Jump to content
Българският форум за музиканти

Въпрос за бас китара-Фактор


Gatzo

Recommended Posts

Здравейте, днес в София видях бас китара-Фактор за тази цена в магазина им до I-ва английска гимназия. Попитах консултанта им, последствие разбрах, че това бил Пешето-известен китарист и той каза, че са китайски, но за първи бас ставал.

Въпросът ми е някой от форумците има ли преки наблюдения от този инструмент.Той се явява по евтин от Стаг басовете, чиято цена е над 250 лв..

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

навермето т.е 2001 година си купих един басс Фактор ню лайн 5 струнка от Фактор...беше с 2 хъбъкера и звучеше доста прилично за парите си все пак го бях купил за 350 кинта...Вярно по тежък за свирене гриф но звука си му беше добър...а до тогава имах един Ибанец SG 370JB и звучеше по зле(малък евтин клас)...така че мисля ...ако са същите нямаш проблеми ....поздрави Гого

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Стаг са много долна марка, а Фактор - още по-зле, телата обикновено са шперплат :no:

 

И това каква връзка има с това, че се търси бас за начинаещ, очевидно?

 

Бих ти предложил да следиш секцията "Купува-Продава" във форума - излизат прилични неща на цена около 200-300 лв. Иначе каквото и да вземеш за първи/втори инструмент - Stagg, Squire, Factor New Line, все ще се стигне до смяната му след време, ако се занимаваш сериозно. :blush:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Стаг са много долна марка, а Фактор - още по-зле
телата обикновено са шперплат

 

Overdrive, първото ти твърдение е въпрос на вкус и разбиране, а второто е откровено невярно ;)

 

 

 

Gatzo, ако имаш финансовата възможност и смяташ да се занимаваш по-сериозно си вземи по-скъп "марков" инструмент (това ще ти даде предимство като звук и удобство), най-добре втора ръка (освен че ще бъде по евтин, ще можеш да го продадеш по-бързо и с по-малка или никаква финансова загуба, ако по някаква причина решиш, че е дошъл момента за това).

 

Инструмент от класа на Фактор и Стаг ще свърши работа като временно решение - да разбереш дали имаш сериозен интерес в областта на музиката и да посвириш с приятели. Честно казано повечето от хората над 30г. тук са започнали да свирят на значително по-лоши инструменти от гореспоменатите, без това да значи че не трябва да започнеш с по-качествен бас ако имаш тази възможност.

Редактирано от разбойник
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз съобразявайки се с мнението на по-знаещи съм се спрял на една-Ибанец-GSR 200 за 521 лв . в магазините до муз. академия.Ама да мога да я набарам на старо във форума до 300-350 лв. ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

тва за фактора си е истина ама ко толкоз имате против Stagg бе хора ?!?! За първа китара става , поне праят имитации и то качествени (понякога)... ф нета има бая снимки на Stagg Warlock bass , ако някои може да ми каже дали мога да си го поръчам (тва или истински warlock bass) във варна.......аве stagg може и да не са наи доброто не6то на света в БГ прелива от тях....

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^Aми аз свиря със Stagg XB300 и съм си много доволен. Има приятен тон и може да се свири както хеви метъл, така и джаз, тялото е удобно и за седнало положение, само дето е малко тежичък и небалансиран, но това се оправя с добър ремък. ;)

Редактирано от Frosty
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 weeks later...

Хич да не е , ама тоз бас на тая цена просто не мога да го подмина . The same experience имах и аз . Преди 8 месеца нали и аз си търсех ню бейз иобиколих цяла Варна всички магазини / просто не знаех за House of The xxxx/ и минах и през фактора . Проблема не бе , че йок никъде няма басове , ами йок ДЖАЗ БАС искам . И то ко - във Фактора Бейз за 195 лева - червен джаз бас . Начи усещането беше невероятно , ама като седнах да го пробвам се сбърках . По-зле от Пълдина ми човече . Така че просто 95% съм сигура , че става дума за такъв бейз в случая . Инвестицията никак не си струва . Дай още малко пари и си вземи нещо по-добро .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.