Jump to content
Българският форум за музиканти

Въпрос за Behringer китара.


jkjkjk

Recommended Posts

Здравейте! :help:

Регнах се тука щото от доста време чета и има доста готини хора като гледам :beer:

Значи имам питане ... гледам в Динакорд продават едни комплекчета китара + усилвател

на Behringer. Много ми се ще да си взема, но кажете става ли като за първа ел. китара ?

Ще си дрънча предимно "джънгър" както се беше изразил един пич от форума :(

Знам че има доста теми за "моята първа китара" бая прочетох :) Та ако някой има

впечатление от тая марка да сподели плиииз :)

 

П.с ето линкче : http://www.behringer.com/VINTAGER-GUITAR-P...ex.cfm?lang=ENG

Редактирано от jkjkjk
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ето ти едно линкче.

http://forum.muzikant.org/index.php?showto...0%E0++Behringer

Повече от това не мога да ти помогна -не знам нищо за тия китари.Каквото и да си купиш ще дрънка.

Редактирано от EAmechaniX
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз лично съм осанал с лошо впечатление от кубетата на Behringer особено от по-малките..за китарите не знам едва ли ще са нещо по-добро от другите в този ценови клас :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз я избягвам тази марка.. Берингер.... малко лъха на дрънчене и на евтино. Имам лоши впечатления от кубетата им .. от ефеки тите Общо взето.. съкс ;-)

Мисля, че и ти ще направиш добре ако я заобиколиш елегантно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

По принцип на беринджър нито са им твърде лоши кубетата, нито китарите.

А относно марките, всеки може да бъде толкова предубеден, колкото си иска.

Аз съм свирил на китара беринджър с малко ампче(това, което има сансампо в себе си) и не е било зле - просто евтина китарка с малко кубенце - това е. Нищо фрапиращо. Предполагам, има и гаранция...

Иначе всички китарки в този ценови клас звучат еднакво зле.. така че преценявай си!

Редактирано от Evtim Djerekarov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Приятел, свирил съм точно с тва комплектче някога. Тогава беше 233лв и ти дават и калъф и кабел... Взимах я за един приятел дето също като тебе имаше леки симпатии към марчицата BEHRINGER и беше събрал пари за тая оферта :icon_shithappens: . Като взех да я пробвам хич не ми се искаше да я взимам, ама... <_< Преди около 3 - 4 (или повече) месеца му я продадох на едно място щото и той се усети че тва... Само ти казвам, тва не е китара, а талпа с адаптори. Не си изграждай грешни представи за електрическата китара заради този екземпляр. А когато кубето излезе на пазара се очакваше голям хит, защото говорителя му бил с вакуум... :) Както четеш по - горе, пичовете, както и аз, не сме хич доволни от тая "революционна система" :whistle: . Ако имаш тези пари по - добре си купи един SQIER и гледай да го продадеш до 1 - 2 години. Качеството на звук и изработка е същото като "талпата", ама поне е FENDER и доста неща са изчислени. А, ако намериш друго, още по - добре. Само да е китара, не китара и кубе, и... Разрови се във форума, събратята ще ти предложат нещо :rocker: . Аз точно сега нищо не мога да ти предложа, щото нямам. А за марката BEHRINGER, само микрофоните са наистина велики :rockon: .

Редактирано от JIMI STONEBROKEN
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Meрси ! :icon_shithappens:

Ще поразгледам още и сигурно ще поспестя пари за нещо по класно :rocker:

 

П.с Благодаря за отговорите, добре че сте вие, че май щях да се понабутам...:rockon:

ама като не разбирам много - за това питам :)

Редактирано от jkjkjk
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Качеството на звук и изработка е същото като "талпата", ама поне е FENDER и доста неща са изчислени.....

 

Само се прочети сам и прецени колко сериозно говориш.....

 

Китарата и ампчето, които пробвах аз не отстъпваха на аналогичните китари и ампчета от този клас на останалите производители(които обикновено са и по-скъпи). Предполагам, че е възможно да я пробваш преди да я купиш.

Китарата е просто китара с тяло от някакво евтино дърво, гриф от евтин явор и евтини адаптери - това е така при всички марки евтини китари. А има едни беринджър ампчета с вграден сансамп вътре - не виждам както им е лошото...

