Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

От една година свиря със такива струни 08-10-13,но нещо не си харесвам записите.Все ще се намери някой тон да ме дразни. С тях свиря по добре легато и не ми се изморява лявата ръка,но опъването на струната понякога ме дразни.Видях на един урок на Yngwie,че свири с 08-11-14,но той свири в Е-бемол и реших,че за мен ще е по добре да свиря с 10 и 13 нали свиря в Е. Интересно ми е какво мислите по въпроса?(ама каква тема забърках) :)

Отговорено

Според мен .13 е безбожно тънка жица за 3-та струна. В стандартните комплекти .08-.38 3-та е .14-.15 и лично аз под това не бих сложил.

Това за "опъването на струната" не го разбрах ...

Отговорено

Да,Ингви свири с 08 струни ама разтоянието на струните от грифа е такова че можеш да си вкараш пръста там.Така че ако твойте струни са залепени да грифа ти нямаш никакъв контрол върху струната,неможеш да я усетиш,винаги ще има такива тонове който да те дразнят.Аз имах същия проблем преди години,моя съвет е да пробваш с 09-стандартен комплект.

Отговорено (Редактирано)

Осмиците са прекалено тънки струни!

Щом до сега си свирил на осмици, и то с такава странна конфигурация, ти предлагам да си вземеш един нормален комплект 9-42 и за напред да свириш с тях. Ще се изненадаш колко по-стегнато ще звучи свиренето ти. Аз лично през последните две години по-тънки струни от 11ки не съм слагал... Е, вярно, свиря в Ре, но все пак...

Джазмените свирят с 12ки в Ми... :thumbs_up:

Редактирано от SomeoneElse
Отговорено

Мисля, че проблемът с дразнещите тонове може да има няколко причини:

- не добре настроена китара

- не добре интонирана китара

- при натискане на струната на дадено прагче натискът, който упражняваш, не е отвесен спрямо фретборда. Така струната се отклонява малко нагоре/надолу и се получава лек бенд.

Едва ли дебелината на струните ще промени положението. Аз също свиря със струни .08 (не за друго, ами защото по магазините не съм виждал седмици) и не съм забелязал такъв проблем.

Отговорено

Мерси за съветите.Мисля че на Малмстийн височината на струните 1,2,3 са прилепнали до грифа,а 4,5,6 са по нагоре защото си обърна китарата и се видя.

Отговорено
Аз също свиря със струни .08 (не за друго, ами защото по магазините не съм виждал седмици)

Ти още малко и шестици ще сложиш :P

За мен всичко под десятки е тънко и тенекиено, не знам на вас харесва ли ви звука с осмици

Отговорено (Редактирано)

.08 са прекалено тънки. Аз ползвам .10 и съм много доволен. Ти може би трябва да опиташ .09.

Редактирано от Slav