vhcs Публикувано Юли 29, 2008 Публикувано Юли 29, 2008 Има ли магазн в БГ където могат да се чуат Diezel VH4 и/или Mesa 4x12" Rectifier cabinet? Предполагам отговора ще е не ама да попитам все пак ... а дали някой знае кой може да ги внесе? Мерси за подкрепата предварително Алекс Цитирай
fLiSk Отговорено Юли 29, 2008 Отговорено Юли 29, 2008 Както си предполагал - Не Мисля, че няма и кой да ти ги внесе, никой не внася по - "бутикови" марки. Цитирай
Mephistofel Отговорено Юли 29, 2008 Отговорено Юли 29, 2008 Мдам, Калоян е прав. Иначе от т.нар. "бутикови" (или просто по-скъпи и не толкова масови ) у нас май само съм виждал Rivera в xxxx. Цитирай
vhcs Отговорено Юли 29, 2008 Автор Отговорено Юли 29, 2008 аз ще подпитам при динакорд/ямаха ... не ми е проблем вноса а че не ми се изсипва един самосвал пари на куп - в днешно време има лизингови екстри разни Цитирай
synchu Отговорено Юли 29, 2008 Отговорено Юли 29, 2008 (Редактирано) Бих ти предложил да го чуеш с Diezel 4x12" (с новите Made in Germany - Dillingen, front loaded не съм го проверявал на живо - но от клиповете звучи чудесно). Със Щатските беше супер обаче Освен това бих ти препоръчал да чуеш Einstein 100W главата. Абсолютно невероятен усилвател! Редактирано Юли 29, 2008 от synchu Цитирай
metalhammer Отговорено Юли 29, 2008 Отговорено Юли 29, 2008 За Diezel VH4 кабинет не съм чувал досега. Доколкото знам има Diezel V412F и DiezelV412R От заглавието се разбира че търсим Diezel амп VH4 и Mesa 4x12" Rectifier Cabinet .... Сега по темата - кабинетите на дизел и меса Rectifier Cabinet са с V30 говорители - така че разликите ще са основно в конструкцията на самия кабинет. Кабинети 4х12 V30 на пазара бол. Темата според мен е стандартно пусната да си чешем езиците тука хората дето киснем във форума. Цитирай
synchu Отговорено Юли 29, 2008 Отговорено Юли 29, 2008 (Редактирано) ^Първо, грешно си разбрал. Никой не е питал/писал за VH4 кабинет. И разлика в звученето на кабинетите категорично има. Старите Diezel кабинети звучат страхотно, между другото. Тъй като ниските на Diezel усилвателите са доста напомпани, техните кабинети много добре се справят с този факт. Иначе за Einstein специално, с потенциометъра "Deep", например се чуват как издъхват некои марки (Маршал 1960А, Меса некъв вариант беше), не че дизайна на пот-а не е направен с тази цел де - да видим колко ниски трябват, за да разглобим колоната Новите (front loaded, и не само) кабинети имат стандартна опция за Celestion G12K-100 (a по принцип има и опция с какъвто искаш да ти направят и да ти пратят - пишеш на и-мейла публикуван на сайта и така. Имаше и Дизел Къстъм Спикъри, които бяха някакви варианти на Еминенс). G12K e страхотен говорител, между другото. Редактирано Юли 29, 2008 от synchu Цитирай
metalhammer Отговорено Юли 29, 2008 Отговорено Юли 29, 2008 Ами както виждам synchu пише - така и аз съм на мнение : След като си купуваме скъп амп - добре е да купим и колона която е предназначена за него - най малкото колоната е проектирана за тоя амп. А за Дизел G12K100 optional or Hempcone Speaker optional - ясно . Меса също слагат електровойси - но тва вече си е по желание на клиента и доплащане - отиваме на други парички.... Цитирай
synchu Отговорено Юли 29, 2008 Отговорено Юли 29, 2008 ^ тц. Не отиваш - парите са същите, за разлика от Меса. Хемпкон са добра опция за новия Scmidt, не за металургия. Цитирай
sw1tched Отговорено Юли 29, 2008 Отговорено Юли 29, 2008 Сега по темата - кабинетите на дизел и меса Rectifier Cabinet са с V30 говорители - така че разликите ще са основно в конструкцията на самия кабинет. Разлика в звука има при това огромна, дори между различни кабинети на Mesa, камо ли кабинети на различни марки. Междудругото vintage 30-ките в Месата са си специална версия, както са и тези в маршалите, дали звучат различно - не знам. Това, което знам е, че меса кабинетите имат уникален, убийствен звук, по една или друга причина. Цитирай
metalhammer Отговорено Юли 29, 2008 Отговорено Юли 29, 2008 Ами Дизел е добра оферта тогава. При меса няма как парите да не са нагоре - все пак разликата в цената на V30 и електровойс е доста. Сверка току що - в един сайт V30 са 120 $ а EVM12L 250 $ - реално за 2 броя електровойс си купуваш 4 броя V30 ..... Цитирай
vhcs Отговорено Юли 29, 2008 Автор Отговорено Юли 29, 2008 значи тая покупка по принцип я планувам за към края на годината осен ако не изкочи нещо по-добро преди това. Иска ми се да я финансирам на лизинг или кредит и беше най-лесно чрез някой магазин който внася апаратури. За ампа - почти съм сигурен за Diezel, но може и Mesa да бъде евентуално. За кабинета не знам още - Mesa 4x12 яко ме блазни, но май ще се наложи да чуя и продуктите на Diezel. Абе както върви май ще се наложи да се разходя скоро към немъчко да видя освен това кво правят русикосите каки и как стои въпроса с бирата и вурстовете ... пък и някой и друг амп да чуя и домъкна. Поздрави Алекс Цитирай
synchu Отговорено Юли 29, 2008 Отговорено Юли 29, 2008 Най-добре. Всеки с вкуса си - но бих ти препоръчал Дизел. Schmidt не съм чувал на живо - останалите къртят мивки - по мое мнение доста по-добре от Меса. Иначе, от Меса линията, аз харесвам - Mark IV - страхотна машина. Най-добре и двата разбира се. Но ако трябва да избирам - Дизел - без колебание. Но това съм само аз разбира се ... Цитирай
Recommended Posts