asparuhov Публикувано Юли 17, 2008 Публикувано Юли 17, 2008 Намислил съм да си взема електрическа, обаче изобщо не знам какво да избера. Ще разполагам с около 600 кинта в момента на покупката. Предварително бях намислил си взема някой Скуиър, обаче в интернет попаднах на евтини китари на други известни марки. Примерно намерих Ibanez S470 за 475лв.(разбира се имаше го и за 1800лв, очевдино разлика в използвания материал)И така нз какво да правя. Попринцип искам да свиря предимно рок и малко метъл и не знам коя китара е подходяща.... Та ще съм балгодарен ако помогнете.
Overdrive Отговорено Юли 17, 2008 Отговорено Юли 17, 2008 погледни тук http://forum.muzikant.org/index.php?act=Search&f=7
Evtim Djerekarov Отговорено Юли 17, 2008 Отговорено Юли 17, 2008 (Редактирано) Прочети 1000-та теми със същия въпрос в последните 10-20 страници в раздел китара. Има какво да прочетеш. Редактирано Юли 17, 2008 от Evtim Djerekarov
asparuhov Отговорено Юли 17, 2008 Автор Отговорено Юли 17, 2008 Прочети 1000-та теми със същия въпрос в последните 10-20 страници в раздел китара. Има какво да прочетеш. Пффф хубаво. Сам ще се оправя...
asparuhov Отговорено Юли 24, 2008 Автор Отговорено Юли 24, 2008 Айде дайте поне някаква насока. От толкова много теми само се обърках още повече, че си нямам и понятие от някои неща споменати там..(хъмбъкери примерно и някакви подобни)
sasoh Отговорено Юли 24, 2008 Отговорено Юли 24, 2008 (Редактирано) Тези много теми, в които си се объркал, са пускани точно от такива нетърпеливи хора като теб. Ако малко повече мислихте и малко по-малко писахте, форума щеше да е доста по-подредено място. Има поне 10 абсолютно идентични с твоята теми за избор на китара в последните 2 месеца само, оправяй се сам. Ако имах права, щях да трия такива теми като твоята и това е Аман от мързел, нахалство и нетърпеливост Редактирано Юли 24, 2008 от sasoh
asparuhov Отговорено Юли 24, 2008 Автор Отговорено Юли 24, 2008 Еми аз съм мързеливец, идиот искам всичко наготово, с други думи готованец и трябва се науча да правя всичко сам така ли?
sasoh Отговорено Юли 24, 2008 Отговорено Юли 24, 2008 (Редактирано) Ами ок, като не искаш да търсиш и да четеш сам, дай 20лв на някой учител и той ще ти обясни всичко. Това е форум за музиканти, не консултантска агенция, бива ли повече от половината теми в раздела да са 'каква китара да си взема'?! Редактирано Юли 24, 2008 от sasoh
TerminalFrost Отговорено Юли 24, 2008 Отговорено Юли 24, 2008 ^ Ами, докато има колеги, които да обясняват едно и също във всяка такава тема, ще е точно така. Просто не казвайте нищо, и няма и да се пише.
UglyGuitar Отговорено Юли 24, 2008 Отговорено Юли 24, 2008 Абе к'во да ти кажа, взимаш парите, отиваш в магазина и почваш да пробваш. Преди няколко месеца имах същата дилема, и да ти кажа, тръгнах за една китара, а се прибрах с друга . И после остава само едно :)
asparuhov Отговорено Юли 24, 2008 Автор Отговорено Юли 24, 2008 Абе к'во да ти кажа, взимаш парите, отиваш в магазина и почваш да пробваш. Преди няколко месеца имах същата дилема, и да ти кажа, тръгнах за една китара, а се прибрах с друга . И после остава само едно :) Мдам като гледам май таке ще се наложи да направя... @всички други: Радвайте се че имам добро възпитание и ми е мил акаунта...
sasoh Отговорено Юли 24, 2008 Отговорено Юли 24, 2008 По-скоро ти се радвай, че модераторите са толерантни. Да не мислиш, че щом не си се разпсувал си герой? Не можеш да отделиш 2 часа да ровиш из темите, ама се репчиш. Както и да е, май темата поприключи. Хайде със здраве и късмет с избора
asparuhov Отговорено Юли 24, 2008 Автор Отговорено Юли 24, 2008 Не се репча. Не съм такъв просто... Просто се надявах на малко помощ и междувпрочем събрал съм 2 часа четене из темите. Ще драсна едно редче като си избера китара и още едно като си купя... Айде със здраве.
prayer4eto Отговорено Юли 24, 2008 Отговорено Юли 24, 2008 (Редактирано) @asparuhov - Колкото и да четеш насам-натам по форумите, най-добре обиколи музикалните магазини, пробвай как ти седи самата китара, удобна ли ти е, какъв взук вади, консултирай се с продавачите, но най-важното - НЕ БЪРЗАЙ С ИЗБОРА !!! Нека ти улегне в главата поне за ден или седмица най-добре, кое как звучи, за да имаш вярна представа после, когато купуваш инструмента, искаш точно това, а не нещо друго. EDIT: А след като обиколиш, върни се на писанията тук и ги препрочети - все нещо вече ще разбереш Редактирано Юли 24, 2008 от prayer4eto
Packo Packomirov Отговорено Юли 24, 2008 Отговорено Юли 24, 2008 (Редактирано) Препоръчвам ти Ibanez GRG170DX или GRG270DX (или GRG270B)...може и Ibanez GSA60...зависи кои модел ще ти е по-удобен, и дали искаш с тремоло или със заключване...имаше ги в софия в малкия цум на пиротска... ..за приблизително тия пари има и Jackson виж и тук цени и модели: http://www.mci-bg.com/ibanezbg.php ..свали си и от официалния сайт на Ibanez новия каталог за 2008 и разгледай и там... ..помисли ще ти трябва ли после кубе, кабел, ефект...и ще се вместиш ли в бюджета с тези модели...ако не - купи си Squier, но поне да е с 1 двоен адаптер (хъмбъкер) до бриджа, за да имаш за кубе и ефект ...а може и да разгледаш раздела Купувам/Продавам...и там има и се появяват интересни предложения...успех! Редактирано Юли 24, 2008 от Packo Packomirov
Recommended Posts