vandenplas Публикувано Юли 28, 2008 Публикувано Юли 28, 2008 Не знам дали има такава тема, но предлагам да си показваме кой какви техники на свирене е научил, а защо не и да си ги обясняваме тук във форума. Слагам началото с едно кратко изпълнение на Paul Gilbert от ранните му години http://liquidotensione.googlepages.com/home Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Юли 28, 2008 Отговорено Юли 28, 2008 Хубаво, обаче нека запише и демонстрира, защото иначе ще се появят 1000 души, които да разсъждават над определена техника, която иначе не владеят никак добре . Мисля, че е наложително да има демота. Цитирай
JIMI STONEBROKEN Отговорено Юли 29, 2008 Отговорено Юли 29, 2008 да аз мисля че дори трябва да има видеота щото демота ехеее........ Цитирай
yotzzo Отговорено Юли 29, 2008 Отговорено Юли 29, 2008 А, бе какви са тия теми напоследък с желания за мерене? Та рифове, та техники... Цитирай
ultramega Отговорено Юли 29, 2008 Отговорено Юли 29, 2008 Много ме кефи една тема(може и да са две приличащи си) във подфорума на басистите. Там ,който желае, пуска видео със свое изпълнение и всичко си върви ОК. Тука , няколко пъти имаше опити за такава тема и май все с неуспех . Явно при китаристите се развива задължително и състезателен характер и умение да се анализира чуждо свирене и как" биха завили крушката по-добре", което не води до нищо хубаво... Цитирай
prayer4eto Отговорено Юли 29, 2008 Отговорено Юли 29, 2008 (Редактирано) ^ Хе-хе - китарата като доста по-масов инструмент от Бас-а е нападнат от доста начинаещи с мераци за мерене, в което не намирам нищо лошо, стига да е в разумни граници . P.S. Да не говорим какви мерения стават в темата "ФУКНЯ" Редактирано Юли 29, 2008 от prayer4eto Цитирай
TerminalFrost Отговорено Юли 30, 2008 Отговорено Юли 30, 2008 Явно при китаристите се развива задължително и състезателен характер и умение да се анализира чуждо свирене и как" биха завили крушката по-добре", което не води до нищо хубаво... Да, във форума има доста виртуози-теоретици. Цитирай
RichieSambora Отговорено Юли 30, 2008 Отговорено Юли 30, 2008 Ами ето и от мен Знам, че е нищо, но това ми доиде на ум. И дано нещо да разберете, защото микрофона яко е прецакал звука. П.П.: Да добава, че не съм използвал тремолота и фленджъри Микрофона ги е добавил Ето го и семпъла: http://media.putfile.com/Have-a-nice-day-guitar-cover Цитирай
DJ SKRATCH Отговорено Юли 30, 2008 Отговорено Юли 30, 2008 Поздрави за Самбора, звука определено е интересен, но не трябваше да издаваш тайната. Трябваше да се развихри дискусия какъв точно ефект си използвал. Забелязал съм, че живота на подобни теми в раздел китара е къс, както каза TerminalFrost "има доста виртуози-теоретици", на въпреки това успех на темата. Цитирай
Lekov Отговорено Юли 30, 2008 Отговорено Юли 30, 2008 аз лично нямаше да кажа че е използвал някакъв ефект, защото знам какво е като записваш и микрофона да ти прави такива номерца. Това се дължи понеже е направен за записване на глас и изолира някои честоти ... Цитирай
RichieSambora Отговорено Юли 30, 2008 Отговорено Юли 30, 2008 Поздрави за Самбора, звука определено е интересен, но не трябваше да издаваш тайната. Трябваше да се развихри дискусия какъв точно ефект си използвал.Забелязал съм, че живота на подобни теми в раздел китара е къс, както каза TerminalFrost "има доста виртуози-теоретици", на въпреки това успех на темата. Наистина звука се получи доста сполучлив за Скуайъра, това е симулация на Маршал ДжиСиЕм 800. Хайде да добавя и малко Ахат И той е оплескан, но не му личи чак толкова много http://media.putfile.com/The-black-sheep И малко AC/DC- скъсена версия(все пак Windows Sound Recorder може само 1 мин.) след рифа е нещо страшно... http://media.putfile.com/Highway-to-hell-95 Цитирай
zombie Отговорено Юли 30, 2008 Отговорено Юли 30, 2008 RichieSambora, началото на Черната Овца не мисля, че е вярно. Имаш сбъркани тонове и даже на едно място времена... Ей сега ще пробвам да го запиша същото, да видя аз до къде ще го докарам Цитирай
bony Отговорено Юли 30, 2008 Отговорено Юли 30, 2008 Мерене немерене, кво ви пука аз се радвам че има място където да споделя свирене,може да не е добро но поне е с кеф аде да видим кой ще познае на кое място свиря нещо от Пол Гилбърт http://uk.youtube.com/watch?v=0iQ0qYn4rIY Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Юли 31, 2008 Отговорено Юли 31, 2008 (Редактирано) Тая черна овца сигурно 2% от китаристите тук и знаят началния риф правилно. Подсказка - акордите, които се свирят, с малки изключения(началните и крайните квинти, както и еднострунното пицикато) са ТРИЗВУЧИЯ - демек, акорди, изградени от 3 РАЗЛИЧНИ тона. Подсказка 2 - Това, последното тризвучие, което почти никой не свири правилно има тритонус в себе си, както и голяма секунда в обръшението, в което се свири в песента. Отваряйте си ушите! Редактирано Юли 31, 2008 от Evtim Djerekarov Цитирай
Recommended Posts