 

Според мен колегите горе говорят глупости, с които целят да се самоубедят в това, което пишат и заедно с това да убедят и тези, които четат.

Може да има пръчки между тези китари, обаче китарата се избира преди да се купи, а си има и гаранции ако е от големите магазини.

За сега не съм видял никакви доказателства, снимкови материали, семпли и др, които да потвърждават, че по-скъпите китари/усилватели от същия клас на другите производители водят по нещо убедително...

 

А ако търсиш евтина китара, която е много добра и е китарата на мечтте ти - няма да намериш.

Евтините китари са един дол дренки.

 

ПС:

Ако се разровиш ще видиш, че когато става въпрос за "каква китара да си купя", всички говорят срещу Squier.

Ако обаче темата е "какво ви е мнението за този Behringer/Harley Benton/Stagg/Factor..." реакцията веднага става "това са пълни боклуци, вземи си Squier". За мен тази реакция е много противоречива и мистериозна.

Редовно се обсъждат качествата на разни марки китари, които обикновено пишещите въобще не са и пробвали, обаче са много убедени в качествата им. Е, аз, като човек, който има представа колко струват въпросните китари на производствените им цени, избягвам да давам категорични определения по теми, които по същество са евтинджос1 vs. евтинджос2. Недей да забравяш, че марката също допринася за цената. А на теб не ти трябва марка - трябва ти китара. А сметки от сорта на "ако е марка, после ще я продам по-скъпо" са смешни, когато говорим за 150 или 200 лв.

 

За тежка музика можеш да се ориентираш и към пакет, при който китарата има двоен адаптер(хъмбъкер) до долното мостче.

 

Друго нещо, което се забравя е, че трябва да се стремим към "свиренето на мечтите ни" повече, отколкото към "китарата на мечтите ни", освен ако не сме колекционери или антиквари. Която и да е евтина китара, която няма сериозни проблеми върши работа докато човек се учи да свири, че и след това пак не е напълно излизшна за практиз китарка/китарка, която можеш да удряш в ръбове на мебели без да те боли сърцето/китарка, в която да си вградиш ампче и да се упражняваш навън/китарка за неангажираши подрънквания и т.н...

Редактирано от Evtim Djerekarov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз ти препоръчвам (защото притежавам и съм доволен) Washburn пакета за начинаещи. Струва 512 лева във Фактор (поне толкова струваше, когато аз я взех преди 13 месеца). Китарата е Washburn X20 с хъмбъкер на бридж позиция и единични адаптери на мидъл и нек. Имаше нужда от сетъп, но то коя китара няма. Таа, определено съм доволен от китарката, като за начинаещ е супер. :icon_shithappens:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А вместо пакет, защо не си ги вземеш отделно нещата? Същият амп на Беринджър, който не е хич лош за парите си, е 140 лв нов в Динакорд. А китарка можеш да си избереш всякаква вече. Щом искаш да свириш по тежки хави, тия единични адаптери на беринджър китарата няма да ти свършат особена работа. Има за по 300 лв съвсем прилични китари като за твоите нужди - Squier, Washburn, Cort, Yamaha (те са малко повече вече). Обмисли и този вариант, според мен е по-добър. Зависи и как си с финансите, разбира се.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Брех как скоростно изтече времето за редакция...

Иначе такваз китара беринджър има едно приятелче и я разцъках веднъж - нищо особено, като за толкова пари, толкова китара, вече беше казано по-горе. Като си спомня с какви брутално чепати мотики започвах аз да се уча... Но според мен е по-хубаво да хвърлиш малко парички отгоре за не-беринджър инструмент. В малкия цум бях гледал един ibanez за 350 кинта нейде - 2 хъмбъкъра, фискиран мост, симетрична малко ала-гибсън форма, беше доста прилична (макар по принцип да не понасям ibanez китари и да съм доста силно предубеден към тях) и удобна. Разбира се, варианти има много, ако си от София мога да отделя един ден да ходим да ти изберем нещо (или поне да ти покажа какво има из Софийските магазини), но това ще е след първата седмица на септември най-рано. Ако решиш нещо, драсни едно ЛС.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.