Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Отговорено

Ами всъщност, не съм много вещ по механиката, даже да си призная хич...

Проблемът ми е до болка познатия , няколко броя клавиши нИ са 'дигат ...

Отварям го пианото, махам клавишите и с клещи завъртам това "металното", което е под тях ... После ги нареждам отново, затварям и се получава. Всичко си се вдига без проблем. Но за жалост , като чели по часовник след 2-3 дена отново същите клавиши правят проблем - не се вдигат. Вече ми писна да разглобявам, а не ми идва наум нищо ... :evil:

B)

• Отговори 38
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Отговорено
B) Предлагам ти или да го видим твоето на по бира,или моето и да си решиш впоследствие.Второто също на по бира,разбира се!!! :huh:
  • 3 weeks later...
Отговорено
Тази тема ми навява една тъжна мисъл, че у нас има едно невероятно пияно "Ed Seiler" (даже смея да кажа най-добре звучащото, което съм пипал) на възраст над един век, което баща ми купи преди година и половина за малкия ми брат (сега е на 10 и половина), който искаха да го учат да свири. Някакъв човек беше изпаднал в немилост и му трябваха много спешно пари, затова се беше навил да го продаде за около 1000-1100лв (които са си смешни пари за такъв инструмент !). И пианото го купихме, брат ходи на уроци по-малко от година... и най-накрая се разциври, че не искал да свири и пианото си остана така. Малката ми сестра (тя пък е на почти 6) я накарах да ми обещае, че от другата година ще започне да взима уроци и да бъде сериозна, ама едва ли може да и се вярва :)

Аз от време на време сядам на пианото и се опитвам да изкарам по някоя мелодия, но това е едно свирене...

Та адски ме е яд, че вкъщи има такова невероятно пиано и никой не може да свири на него ! Един ден, като се преместя да живея другаде, ще взема това пиано с мен и ще хвана да се науча да свиря на него ! :)

А сега по темата: Май това не е акордирано от над една година и има нужда от съответното третиране. ;)

Извинявам се за офтопика, но за мен е важно!

Енгърмийнс(дано е вярно написано) - продаваш ли го?

Отговорено

Предварително се извинявам, че ще е малко по - остро,... ама явно се налага да постна и аз нещо по въпроса.

---------------------------

:read:

Старото пиано НЯМА стойността на старата цигулка, чело, виола. Пианото НЕ е инструмент, който с годините си вдига качеството и цената. В механиката на едно пиано има компоненти, които остаряват, изхабяват се и с нуждаят от подмяна или от постоянна подръжка. Така, че пиано на 1 век, пък било то и Ed Seiler - не впечатлява. Предпочитам нов August Forster, Steinway, др., но не и едновековна вехтория, пълна с дървояди.

Все пак, пианото е музикален инструмент, а не снобарска мебел със свещници и орнаменти .

Ако има обидени на тема "пиано" - сори. :headbang:

За мен това е истината.

:hello:

Отговорено

О, няма проблем, просто казах, че пианото много ми харесва как звучи и има страхотна визия. Пък някои хора са готови да дават луди пари, дори въпросният инструмент да вади най-изпърдяния звук, стига да е на голяма възраст и да има колекционерска стойност.

Иначе пианото не го продавам, мислим да си го запазим като ценна вещ...

Отговорено

Вярно е това за старите пиана-не са никак,ама никак за предпочитане.И това го казвам аз,влюбена в пианото си,което е от 1883.Наистина не е препоръчително да се купува старо пиано.Немците имат една(единствена B) ) много умна максима:"Ценни са красивата жена,старата цигулка и новото пиано".Механиката се скапва,особено при повечко свирене,а и дървеният материал също не е вечен и пианото скърца,пука,стряска ви с едни тътнежи...

Предимството му е само и единствено пред ново,но руско или подобно пиано-от ония "красоти" с пластмасовите клавиши ;)

Отговорено
Вярно е това за старите пиана-не са никак,ама никак за предпочитане.И това го казвам аз,влюбена в пианото си,което е от 1883.Наистина не е препоръчително да се купува старо пиано.Немците имат една(единствена :ph34r: ) много умна максима:"Ценни са красивата жена,старата цигулка и новото пиано".Механиката се скапва,особено при повечко свирене,а и дървеният материал също не е вечен и пианото скърца,пука,стряска ви с едни тътнежи...

Предимството му е само и единствено пред ново,но руско или подобно пиано-от ония "красоти" с пластмасовите клавиши :beer:

ХХХХХхехехеххеех! Немците имали 1 хубава максима??

Да цитирам ли десетки хубави немски мъдрости?

Само ще ти кажа 3, които са много популярни, но надали ти е известно, че са немски:

Не отхапвай залък, по-голям от устата ти.

Пътят към ада е постлан с добри намерения.

От желание още никой не е станал богат.

е проблема е че другите, които се сещам са на немски... и надали ще мога да ги преведа... но примерно Das ist nicht mein Bier е добра.... и се превежда "Това не е моя работа" но това вече е съвсем друго... как да е...

• 1 month later...
Отговорено

Здравейте. МОже би това не е място за реклама. Но какво пък, нали сме музиканти - всичко ни е позволено :) Ние сме от фирма Рунитон - занимаваме се с търговия с музикални инструменти. Предлагаме професионално акордиране на ниски цени, с гаранция за 1 година. Разбира се, първоначално трябва да се направи оглед на пианото, за да се прецени какъв точно ремонт трябва да се прави, или елементарно акордиране.

Да, знам - всички акордьори разправят - "Не вярвайте на фирмите!", но съгласете се - нали им взимаме хляба, естествено че ще говорят така :)

Очакваме Ви на бул. Мария Луиза 58, тел. 983-99-99, email- runiton_sofia@mail.bg, www.runiton.com.

Минете, пък може и някое пиано да харесате :P

Отговорено

здрасти и от не толкова слънчев пловдив.мога да гарантирам,че фирмата е страхотна!лично ползвам услугите им!

P.S.мисля,че си издействах едно безплатно акордиране! :)

Отговорено

Няма абсолютно никакви проблеми - звъниш по телефона в Пловдив и казваш, че от магазина в София са обещали едно безплатно акордиране, защото си ни правил безплатна реклама пред около 1000 души (нали толкова бяха регистрирани:blink:

ХАХАХАХ - и аз се майтапя :D)))

и не съм млъкнал, а просто не съм отварял сайта , :blink:

• 1 month later...