billymilano Отговорено Март 26, 2009 Отговорено Март 26, 2009 хммм... аз звука съм го докарал, но продължителността на тона.... Но ще пробвам с компресора да го надуя, благодаря
Slide Отговорено Март 27, 2009 Отговорено Март 27, 2009 (Редактирано) Абе, състейн-мъстейн... ние с флойдовете кво да кажем тогава? Ами сега, ако кажете, че нямате пък повече състейн от един Squier или Stagg Strat тип китара... Въпреки, че вчера открих нещо много интересно. Нови струни, нов състейн. Вярно, че преди бях с 8-ци, а сега съм на 9-ки, но на седма позиция на сол 11-12 сек. с не много гейн, но с малко компресия на звука... Но ако тръгна нагоре по грифа... ПП:Интересно в смисъла, че никога не съм имал състейн... Редактирано Март 27, 2009 от Slide
inqubus Отговорено Март 27, 2009 Отговорено Март 27, 2009 ами аз като лаик да ми питам нещо... не е ли по-скоро Лес Пол МОДЕЛ, а не копие? Има един модел "Лес Пол" и горе на главата пише "Gibson". Всичко друго е имитация.
preIbanez Отговорено Март 27, 2009 Отговорено Март 27, 2009 ^...принципно съм съгласен че само "Gibson" е "Лес Пол" и всичко друго е менте...но има повече от един модел..."ЛП студио", "ЛП стандарт"...и така...
inqubus Отговорено Март 27, 2009 Отговорено Март 27, 2009 (Редактирано) Да де, не се изразих правилно. Марката е единствена, моделите са няколко Иначе не съм сигурен, но мисля, че Orville и Epiphone може би също имат право да полават "Les Paul" в името си Редактирано Март 27, 2009 от inqubus
Slide Отговорено Март 27, 2009 Отговорено Март 27, 2009 ^ Мда, тва е щото са част от семейството на Гибсън. Тва като историята със Стратокастерите. Има две фирми, чиито Страт тип китари не се наричат "Страт копия". Тва са Фендер и Скуаер. Просто защото едната притежава другата...
Hillbilly Отговорено Март 27, 2009 Отговорено Март 27, 2009 Абе, състейн-мъстейн... ние с флойдовете кво да кажем тогава? Ами сега, ако кажете, че нямате пък повече състейн от един Squier или Stagg Strat тип китара... Въпреки, че вчера открих нещо много интересно. Нови струни, нов състейн. Вярно, че преди бях с 8-ци, а сега съм на 9-ки, но на седма позиция на сол 11-12 сек. с не много гейн, но с малко компресия на звука... Но ако тръгна нагоре по грифа... ПП:Интересно в смисъла, че никога не съм имал състейн... Ако сложиш 10-ки или още по-добре 11 -ки ще имаш по-плътен и масивен тон.На някои китари определен тон по грифа държи доста по-дълго от останалите,а имат и затихващи тонове.Ако им се занимава на лютиерите във форума ще го обяснят по-добре.
billymilano Отговорено Март 27, 2009 Отговорено Март 27, 2009 ами аз като лаик да ми питам нещо... не е ли по-скоро Лес Пол МОДЕЛ, а не копие? Има един модел "Лес Пол" и горе на главата пише "Gibson". Всичко друго е имитация. ами сори, аз си мислех, че е като Стратокастър - много фирми изработват модел-а на "Фендер"
JukeBoxHero Отговорено Март 27, 2009 Отговорено Март 27, 2009 най-доброто, лес полче, на чиято глава не пише "гибсън", а "епифон" е буллс ай-а на брадатия!
sasoh Отговорено Март 27, 2009 Отговорено Март 27, 2009 Предлагам ти да пишеш на някой да ти изтрие поста, да не го гледаш след време и да те е срам
Slide Отговорено Март 27, 2009 Отговорено Март 27, 2009 Ако сложиш 10-ки или още по-добре 11 -ки ще имаш по-плътен и масивен тон.На някои китари определен тон по грифа държи доста по-дълго от останалите,а имат и затихващи тонове.Ако им се занимава на лютиерите във форума ще го обяснят по-добре. Дам, това са си глухи тонове по грифа и малко или много, една голяма част от китарите, скъпи или евтини имат тоя проблем. Тва беше обсъждано в изработка и ремонт. "Fathead" (месингова пластина се слага от задната страна на главата, като идеята е да прибави повече маса, именно за глухите тонове.) Иначе 11-ки са ми много тежки..
preIbanez Отговорено Март 29, 2009 Отговорено Март 29, 2009 Да де, не се изразих правилно. Марката е единствена, моделите са няколко Иначе не съм сигурен, но мисля, че Orville и Epiphone може би също имат право да полават "Les Paul" в името си ...Упс...съвсем ги забравих...прав си та дрънка...но при все това "Gibson" е истината май...
jeordie14 Отговорено Ноември 11, 2009 Отговорено Ноември 11, 2009 най- забавното от цялата работа е, че сега в магазина (в варна) си продават и ГИБСОН . Всеки път когато минавам оттам не пропускам да им се порадвам
Metnick Отговорено Февруари 15, 2010 Отговорено Февруари 15, 2010 А как ще звучи на такава акустика метални струни
Recommended Posts