wessy Отговорено Август 12, 2005 Отговорено Август 12, 2005 Ами аз лично сам си правя кабелите взимам си проел китарни кабели лоу ноиз мн съм доволен един такъв ми изкара към 2 години много груба употреба като все още е здрав само малко с наранена изолация тук там а имам един микрофонен кабел Клотз ей тфа са кабели чесно и кабела кабел и конекторите конектори в. Цитирай
Beio Отговорено Август 12, 2005 Отговорено Август 12, 2005 хоум мейд: проел жица, брат ми + жакове тип "гаден китайски" + термошлаух. понякога и с по-хубави жакове... работят си добре, и като се осерат нещо няма кого да псувам, щото обикновено аз съм си ги осрал самостоятелно от некадърност/недоглеждане. П.С. За бога, не купувайте подозрителни дебели гумени китайски жакове! преебават се толкоз бързо, че... само металните евентуално стават за нещо... Цитирай
Jordan_J Отговорено Август 12, 2005 Отговорено Август 12, 2005 Досега ползвах само HotLine - и много съм доволен от качесвтото. Наскоро обаче си взех комплект (двойка кабели с криви жакове) ErnieBall с Neutrik/Angle жакове - които стават за Musicman JP . С тях ми е по удобно, защото на тази китара имам два изходни жака и ако входните жакове са прави става много неудобно. Видима разлика няма - професионално изпипани, без никакъв шум... Иначе ми останаха и няколко от тия оригиналните Фендер кабели - които са с пластмасови жакове и капсуловани, но избягвам да ги ползвам на сцената. Само ако не стигне някой кабел, тогава... Но на външен вид най- ме кефят HotLine Цитирай
maringtr Отговорено Август 13, 2005 Отговорено Август 13, 2005 Май не е много на място и е за нова тема, но все пак да питам - как да си направя кабел петичка към стандартен жак? Има ли някакви специфични неща при връзването на жичките и т.н.? Цитирай
Jordan_J Отговорено Август 13, 2005 Отговорено Август 13, 2005 Май не е много на място и е за нова тема, но все пак да питам - как да си направя кабел петичка към стандартен жак? Има ли някакви специфични неща при връзването на жичките и т.н.? Зависи на какво ще го ползваш... Понякога е специфично, взависимост от предназначението... Цитирай
TONY Отговорено Август 13, 2005 Отговорено Август 13, 2005 препоръчвам Ви от тов което може да се намери из София CARVIN i FENDER тия си ги эползвам и съм супер доволен по принцип нзам че SPECTRAFLEX са най добрите в света- но досега не съм имал възможност да им се изкефя те са булит проф - тоест тестват ги с куршум - и той не може да ги пробие от това по - добра реклама - здраве му кажи Цитирай
keeper Отговорено Август 13, 2005 Отговорено Август 13, 2005 Planet Waves кабелче - нямам оплаквания. Цитирай
npace Отговорено Август 13, 2005 Отговорено Август 13, 2005 тоя към Behringer-a ми, облепен с тиксо от двата края, защото се разпада иначе инан 2 жака и един кабел ама ме мързи да запоявам Цитирай
niki123bg Отговорено Август 13, 2005 Отговорено Август 13, 2005 В тази връзка, къде из нашите невероятно музикални магазини могат да се купят "хай-енд" кабели за китара ? Цитирай
YtseJam Отговорено Август 13, 2005 Отговорено Август 13, 2005 Ми в Динакорд има марков кабел (забраих му марката, по 8 и нещо лева метъра, много е як наистина) и маркови жакове (Неутрик, SLRите са по 5 кинта парчето, китарните - не знам), ама са в насипно състояние, т.е. трябва все пак да си ги поиш сам. Цитирай
progressive Отговорено Август 13, 2005 Отговорено Август 13, 2005 Ми в Динакорд има марков кабел (забраих му марката, по 8 и нещо лева метъра, много е як наистина) и маркови жакове (Неутрик, SLRите са по 5 кинта парчето, китарните - не знам), ама са в насипно състояние, т.е. трябва все пак да си ги поиш сам. на Нойтрик-а каноните (XLR ) са верно около 5 кинта, а жаковете мисля че са около 3лв. но наистина са доста по-качествени от проелските или някакви други. а и доста по-лесно се запояват. кабели имат проел и още няколко други марки дето и аз им забравих името Цитирай
Vlado_Abroad Отговорено Август 13, 2005 Отговорено Август 13, 2005 Леле,тема за кабели-и тука какви култове се срещат към определени марки Ми аз до преди време бях предимно на Planet Waves,George L's или Whirlwind.Наскоро обаче открих един пич,който ги прави сам Cables и можеш да поръчаш доста опций-цвят на кабела,тип конектори,тип жица и т.н.-а пък кабелите са му неразрушими.Та засега съм фен на Bayou! Владо Цитирай
maringtr Отговорено Август 13, 2005 Отговорено Август 13, 2005 Май не е много на място и е за нова тема, но все пак да питам - как да си направя кабел петичка към стандартен жак? Има ли някакви специфични неща при връзването на жичките и т.н.? Зависи на какво ще го ползваш... Понякога е специфично, взависимост от предназначението... Ами искаме да вържем един бас, към един лампов усилвател Вермона от 80те... Въпросния става за 4 инструмента, и за изход му се връзват колони... Ще ми обесните ли как да направя кабел за баса? Цитирай
AXE Отговорено Август 13, 2005 Отговорено Август 13, 2005 Май не е много на място и е за нова тема, но все пак да питам - как да си направя кабел петичка към стандартен жак? Има ли някакви специфични неща при връзването на жичките и т.н.? Ако усилвателя ти е със същия стандарт като моя, нещата стоят по следния начин: тия жакове са предназначени за 4 канален звук, обаче тая система не се налага като стандарт и сега се използват за 2-канален звук. Затова двата леви канала се запояват за левия, а двата десни - за десния Средата ти е маса. Не знам дали твоя усилвател е по същия начин, но не пречи да пробваш П.П. Ако тия 4 канала са само от тоя жак, можеш от една петица да изкараш 4 жака и спокойно да си връзваш 4 инструмента (което не е много препоръчително, ама карай ). Запояваш масата на всички в средата, и за останалите жици има по 1 място Цитирай
Recommended Posts