Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Отговорено
Ами въобще не се знае дали изобщо се затяга така ръчката :headbang: По-вероятно е да не е от там, но все пак.

А към zombie - да махнеш задния капак е съвсем ама съвсем просто нещо, в което нищо не можеш да объркаш, затова ако ти се намери някоя отвер(т)ка махни го и погледни какво има отдолу. Аз на моята китара само дето не съм й махал грифа от тялото още и пак си свири и всичко й е наред :headbang: Флойд (и всичките му съставни части), адаптери, заключване...всичко е минало детайлна инспекция от моя страна ;)

Е това мога да го нарпавя, макар, че моята е такъв модел, че се вижда и без да се маха капачето. Въпроса беше ,че нз какво да търся като го отворя... айде ще снимам, като успея да намеря отверТка :headbang:

А иначе гледам да не барам много - много по китарата, защото после най-много да ми се наложи да търся някой да я оправя. 

(Друг е въпроса, че вчера ми се наложи да сменям тоалетна чиния, и по случайност успях както трябва да я сменя  ;) )

Отговорено

Именно от там е. Регулира се въртенето. Съжалявам за нескопосаната картинка ама хич ме няма с разните програми. Тук е даден флойд, но предполагам, че и тремолото от темата е на същия принцип. С думи прости ефекта би бил, ръчката да не се мандахерца като...на Ингви ръчката, а ще седи в (хм не знам как да се изразя, беден ми е речника) по-стегнато положение и пак казвам логично е като е по-затегната да не пада.

untitled.jpg

Отговорено

MrDeath благодаря ти много! Мисля, че това ще е решението на проблема. Имам само още един въпрос, кой е най-малкият размер хм.. имбус мисля, че се казваше джаджата, с която да затегна? Понеже дупчицата е малка, и ми се струва, че нищо по-голямо от милиметър може да се събере там.

Всъщност SomeoneElsе каза, че за неговата трябва 1 мм... ще поогледам по магазините и ще си взема такова нещо.

Благодаря на всички отзовали се! Ще пиша в темата пак, като пробвам номера с затягането.

Поздрави от Германия!

Марина

Отговорено (Редактирано)

за първи път чувам, за ръчка е с магнити... това стандартна практика ли е? Как влияе това на адаптерите и тяхното магнитно поле и как би влияло ако сложиш по-силни магнити?

един приятел има такава китара и ще ходя по-късно към тях, тамън ще я разгледам....

винаги ли е падала ръчката? защото ако е с магнити наистина те няма как да са се отлсабили и винаги би трябвало да е падалаа...

....така

сега прочетох и останалите мнения и видях, че вече е изяснен проблема :cheers2::punk_guitar:

мда... явно четенето И на чуждите мнениея във форума наистина помага понякога...

както и да е.... :D

а иначе от коя част на Германия идват поздравите? :)

Редактирано от Fenix
Отговорено

Абе то верно с тея магнити ебаси работата, то бива иновации ама Ибанес НАСА минаха бе. Иначе Зомби, майче 1,5 се води шестограма или квото е там я ги не разбирам, официално трябва да го имаш в комплект с китарата, ако ли не - продават се из разните железарии. Феникс, разхлабват се бе да ги ева, мойта беше стегната до няква степен, ама ся е значително по-хлабава. Абе резба му е майката (само да не е обърната).

Отговорено

Fenix, форума наистина помага, когато има хора, които да откликнат на проблема ти адекватно , без да се правят на големи разбирачи. Иначе проблема не е разрешен още, но смятам да го разреша тея дни, или да го усложня.. ще видим, като опитам да го оправя :cheers2:

Поздравите са от Бавария (южната част на Германия). Е на септември като се върна пак ще са от България :))

Айде ,че тъкмо се разсвирих  :punk_guitar:

Отговорено

MrDeath, китарата идва с комплект имбуси, но точно този размер го нямаше при мен. Моята китара пристигна с 4 имбуса:

(след 15 минути ровене в на баща ми шкафа с инструменти намерих якия шублер :D)

2мм - който нямам представа къде се използва, аз лично не си спомням да съм го използвал

2,5 мм - за болтчетата, които държат заключването на струните и болтчетата, които трябва да се развиват и отвиват за да се направи фина настройка (които държат магаренцата за всяка струна на флойда); също и за болтчетата на магнитите на самите адаптери

3мм - най-често използвания имбус - с него се заключват и отключват струните от страната на заключването и от страната на флойда, също така и за регулиране на дълбочината, на която влиза ръчката във флойда.

4 мм - за тръс рода

В това комплектче незнайно защо имам и един имбус 5мм, мисля, че той пък беше за тръс рода на другата ми китара.

Та, сега измерих и имбусчето, за което стана въпрос най в началото - наистина е 1,5 мм, а не 1 мм, явно не съм преценил правилно само на око. :P С него също така регулирах височината на стрините (на стъдовете) на предишната си китара, която беше с нормално незаключващо се тип Фендер тремоло.

Отговорено

Здравейте отново!

Значи изнамерих в къщи един комплект отверТки, хванах най-тънката и затегнах леко въпросното болтче.Резултата е налице, няма повече падащи "ръчки"! 

Благодаря много на всички отзовали се :recourse:

Keep on rockin' !

Марина

Отговорено

Йей, честито :recourse:

Вече започва ли да те гризе онова малко червейче, което постоянно те подтиква да разглобяваш разни работи...дори китарата си? :recourse:

Отговорено
Йей, честито :thumbdown:

Вече започва ли да те гризе онова малко червейче, което постоянно те подтиква да разглобяваш разни работи...дори китарата си? :recourse:

Хаха, незнам при момичетата дали го има тва нещо  :recourse:

Но като цяло ми станаха по -интересни частите на китарата.. отвътре  :recourse:

• 1 year later...
Отговорено

За да не отварям нова тема, ще използвам тая.

Та и аз имам проблем с ръчката на тремолото ми - първо, че има много луфт и второ, че се вади прекалено лесно. Самата ръчка не е на резба, а се натиска.

По-странното в случея е, че ръчката има луфт, само когато е в положение да е под адаптерите. (Т.е. да стой в положение, където да мога да я хващам). Ако пък я завъртя на 180 градуса, така че да гледа назад няма луф и не излиза толкова лесно (даже май не излиза).

Така, когато наклоня тремолото на долу, никъде нямам отвор за имбус, в който да затегна болт.

Ето самата ръчка: 24102009224.jpg

24102009229.jpg

А ето тук има една гайка, която в началото сметнах, че е именно за затягане на ръчката. Въртях я, затягах я, никаква разлика.

Реших да погледна отзаде - ето какво има там:

24102009227.jpg

Не ми е ясно само за какво е тоя месинговия болт, който се пада точно под ръчката. Не съм си играл много да го завивам/развива.

Честно казано не ми е ясно на какъв принцип се натискат тия ръчки, като моята, които не са на резба. Не мисля, че е с магнит, ама то знае ли човек...

Та, ако някой може да помогне как да затегна ръчката, че да не се вади толкова лесно и да избегна луфта, ще съм много благодарен.

Поздрави!