the_gorer Публикувано Август 7, 2008 Share Публикувано Август 7, 2008 Зареждам си саунд фонтове в Halion, закачам Halion-a към МИДИ трак, но нищо не се чува. Демек, нямам ефект от това, че съм закачил саунд фонтове към МИДИ-то. Пробвах да заредяHalion-a в няколко секуенсъра - все тая. Няма звук. На какво се дължи това? И още: има ли някакви по-добри плъгини, за свирене на саунд фонтове? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Dilian Nedev Отговорено Август 8, 2008 Share Отговорено Август 8, 2008 Провери миди трака праща сигнал на първи канал или Omni . Ако не - промени го . Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
antonium Отговорено Август 8, 2008 Share Отговорено Август 8, 2008 (Редактирано) на кой хост го слагаш халиона? не знам за другите, но за нуендо и cubase има едно копче "монитор" на миди трака, което трябва да цъкнеш, за да чуваш vst-то. да и трябва out-a на миди трака да го нагласиш да "минава" през vst-to. Редактирано Август 8, 2008 от antonium Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Baby Thomas Отговорено Август 8, 2008 Share Отговорено Август 8, 2008 HALion за мен е супер куц семплер. За .SF2 банки опитай плъгина sfz+ - има го и като стендалоун версия. Ако искаш ще ти го метна по мейла, че май искаха пари за него. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
the_gorer Отговорено Август 8, 2008 Автор Share Отговорено Август 8, 2008 Имам и SFZ+. И той не иска да свири. Играх си доста с МИДИ-то, но не мога да изкарам звук. Ако закача друг VSTi инструмент, свири без проблеми. Може би има някаква уловка в самите Саундфонтове? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Baby Thomas Отговорено Август 8, 2008 Share Отговорено Август 8, 2008 Бря! Замисли ме сериозно... Да не би да е нещо с МИДИ каналите? На трак 1 ако имаш МИДИ канал 1, същото трябва да зададеш в семплера. Извинявай, ако си проверил вече 17 пъти, но друго засега не ми хрумва. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
the_gorer Отговорено Август 8, 2008 Автор Share Отговорено Август 8, 2008 ^ Няма проблеми, пак ще проверя. И без това хич не ги разбирам тези МИДИ канали прочее. В тези семплери има и някакви настройки за "програма". Ще ми се да знаех какво е това. Иначе пробвах с NI Kontakt - там излиза звук, но не мога да импортна и да ползвам цялата Саундфонт банка и само може да се импортват отделните семпли от саундфонта поединично. А това не върши работа. Сега смъквам два големи пакета с истински семпли (не саундфонтове) и понеже торентите се свалят с 15 к/сек, след 24 часа ще са се изтеглили. След това вероятно ще ползвам тях, но дотогава ми се ще да разгадая мистерията с липсата на звук от тези саундфонтове. Единият саундфонт звучи доста реалистично. Става дума за щрайх - цикулки, виоли, чела и прочее. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Dilian Nedev Отговорено Август 8, 2008 Share Отговорено Август 8, 2008 Мисля че проблема ти е ако мидито има Program Change активен - тогава ще ти търси програми из soundfont-а . Опитай се да махнеш този тип Event-и . Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
the_gorer Отговорено Август 8, 2008 Автор Share Отговорено Август 8, 2008 ^ Добре, ще пробвам. Само първо да намеря темата, в която бях питал как се чисти MIDI от ненужните ивенти. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
the_gorer Отговорено Август 8, 2008 Автор Share Отговорено Август 8, 2008 (Редактирано) Такаааа... След мега досадно двудневно смъкване от торенти успях да се сдобия със семплите London Solo Strings. Да, но като пробвам да ги ползвам в NI Kontakt, семплерът ми вади това: Говоря английски и си превеждам какво пише, но не мога на български да разбера какво значи. Каква програма трябва да стартирам "поне веднъж"??? Това е просто един шибан пакет със семпли и към него не върви никаква програма... Редактирано Август 8, 2008 от the_gorer Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
MR_STENCH Отговорено Август 9, 2008 Share Отговорено Август 9, 2008 ^Дали е само саундфонт банка или всъщност е VST инструмент...? Защото ако е второто вероятно също има нужда от регистрация, като... EZDrummer да речем... в един сайт мернах това: "...This makes it possible to play London Solo Strings right away, standalone or as a plug-in (VST, RTAS, DXi, AU) in most sequencers running Mac OSX or Windows... само предположение е де... и аз нямам много опит с тези неща... Огледай все пак за подробности за "закупуването" на пакета, който си свалил. Успех ! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
the_gorer Отговорено Август 9, 2008 Автор Share Отговорено Август 9, 2008 ^ Ами това са нормални семпли, не са Саундфонтове. Заебах идеята да ползвам Саундфонтове (те просто не тръгват) и реших да пробвам с обикновени семпли. Но ето, че и те не тръгват поради липса на въпросната програма за регистрация. Или поне този пакет се ебава. Огледах внимателно какво има в пакета - няма никакви *.exe файлове. Сдруги думи - няма придружаваща програма, чрез която да се "регистрират" семплите. Има една папка за Мac OS. Може там да се крие регистрацията, но аз няма как да я извърша, понеже съм с Уиндоус. Сега ще тествам и с пакета EWQLSO Pro XP Silver Library. Дано това да тръгне, че и него съм го чакал да се даунлоудне 2-3 дена. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Baby Thomas Отговорено Август 11, 2008 Share Отговорено Август 11, 2008 Ъъъ... Ша ма извиняваш, ако пиша глупости, но това се сещам в момента: 1. Да не би да има стендалоун версия някаква? Която трябва да се пусне първо, за да регистрираш продукта? 2. Да не би да си свалил Мак онли версия на плъгина и затова да се пъне нещо? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
the_gorer Отговорено Август 11, 2008 Автор Share Отговорено Август 11, 2008 (Редактирано) ^ Възможно е. Аз също си мисля, че това е някаква версия за Мак. Но имам същия проблем и с другия плъгин, дето уж си върви със стендалоун програма за Уиндоус, със специален VSTi пъгин и с регистрация. Сега се мъча да го подкарам (става дума за другия пакет - EWQLSO Pro XP Silver Library). Той има стендалоун версия, има и собствен VSTi плъгин и се регистрира самостоятелно със сериен номер. Инсталиран е коректно, регистриран е по Оня Начин, но въпреки това, при опит да го вкарам в NI Kontkat (просто ей така, за пробата, понеже тези семпли са в *.nki формат)), ми вади същото съобщение - не съм бил регистрирал контента... Какво става тук, дявол да го вземе? Сигурно самият NI Kontakt се е прецакал нещо. При ползването на този пакет (EWQLSO Pro XP Silver Library) отново не ми вади никакъв звук от плъгина. Стартирам оригиналното VSTi, избирам си звуци, виждам как *.nki семлите се зареждат, цъкам на ръка с мишката по малкото пиано долу, виждам как индикаторът в плъгина се движи (демек - свири в момента), но на колоните не се чува никакъв звук... Пипах какво ли не по настройките - не тръгва да свири. Явно има некфо насиране по звуковата карта или нещо от сорта. Просто не ми вади звук от почти никакви VSTi плъгини. Вече 5 дена се боря с това и съм в задънена улица. Редактирано Август 11, 2008 от the_gorer Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Dilian Nedev Отговорено Август 11, 2008 Share Отговорено Август 11, 2008 A изобщо от някакво ВСТ вадиш ли звук ? Или така за спорта нищо не ти работи ? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts