niki123bg Публикувано Август 4, 2005 Публикувано Август 4, 2005 Дайте някакви идеи откъде може да се купи евтин pop филтър или от какво мога да си направя такъв с добър резултат Цитирай
bobalan Отговорено Август 4, 2005 Отговорено Август 4, 2005 чорапогащник върху тел. Проблема е само закрепването към стойката Цитирай
7thString Отговорено Август 4, 2005 Отговорено Август 4, 2005 съгласен съм с горното А ако си наивен, може да дадеш 30-40 кинта за такава играчка Цитирай
niki123bg Отговорено Август 4, 2005 Автор Отговорено Август 4, 2005 чорапогащник върху тел. Проблема е само закрепването към стойката Много благодаря за идеята, довечера жена ми ще пропищи Видях че има разни елепсовидни, кръгли, че дори и триъгълни филтри. Предполагам че формата е без значение. Мисля пак с тел да направя частта с която да го закрепя на стойката на микрофона. Цитирай
Black Bird Отговорено Август 4, 2005 Отговорено Август 4, 2005 чорапогащник върху тел. Проблема е само закрепването към стойката Много благодаря за идеята, довечера жена ми ще пропищи Видях че има разни елепсовидни, кръгли, че дори и триъгълни филтри. Предполагам че формата е без значение. Мисля пак с тел да направя частта с която да го закрепя на стойката на микрофона. само така.. аз си направих от една кръгла пластмаса от некъв държач за щипки за пране и един двоен чорап черен Цитирай
niki123bg Отговорено Август 6, 2005 Автор Отговорено Август 6, 2005 (Редактирано) Успях да си набавя материали, малко свободно време и си направих едно филтърче. Ето и едно упътване за други желаещи да си измайсторят сами такова чудо: Необходими са тел или дебел едножилен проводник, кабелна обувка и най-важното - чорапогащник Кабелът който изнамерих в Mr.Bricolage е черен, едножилен 6 мм2. На етикетчето пишеше рекордоман. Нямам си никаква идея за какво се ползва, макар че съм прекарал година и половина от живота си в строителни войски. Цената е 0,85 лв на линеен метър. Достатъчен е 1 метър, но е добре да си вземете малко повече. Чорапогащника е черен, с ликра и е изключително важно да има надпис "Jazz", иначе после като пеете няма да се получава Вземете най-големият размер и по възможност да е по-дебел. Този който успях да намеря беше на цена около 1 лв. За да закрепим филтъра към стойката на микрофона ще използваме кабелна обувка. Подходяща за целта е такава с отверстие за шпилката 10,5мм и да е за кабел със сечение 10 - 16 мм2. В Mr.Bricolage тази кабелна обувка е 0,69 лв. Ето как смятаме да се възползваме от нея: Намираме нещо, около което да огънем кабела. В случая се възполваме от йенско стъкло и гледаме да сме бързи с тази операция за да не ни усети жената в къщата Огъваме кабелът около йенското стъкло: Измерваме кръгчето и го правим да е около 16 см. Навиваме късият край около дръжката: Отрязваме дръжката и я оформяме по следният начин: Оголваме краят на дръжката, защото пластмасовата изолация би се въртяла в кабелната обувка, а ние искам там да е стабилно. и го огъваме по този начин: Стискаме с клещите на няколко места, докато стане здраво. За целта се използват заострените резци на клещите. Това е резултатът до тук: Поставена на стойката за микрофона изглежда по този начин: Следва най-забавната част. Използваме горната част на чорапогащника, където той е най-дебел. Изрязваме максимално голямо парче, което да няма шевове и го опъваме по кръгчето. Захващаме само в долният край - т.е. нахлъзваме парчето плат върху кръчгето като шапчица и в долният край където започва дръжката на филтъра захващаме плата. За целта ползваме черен конец, с който многократно увиваме около плата. Така се получава двуслоен филтър. Изрязваме каквото стърчи и получаваме следният резултат: Слагаме филтъра на стойката, след което завиваме стойката на микрофона отгоре. Ето и няколко снимки на крайният резултат: След добре свършената работа, можем да се почерпим Цялата тази операция струва под 3 левчета и 20-тина минути свободно време. Редактирано Август 6, 2005 от niki123bg 3 Цитирай
adXok Отговорено Август 6, 2005 Отговорено Август 6, 2005 Ники123бг, това дето ни го демонстрира е повече от изчерпателно. Гениален си! Цитирай
YtseJam Отговорено Август 6, 2005 Отговорено Август 6, 2005 Това автоматично влиза в златния фонд на форума и заслужава поне едно пинване. Цитирай
niki123bg Отговорено Август 6, 2005 Автор Отговорено Август 6, 2005 Много благодарности на bobalan за know-how-то Ще почерпя при първа възможност Цитирай
bobalan Отговорено Август 6, 2005 Отговорено Август 6, 2005 Впечатлен съм. Айде и на мен да ми направиш един толкова хубав Само искам по-малко кръгче Цитирай
Katsko Отговорено Август 6, 2005 Отговорено Август 6, 2005 уха,добре бе,сръчно ако решиш да сглобяваш барабани,ми се обади Цитирай
niki123bg Отговорено Август 6, 2005 Автор Отговорено Август 6, 2005 Впечатлен съм. Айде и на мен да ми направиш един толкова хубав Само искам по-малко кръгче С удоволствие Имаш ЛС. Радвам се, че ви допада самоделното филтърче Цитирай
Jordan_J Отговорено Август 6, 2005 Отговорено Август 6, 2005 Супер отвсякъде!! Впечатляващо наистина... Изби рибата направо!! Цитирай
Sturmfuhrer Отговорено Август 6, 2005 Отговорено Август 6, 2005 niki123bg поздравления, човек!!! Това е супер яко Само смени бирата на Бекс, че е по-яка Цитирай
pepislang Отговорено Август 7, 2005 Отговорено Август 7, 2005 БРАВО ПИЧ-ТОВА Е СУПЕР ПОЛЕЗНА ДЕМОНСТРАЦИЯ МЕРСИ! Цитирай
Recommended Posts