Jump to content
Българският форум за музиканти

Бойна и резонансна кожа за бас при ползване на открито... ?


Recommended Posts

Здравейте - въпросът ми може да ви се стори малко странен, но търся подходящи кожи за 22х22 инчови бас барабани. Ще се използват на... футболни мачове ;)

Тъй като съм лаик в барбанната част, а няма кого да попитам по-обстойно се обръщам към вас за помощ.

 

Предполагам вече разбирате, горе-долу какъв звук се търси - нисък, плътен, тежък, резонансен - нещо като бойните барабани от филмите ;) Ще се ползват сред море от хора, голям стадион и се търси хем чуваемост при самия удар, хем последващо резониране в ниските честоти и кънтене на стадиона (да се чува и усеща).

 

Засега ми е ясно, че е хубаво да дебела кожа (защото ще се удря на ръка и то не от хора, които са съвсем наясно с каква сила да боравят), но не мога да се спра върху никакви конкретни модели, защото просто думи като "фокусиран", "отворен", "топъл" и т.н., например, не ми говорят нищо....

 

Затова се обръщам към вас с молба да ми помогнете да избера комплект като модели и евентуално да ме насочите към магазин в София, тъй като в момента съм тук, а по принцип барабаните са за Кипър, а там подобни неща са кът.

 

Благодаря ви предварително!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не мисля,че ти трябва дебела кожа,която да убива тона,а точно обратното-еднопластова,за да се чува силно,нали това е идеята???Според мен ти трябва кожа като за големите барабани в оркестрите които свирят по стадионите.Ремо предлага такива,за Еванс не съм сигурен.Виж в страницата на Ремо,но едва ли в БГ има точно такива,представител на Ремо мисля са Фактор.Затова може да минеш с Ремо Амбасадор "коутед".За да не се подбива по принцип се удря със специална дебела палка с кечана топка на края.Отделно в центъра на кожата където се удря може да залепиш лейкопласт.

Другата кожа е резонансната,по принцип трябва да е по-тънка от ударната.Не знам какво предлагат Ремо в тази насока специално за 22",но пак може Амбасадор но "клиър".

Ето и линк,но не знам дали ще е полезна информацията за теб-кожи за маршови барабани,като това което търсиш по принцип:

http://www.remo.com/portal/products/3/9/80/ma_basss.html

Но както казах едва ли ги има в БГ,затова може да минеш и с тази кожа:

http://www.remo.com/portal/products/3/8/50/ds_coated.html

Провери в магазините на Фактор.

Ако имаш други въпроси питай.

Успех:)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да, идеята е да се чува, но и да се усеща, да "тежи". Не искам да се чува като маршово марабанче - искам да кънти :P

 

Има още един, по-плитък, но широк бас - 26 по 16 инча - евентуално на него да се сложат кожи за ниските ?

Редактирано от Kraddock
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Извинявам се, без да искам си цитирах последното мнение, вместо да го редактирам...

 

 

Та въпросът, който исках да добавя беше:

 

Четох за кик-падовете, но там се говореше, че не бива да се удрят в средата, а да се слагат под чукчетата - предполагам в моя случай не ми вършат особена работа? И лейкопласт говорим за добрата стара българска медицинска лепенка (бежавата :Р) ?

Редактирано от Kraddock
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Споко,ще имаш "кънтеж",но и достатъчно ниски и плътност, точно с еднопластовите кожи за които стана дума:),въпреки че самите барабани,поне както си написал размерите,са прекалено дълбоки-22х22",нещо което дори в рок музиката идва много,а за маршов барабан е направо.....нямам думи :hysterical:Обикновено този тип барабани се правят с дълбочина до 14",примерно 24 или 26х14".И няма да звучи като малко барабанче,ще имаш предостатъчно бас и плътност заради по-голямата дълбочина.Ще убива-с две думи:hysterical:

Кик-падовете или на български казано лепенки за кожата на касата,ще ти свършат работа,но може и евтиния начин- слоеве тиксо или медицински лейкопласт,залепени точно в центъра на кожата,където и трябва да се удря,за да вадиш тона който самия барабан притежава.При касата на комплект барабани е малко по-различно,чукчето или топката с която удря педала,се регулира на височина,но фабричната настройка е такава,че удря малко над центъра на кожата,където се и залепят лепенките,но това теб не те вълнува толкова.

Айде успех от мен :greenangel:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

При всички положения ако ти трябва за стадион и на открито трябва да се ориантираш към маршови инструменти големи барабани които се използват при комплектите неса за предпочитане.Размери като 28X 14, 32 X16 биха ти свършили работа. Колкото по голиам диамертър има толкова по добре.По стадионите се ползват предимно амбасадор кожи и възможно наи тежките палки със накрайник от пластмаса или кече.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.