zwero Публикувано Август 5, 2008 Share Публикувано Август 5, 2008 От една година свиря със такива струни 08-10-13,но нещо не си харесвам записите.Все ще се намери някой тон да ме дразни. С тях свиря по добре легато и не ми се изморява лявата ръка,но опъването на струната понякога ме дразни.Видях на един урок на Yngwie,че свири с 08-11-14,но той свири в Е-бемол и реших,че за мен ще е по добре да свиря с 10 и 13 нали свиря в Е. Интересно ми е какво мислите по въпроса?(ама каква тема забърках) Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
sevenstring Отговорено Август 5, 2008 Share Отговорено Август 5, 2008 Според мен .13 е безбожно тънка жица за 3-та струна. В стандартните комплекти .08-.38 3-та е .14-.15 и лично аз под това не бих сложил. Това за "опъването на струната" не го разбрах ... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
yuli1978 Отговорено Август 5, 2008 Share Отговорено Август 5, 2008 Да,Ингви свири с 08 струни ама разтоянието на струните от грифа е такова че можеш да си вкараш пръста там.Така че ако твойте струни са залепени да грифа ти нямаш никакъв контрол върху струната,неможеш да я усетиш,винаги ще има такива тонове който да те дразнят.Аз имах същия проблем преди години,моя съвет е да пробваш с 09-стандартен комплект. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
SomeoneElse Отговорено Август 5, 2008 Share Отговорено Август 5, 2008 (Редактирано) Осмиците са прекалено тънки струни! Щом до сега си свирил на осмици, и то с такава странна конфигурация, ти предлагам да си вземеш един нормален комплект 9-42 и за напред да свириш с тях. Ще се изненадаш колко по-стегнато ще звучи свиренето ти. Аз лично през последните две години по-тънки струни от 11ки не съм слагал... Е, вярно, свиря в Ре, но все пак... Джазмените свирят с 12ки в Ми... Редактирано Август 5, 2008 от SomeoneElse Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Drake Отговорено Август 5, 2008 Share Отговорено Август 5, 2008 Мисля, че проблемът с дразнещите тонове може да има няколко причини: - не добре настроена китара - не добре интонирана китара - при натискане на струната на дадено прагче натискът, който упражняваш, не е отвесен спрямо фретборда. Така струната се отклонява малко нагоре/надолу и се получава лек бенд. Едва ли дебелината на струните ще промени положението. Аз също свиря със струни .08 (не за друго, ами защото по магазините не съм виждал седмици) и не съм забелязал такъв проблем. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
zwero Отговорено Август 5, 2008 Автор Share Отговорено Август 5, 2008 Мерси за съветите.Мисля че на Малмстийн височината на струните 1,2,3 са прилепнали до грифа,а 4,5,6 са по нагоре защото си обърна китарата и се видя. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Overdrive Отговорено Август 6, 2008 Share Отговорено Август 6, 2008 Аз също свиря със струни .08 (не за друго, ами защото по магазините не съм виждал седмици) Ти още малко и шестици ще сложиш За мен всичко под десятки е тънко и тенекиено, не знам на вас харесва ли ви звука с осмици Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Dread Отговорено Август 7, 2008 Share Отговорено Август 7, 2008 Аз, дори не съм докосвал струни от най-малкия размер, само съм ги чувал на теория. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Slav Отговорено Август 7, 2008 Share Отговорено Август 7, 2008 (Редактирано) .08 са прекалено тънки. Аз ползвам .10 и съм много доволен. Ти може би трябва да опиташ .09. Редактирано Август 7, 2008 от Slav Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts