metalmaniq4ka Публикувано Юли 21, 2008 Публикувано Юли 21, 2008 здравейте бих искала да попитам,може да ви се стори малко тъпо,но искам да попитам може ли някой да ми каже струните подред на китарата как са? Китарата ми стана любимия инструмент и ми се иска да я поизуча (дори да е по труден начин) и първото нещо, което трябва да науча е как се казват струните. Признавам си, че нищо не знам. Но тази година ще имам изпити и няма да мога да ходя на курсове. Цитирай
prayer4eto Отговорено Юли 21, 2008 Отговорено Юли 21, 2008 (Редактирано) Струните се наричат Първа, Втора, Трета, Четвърта, Пета и Шеста. Класическият строй е за Първа - тонът Ми ( E ), за Втора - тонът Си ( B ), за трета - тонът Сол ( G ), за Четвърта - тонът Ре ( D ), за Пета - тонът Ла ( A ), за Шеста - тонът Ми ( E ). И се опитвай да пишеш на Български - форумът си има кирилизатор (горе вляво на всяка страница), ако нямаш на компа ! Редактирано Юли 21, 2008 от prayer4eto Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Юли 21, 2008 Отговорено Юли 21, 2008 (Редактирано) 1. Ако пишеш четливо на кирилица - без 1 вместо ъ и т.н. темите ти може и да не ги изтрият. 2.От 1-ва(най-тънката) към 6-та(най-дебелата) струна, тоновете са ми, си, сол, ре, ла, ми. Ми-то на 1-ва струна е от 1-ва октава. Ми-то на 6-та струна е от голяма октава. Редактирано Юли 21, 2008 от Evtim Djerekarov Цитирай
piko1 Отговорено Юли 21, 2008 Отговорено Юли 21, 2008 Струните се наричат Първа, Втора, Трета, Четвърта, Пета и Шеста. Класическият строй е за Първа - тонът Ми ( E ), за Втора - тонът Си ( B ), за трета - тонът Сол ( G ), за Четвърта - тонът Ре ( D ), за Пета - тонът Ла ( A ), за Шеста - тонът Ми ( E ). И се опитвай да пишеш на Български - форумът си има кирилизатор (горе вляво на всяка страница), ако нямаш на компа ! Има един много лесен начин да ги научиш тоновете на 6-те струни : Мими Си Соли Репички Лапа Мими (Така ги научих аз малко тъпо но ефективно) Цитирай
metalmaniq4ka Отговорено Юли 21, 2008 Автор Отговорено Юли 21, 2008 Съжалявам,че писах със английски букви ,мерси за бързите отговори Цитирай
Death Crusher Отговорено Юли 21, 2008 Отговорено Юли 21, 2008 Препоръчвам ти да ходиш на частни уроци.Иначе ништо няма дя научиш Цитирай
Recommended Posts