичко реши да се прави на интересен поупорствай, стандартна практика е повечето музикални инструменти освен ако не си носиш църковен орган да ги пускат като ръчен багаж. Цитирай
MVV Отговорено Август 18, 2008 Отговорено Август 18, 2008 някой може ли да сподели опит по въпроса: има ли проблем с митническите формалности, ако китарата идва от САЩ в БГ? Цитирай
Riverman Отговорено Август 18, 2008 Отговорено Август 18, 2008 Половината от вас май не са пътували със самолет ама имат информация от агенция "Един Приятел каза". Честито за новата ти китара! Изглажда страхотно. Най добре вдигни телефона и питай авиокомпанията която ще ползваж за конкретния полет дали ще ти позволи да влезеш с китарата като ръчен багаж, дай им габаритите. Те ще ти кажат, не някои от форума. Успех!!! Цитирай
Jordan_J Отговорено Август 18, 2008 Отговорено Август 18, 2008 някой може ли да сподели опит по въпроса: има ли проблем с митническите формалности, ако китарата идва от САЩ в БГ? Рядко се случва да ти направят проблем, но не е невъзможно. Цитирай
Recommended Posts