JEMer Отговорено Август 9, 2005 Отговорено Август 9, 2005 абе пичове, извинавйте за тъпия въпрос, но какво точно е стъдовеаз имам Ибанец 7-струнна и имам същият проблем смених струните и постоянно се разстройва, даже си мисля да не би да е направена зле китарата абе искам да помоля ако има тук някой от вас дето разбирате от София и ще си платя, само да ми покаже как да оправя всичките тея неща,или даме насочи към лютиер,или незнам аз едвам си смених струните и след това си еба майката :think: Стъдове са двата болта (зад бридж адаптера) на които се "подпира" флойда т.е. ей тва -> както казах и по горе с удоволствие бих помогнал (до колкото разбирам от флойдове) но просто в момента нямам никво свободно време ако те устройва след седмица две може да я погледнем Цитирай
ba6 maistora Отговорено Август 9, 2005 Отговорено Август 9, 2005 Вмък Надявам се не забравяте да си отпускате струните на флойда, когато ги сменяте.... абе то аз ги свалих всички и след тва се утрепах от въртене на болтовете дето опъват флойда Ако си ги сменил със същия размер не би трябвало да имаш проблем? абе смених ги от 9-ки на 10-ки вече направо съжалявам че си купих такава с флойд Цитирай
ba6 maistora Отговорено Август 9, 2005 Отговорено Август 9, 2005 абе пичове, извинавйте за тъпия въпрос, но какво точно е стъдовеаз имам Ибанец 7-струнна и имам същият проблем смених струните и постоянно се разстройва, даже си мисля да не би да е направена зле китарата абе искам да помоля ако има тук някой от вас дето разбирате от София и ще си платя, само да ми покаже как да оправя всичките тея неща,или даме насочи към лютиер,или незнам аз едвам си смених струните и след това си еба майката :think: Стъдове са двата болта (зад бридж адаптера) на които се "подпира" флойда т.е. ей тва -> както казах и по горе с удоволствие бих помогнал (до колкото разбирам от флойдове) но просто в момента нямам никво свободно време ако те устройва след седмица две може да я погледнем ей мерси много, ще ти пратя съобщение след седмица две пък ако има форумна среща скоро може да се видим там Цитирай
synchu Отговорено Август 9, 2005 Отговорено Август 9, 2005 Вмък Надявам се не забравяте да си отпускате струните на флойда, когато ги сменяте.... абе то аз ги свалих всички и след тва се утрепах от въртене на болтовете дето опъват флойда Ако си ги сменил със същия размер не би трябвало да имаш проблем? абе смених ги от 9-ки на 10-ки вече направо съжалявам че си купих такава с флойд е тогава е нормално да иска въртене - ама като го направиш веднъж и вече няма проблем Аз съм със стандартен флойд и въобще не е такъв проблем да се свалят всички струни - просто подпирам флойда с един молив с навит изолирбанд (да не се драска и наранява скъпоценната ми ), така че да стои почти паралелен на тялото. Това спестява и доста въртене по-настройването след това и въобще цялата галимация с почистване/смазване и чудеса отнема не повече от половин час. Цитирай
ba6 maistora Отговорено Август 9, 2005 Отговорено Август 9, 2005 Вмък Надявам се не забравяте да си отпускате струните на флойда, когато ги сменяте.... абе то аз ги свалих всички и след тва се утрепах от въртене на болтовете дето опъват флойда Ако си ги сменил със същия размер не би трябвало да имаш проблем? абе смених ги от 9-ки на 10-ки вече направо съжалявам че си купих такава с флойд е тогава е нормално да иска въртене - ама като го направиш веднъж и вече няма проблем Аз съм със стандартен флойд и въобще не е такъв проблем да се свалят всички струни - просто подпирам флойда с един молив с навит изолирбанд (да не се драска и наранява скъпоценната ми ), така че да стои почти паралелен на тялото. Това спестява и доста въртене по-настройването след това и въобще цялата галимация с почистване/смазване и чудеса отнема не повече от половин час. е има още бая да уча за да го направя за 30 мин, аз го направих за 5 дена ама не знаех че трябва да се одпира или да се сменят една по една но 2-ят път когато сменям ще знам Цитирай
JEMer Отговорено Август 9, 2005 Отговорено Август 9, 2005 Аз съм със стандартен флойд и въобще не е такъв проблем да се свалят всички струни - просто подпирам флойда с един молив с навит изолирбанд (да не се драска и наранява скъпоценната ми ), така че да стои почти паралелен на тялото. Това спестява и доста въртене по-настройването след това и въобще цялата галимация с почистване/смазване и чудеса отнема не повече от половин час. аз чистенето на грифа, смазването и прочие работки ги правя като сваля флойда със струните. а после ги сменям една по една за да мога да ги "разпъна" една по една преди да съм почнал да донастойвам. Цитирай
niki123bg Отговорено Август 9, 2005 Отговорено Август 9, 2005 С оригиналните струни - няма проблемС новите струни - има проблем. :think: аз едвам си смених струните и след това си еба майката :think: Значи все пак има шанс наблюдението ми да е вярно. Ще пробвам да мина отново на по-меките струни, и без това супер много ме дразни колко твърд стана флойд-а. Цитирай
TONY Отговорено Август 9, 2005 Отговорено Август 9, 2005 ники,и аз така усещам флойда с твьрди струни затова Dadario Му е цаката и май предпо4итам lot trs na ИБАНЕЗ Цитирай
Recommended Posts