Jump to content
Българският форум за музиканти

Въпроси


Cfg

Recommended Posts

Китарата на тази снимка е като моята,мойта има същите неща без магарето тази китара няма добълнително дърво.

http://ivanjicataa.hit.bg/kremona/kremona.JPG

 

Това, на което викаш "магарето", всъщност е "бридж" или "заден мост"... И точно за него става въпрос...

 

е точно магаре му се казва на български, не бридж :P

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

заден мост ми напомня на жигули ... бридж ми напомня на карти ... нарича се магаре наистина и според мен останала терминология звучи ... не достатъчно стилно

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^ А магаре не ти ли звучи малко селкостопанско? :blush: Сори за офф-а.

 

Значи, съмнявам се в някои магазин да ти намерят такова магаре(или както искаш му викай), поради простия факт, че тази китара най - вероятно е на около 50 години, а не съм и сигурен, че се правят такива в днешно време. Моя съвет също е да събереш някаква скромна сума и да си купиш нещо по - добро, но ти си знаеш.

 

Успехи! :no:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^^Всъщност, не е заден, а долен мост. :blush:

По темата : Братле ... с тая китара ... според мен за ремонт ще отидат повече пари (цялостен ремонт на китарата), отколкото да си купиш друга китара ... На старо можеш да намериш много добре запазени китари.

Редактирано от Slav
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Относно това какво представлява въпросната китара не мисля, че трябва да се коментира какво и е било състоянието, колко била зле и не знам си какво. С това по ниикакъв начин не помагате на човека. Навремето аз почнах с една орфейка, която беше по-мармалад от тази(не акустична обаче). Чак след 2 години си мупих Пълдин, понеже нямах кинти за никакъв инструмент. След още година си купих една китара, копие на б.с.рич, която беше със счупена глава на грифа.... общо взето първата си стойностна китара (за 300 лв) си купих след 4 години свирене.... и тн.н. Идеята ми е не да обяснявам колко боклуци съм имал, докато си купя една по-стойностна китара, а че ако тогава имаше хора като ВАС, който да ми казват колко ми е била зле китара колкото и мерак да съм имал вероятно щеше да се изпари.

 

 

 

ПП не искам да обидя никой, или да нагрубя някой ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@KingdomX - Повечето хора(както и аз) са почвали с Кремонка, но мисля че отново повечето съжеляват за това(пак като мен), защото ако почнеш с по - добра китара(дори да е малко по - добра) поне желанието ти няма да се убие и ще се радваш повече на свиренето си и на прогреса си. А с тази кремонка не съм сигрен, че човека ще остане особено доволен! Това е моето мнение, съжелявам за офф-а.

 

Успехи! :thumbs_up:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Cfg, аз имам такава Кремона вкъщи (без пиезо-адаптера). Разбил съм я на парчета и имам хвърчащо магаренце. Мога да ти дам снимка и размерите му, за да видиш дали можеш да си намериш/направиш, стига да искаш все още. Между другото, китарата не е толкова зле. Въпрос на усет.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.