Jump to content
Българският форум за музиканти

M Audio карта - мнения ?


MEDELLIN

Recommended Posts

Смятах да купя M-Audio Firewire Audiophile или M-Audio Firewire 410,но малко се поотказах защото гледам доста ревюта че тоя модел на М Аудио са много бъгави и на някои клиенти дори вобще не тръгнали. Кофти драивери...Моля ако има някои опит с този модел или го ползва в момента да ми помогне с мнение. Инак алтернативата ми е М-Аудио 1010LT или Audiophile 192. Но много повече искам картата да е външна с кутия. Това ще ми е по удобно и креативно.

Редактирано от MEDELLIN
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Имал съм по няколко бройки и от Аудиофил 2496, и от ФайърУайър Аудиофила и нямам НИКАКВИ оплаквания. За мен това е най-добрия избор за бюджетни карти за музициране!!!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аудиофил 2496 не ме устроива.192 или 1010 ще е ако е вътрешна карта.По принцип твоета може и да е ок ,аз чета кофти ревюта за firewire на м аудио. Благодаря ти за отговора.

 

Беиби Томас, на Уиндоус ли си ползвал тези карти или на МАК ? Щото маи на МАК е проблема. Благодаря.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

И още нещо. М Аудио Аудиофил 192 е с такива входове и изходи :

 

Analogue I/O: two inputs and two outputs, balanced/unbalanced quarter-inch jack sockets, maximum input level +14.2dBu.

 

За пъри път виждам балансирани/небалансирани конектори.В момента кабелите ми са с небалансирани моно TRS конектори.Ше станат ли за горните характеристики ? Мерси

Редактирано от MEDELLIN
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аудиофил 2496 модела на три машини (две десктоп + лаптоп) с Уин (и ХР, и Глиста).

ФайърУайър-а на две машини (едната десктоп + лаптопа) и с Уин (и ХР, и Глиста), и с МакОС.

 

П.П. На Мак машината не съм ги пробвал, обаче Едирол ФА-66 просто заспа отсекъде! ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пак съм аз хора.Купих Аудиофилe 192.Картата има S/PDIF вход и изход. Там по принцип връзвах Ямахата ми МО6 на предната карта ЕМУ.Само че ЕМУ имаше само един вход S/PDIF и го свързвах с единствения S/PDIF на Ямахата (digital out).Сега връзвам S/PDIF на Ямахата с S/PDIF входа (IN) на М-Аудиото но не получавам звук от Ямахата.Дори включвах и в S/PDIF изхода на картата но пак няма звук.Кабела ми е коаксиален с RCA жакове ... Греша ли някъде. :rockon:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Исках да изтрия горния пост но нямам опция. Реших си проблема - настроика на софтуера ми.

 

Възникна друг обаче. Имам синтезатор на Роланд - модул които е с МОНО аудио изходи - небалансирани.М-Аудио картата е само със стерео изходи и входове ... Как да свържа модула към картата за да получа саунд ? :rockon:

Редактирано от MEDELLIN
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Исках да изтрия горния пост но нямам опция. Реших си проблема - настроика на софтуера ми.

 

Възникна друг обаче. Имам синтезатор на Роланд - модул които е с МОНО аудио изходи - небалансирани.М-Аудио картата е само със стерео изходи и входове ... Как да свържа модула към картата за да получа саунд ? :)

 

 

Ами до колкото прочетох имаш два балансирани ТРС аналогови входа + 2 изхода и още два изхода за директ мониторинг - би трябвало с два кабела жак жак като включиш от левия и десния изход на синтезатора във входовете на картата и оттам като си захраниш мониторите със сигнал от директ мониторинг изходите да ти излезе звук без да отваряш софтуер. Ако работиш със софтуер - кюбейс или нуендо тогава сменяш кабелите на изходите за ДМ със стандартните изходи. Моя съвет е ако ще ползваш тая карта да си вземеш малък миксер и да включиш и четирите изхода за да не се занимаваш с превключване и навеждане зад компютъра...аз затова харесвам външните карти...;) През миди опциите които имаш ще може да ползваш ВСТ инструменти със синтезатора което е ценно. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря ти за ценния отговор приятел. Ще погледна пак картата.Мисълта ми беше че доколкото знам в балансираните и изходи не мога да включвам моно жакове,а Роланда ми е с такива.И дефакто няма как от едната страна да са моно а от дргата стерео към картата.Но може би аз греша и не съм доразбрал и картата ми да има И моно входове.Аз от 6 г. правя музика и имам студио но признавам си със връзките,кабели и тем подобни скучни технически подробности съм пълен профан и съм много зле :). Но това е до вида темперамент ... ;) Просто ме интересуват други неща. Сега дори мониторите ми ги включих някакси без да ползвам стерео жакове,защото в понеделник ще имам такива. Опитах с XLR от монитора към моно жак в картата и след няколко опита и налучквания мониторите се обадиха ... :) Луда работа,правя нещо без да знам тоно какво,но не мога да стоя без саунд и да не правя нищо - това ми е и работа.

 

Да работя със софт секуенсър.Миксера наистина ми е една от следващите цели.Аз точно затва щях да взимам вместо аудиофиле 192 - firewire audiophile понеже са външни с кутия.Но ако погледнеш ревютата на всичките им модели firewire включително и видеа в youtube ! трябва да си луд да си дадеш там парите.Извънземно трудни за прилагане в работа са ако вобще тръгнат :) . Можех да взема с кредитна карта от ибеи или Германски саит нещо на Маки или Фокусраит но нямам време да чакам 10 дена доставка.

 

Предложи добър дигитален миксер.На Маки мисля че са добри нали.Аз много съм нацелил един аналогов миксер на Маки - Mackie 24-8 за около 1000 долара от ибеи което за тоя миксер си е страхотно.:) Но засега ще взема нещо по малко и евтино.Идеи ?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Моля ви кажете ми в кои вход на картата да вържа мониторите си с TRS към TRS балансирани (стерео) жакове.Просто на картата се получват няколко вариянта от които излиза нормален звук а това ме съмнява. Изходите и входовете на картата са : Main OUT R/MAIN OUT L , LEFT IN/RIGHT IN и MONO OUT L/MONO OUR R. Общо 6 конектора дефакто.

Редактирано от MEDELLIN
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.