Jump to content
Българският форум за музиканти

T-pain ефекта


MaKaVeLi

Recommended Posts

става въпрос за ефекта който сега ти-пейн го ползва и отново го направи на мода , ако някой не се сеща давам пример със Стоян Михалев и Викотр - От Както ти.Чух че мога да го правя с Ауто Тун , но не и как точно.. а има ли и други програми или плугини с които мога да постигна този ефект

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 weeks later...

Здравейте! Плъгина за който говорите е Auto Tune, но той не е вокодер а пич-коректор ;) ! Този гласов ефект се постига изключително лесно, единственото което трябва да се направи е да се избере най-подходящата опция (или по-точно най-близката до типа глас с който работите!!!) от всичко на всичко 4-те опции за типа на гласа (ака "мъжки","женски-сопрано" или "тенор" и не помня другата каква беше.....!) в менюто "Input Type", и след това единствено трябва да завъртите "Retune Speed" надясно докрай тоест да сочи "0" или "Fast" ;) ! Естествено необходимо е да се изберат и подходящи key и scale ( в съответните менюта!) но те вече зависят повече от допълнителни фактори като руут-кий на самата песен (добре е все пак ако песента е в C гласът също да се придаржа към C... :D !) или просто зависи и от личните вкусови предпочитания на автора! Проблема на този плъгин е че е твърде скъп за това което всъщност е и което прави (хайде бе - $300 за един плъгин-ефект при цена от $500 за програми като Logic Studio 8, Sonar 7 r Ableton Live 7....????!!!!!!!?!?!?!!!??!!), а от друга страна пък е и силно популярен и характерен за да го сбърка човек с нещо друго (примерно аз никога не успях да постигна същият робот-ефект на гласа с друг софтоер за пич-редакция, нито с Voice Tweaker нито дори с Melodyne...(а може би просто аз незнам как!)! Единственият друг подобен плъгин с който може да се направи този ефект е GSnap, който освен всичко друго е и безплатен и може да бъде изтеглен съвсем легално от тук:

http://www.gvst.co.uk/gsnap.htm

С него обаче не е чак толкова лесно да се постигне този ефект, необходимо е да се направят конкретни настройки, можете да погледнете демонстративни видеа по този въпрос тук:

За тези които ползват Sonar 7 btw ето как да постигнат същият ефект с V-Vocal :unsure::

Have fun ;) !

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В Melodyne има опция, с която се коригират транзишъните между тоновете и могат да бъдат направени под прав ъгъл и се получава точно ефекта, за който става дума.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.