Jump to content
Българският форум за музиканти

Аз ли съм разноокав ?


sa6ak

Recommended Posts

Здравейте колеги и колежки :).

Преди известно време ходих до софийския РФ и си харесах едно евтинко Динки (е вие да не би да очаквахте нещо друго ;) ) с 24 прагчета и флойд роуз.Е дотук ОК, обаче в нета няма такъв модел :punk_guitar: .Сега питанката ми е дали наистина има такъв модел в магазина (ако някой е ходил по-скоро от 26-27 юни) или аз имам яки очни проблеми.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^ Уви, да.JS30 с флойд има 22 прага.JS1 също.Просто не мога да намеря комбинация между двете.Само JS35 е такава, но има само Кing V u Warrior от тая серия :punk_guitar:.Ужким вярвам на очите си, но...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

лелеееееее ЩРак

сега вече не знам какво да мисля:пише Джаксън ДжейЕс1, 24 прагчета и фулкрум бридж.На картинката е с 22 прагчета и флойдец.А и къде е логиката във Визиартс да има такъв модел, а в сайта на Джаксън не.Ама то в техния сайт ги няма и китарите от ДжейЕс35 серията :punk_guitar:

Хора, моля ви се, искам да спя тая нощ споделяйте, ако някой е виждал тоз модел.Иначе аз ще ходя пак до магазина в най-скоро време, просто ме гложди, а и...ще ми се да вярвам, че китарата която съм си харесал не съм я сънувал, тъй да се каже :).

За да избегна последващите въпроси относно това дали съм сигурен, че е от JS серията:да, сигурен съм, защото до тях имаше и едно DXMG, на което точих лиги, ама ми е малко скъпо.ШАШАРДИСАН СЪМ!!!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Случва се понякога големите фирми да не си обновяват сайтовете или да съдържат неточна информация и объркани снимки.Същото е и при каталозите.Не се притеснявай.И при други фирми е така :punk_guitar:

 

Ако все пак имаш съмнения-пиши едно писмо на Джаксън.Почти съм сигурен,че ще ти отговорят :)

Редактирано от рахата
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не открих e-mailа на Джаксън и затова писах на xxxx.

В този ( е, не точно този) ред на мисли кое според вас е по-важно за китара, на която ще се свирят предимно метъл сола:24 прага или флойда (пък бил той и лицензен) или пък си е въпрос на личен избор?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

24те прагчета, според мен. Флойдът е прекалено претенциозна екстра, ако мога така да го нарека. А и си трябва много техника, за да се свири качествено с флойд (имам предвид да се използва пълноценно). Аз лично моя флойд го ползвам рядко, не за друго, ами защото все още не съм много дорасъл да свиря Вай, примерно, а в тежките метал сола рядко съм срещал такова соло, в което флойдът да е от чак такова значение. И без това на Кери Кинг солата, примерно, трудно могат да се направят едно към едно ;)

 

Между другото, сега се сещам и за друго...

 

Не винаги ще ти се иска да жулиш метализми. Аз си спомням едно време исках да свиря една песен на Pink Floyd, но имах само 22 прагчета...а ми трябваше цял бенд на 24то... ;)

Редактирано от SomeoneElse
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз си спомням едно време исках да свиря една песен на Pink Floyd, но имах само 22 прагчета...а ми трябваше цял бенд на 24то
Гилмор не свири ли основно с 21? ;)
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да, мерси пак SomeoneElse за мнението.По принцип бих казал, че държа на флойда, но като цяло като казвам метъл нямам впредвид дуум, дет и блек.Ако все пак не намеря този модел, който (чини ми се) видях, ще потърся някой сносен БиСи Рич или Ибанез (като вторите са за предпочитане).Не искам темата да става от типа "Препоръчайте китара", само споделям ;)

П.С.:по въпроса с прагчетата на Гилмор:той свири предимно със Стратове(което не значи, че не е използвал друга китара при записа), тъй че покрепям Hillbilly

Редактирано от sa6ak
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Малко офтопик, но...

 

Става въпрос за Marooned, там има whammy или някакъв октавер, но аз се опитвах без ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ама то в техния сайт ги няма и китарите от ДжейЕс35 серията

Тази серия е спряна от производство още преди 3 години някаде, може би това е причината ;)

А иначе такъв модел какъвто описваш, хем с 24 прага хем с флойд хем евтин(разбирам 500-600лв) до момента не съм виждал, а джаксънските модели го следя от има нема 4-5 години ;) нещо си се объркал ми се струва

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Малко офтопик, но...

 

Става въпрос за Marooned, там има whammy или някакъв октавер, но аз се опитвах без :greenangel:

Още оффффтопик - там не бяха ли предимно слайдове и агресивни флажолети с ръчка?

Всъщност, за кой момент става въпрос?

 

--------

По темата: Аз от един 15-и юли чакам отговор на един мейл, но май ще си реша проблема сам.

Редактирано от ...taka li e? - a taka.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте колеги и колежки :).

Преди известно време ходих до софийския РФ и си харесах едно евтинко Динки (е вие да не би да очаквахте нещо друго :) ) с 24 прагчета и флойд роуз.Е дотук ОК, обаче в нета няма такъв модел :greenangel: .Сега питанката ми е дали наистина има такъв модел в магазина (ако някой е ходил по-скоро от 26-27 юни) или аз имам яки очни проблеми.

Да, има такъв модел.

 

Бъди спокоен, нямаш очни проблеми.

Редактирано от Йети
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.