beni Публикувано Юли 16, 2008 Публикувано Юли 16, 2008 Моля кажете ми,които сте по-напреднали има ли начин по-ясно да изразя вибратото си?има случаи,в които си излиза нормално,но се е случвало понякога да звучи неестествено.ако има и знаете някакви упражнения чрез,които да направя така ,че да излиза когато поискам и да звучи естествено моля пишете.понеже в момента съм на самообучение се старая малко по малко да развивам гласа си.другото нещо,което желая да усъвършенствам е пригласянето т.с да мога да правя беквокали на дадени песни.каквото знаете пишете наистина ще ми е от полза. Цитирай
noti4ka Отговорено Юли 16, 2008 Отговорено Юли 16, 2008 Виж тази тема http://forum.muzikant.org/index.php?showtopic=42008 Успех! Цитирай
salt Отговорено Юли 20, 2008 Отговорено Юли 20, 2008 Аз пък например нямам вибрато..и е наистина така.Може да се появи нещо изкуствено или без да искам, но то е по - скоро някакво украшение а не вибрато. , но много рядко.ГлЗабелязъл съм че когато запеят, повечето хора пеят с вибрато без да се старят да го правят.Просто естествено си става.Ама това е друга тема. Цитирай
noti4ka Отговорено Юли 20, 2008 Отговорено Юли 20, 2008 ^Просто при някои хора вибратото е вродено,но може да се придобие със сигурност-имам такива познати,които имаха напълно равен глас,нямаха вибрато и както ти казваш понякога се появавало нещо,което наподобява вибрато ма не е баш... Те ползваха упражненията,които съм изброила и си направиха вибрато.Не казвам,че става бързо-даже напротив...но при постоянство има страхотни резултати. Цитирай
beni Отговорено Юли 21, 2008 Автор Отговорено Юли 21, 2008 "Упражнения за гърлено вибрато:При гърленото вибрато колебанията на тона се възприемат по-ясно от слушателя,отколкото при диафрагменото вибрато.Най-лесният начин да се постигне усещането за гърлено вибрато е чрез движение на гласа нагоре и надолу на малка терца,например: G-E-G-E-G-E Постепенно интервалът се намалява до малка секунда:Fis-E-Fis-E-Fis-E или F-E-F-E-F-E и накрая се изпява с минимална промяна във височината на тона-до около 1/4 тон." това за гърленото вибрато много не го разбрах би ли била така добра да го поясниш? Цитирай
noti4ka Отговорено Юли 22, 2008 Отговорено Юли 22, 2008 ^Кое не разбираш,за да знам какво да обясня Цитирай
beni Отговорено Юли 22, 2008 Автор Отговорено Юли 22, 2008 "G-E-G-E-G-E Постепенно интервалът се намалява до малка секунда:Fis-E-Fis-E-Fis-E или F-E-F-E-F-E " ето това нещо не можах да го разбера Цитирай
noti4ka Отговорено Юли 22, 2008 Отговорено Юли 22, 2008 сол-ми-сол-ми-сол-ми(интервалът е малка терца).Постепенно намаляваш до малка секунда фа-ми,фа-ми ПП:прочети елементарна теория на музиката,там ще намериш базовите неща,които са ти необходими Цитирай
George Velinov Отговорено Юли 28, 2008 Отговорено Юли 28, 2008 на 15 съм и пея от 2 год..за тия 2 год доста ми се промени гласа,което е естествено . От детския глас (като славейче) гласът ми стана по блус-рок и имам някакъв мн странен тембър в преходните тонове и вродено вибрато .Вибратото в повечето случаи ми помага ... Цитирай
vaska Отговорено Юли 28, 2008 Отговорено Юли 28, 2008 Аз имам вибрато, но не "вродено", а придобито. Т.е. в процеса на пеене си го изработих. Цитирай
мейдънчето ^^^ Отговорено Август 4, 2008 Отговорено Август 4, 2008 моя глас също беше равен но напоследък гласа ми почна да прави разни забавни работи като вибрато но... само когато му скимне. пея четвърта година в детския радиохор демек тук -> http://ylith.org/music/songs/index.html и не съм сигурна че многото пеене ще ми докара вибрато. аз съм почти на 15 и рядко става. ама за сметка на това има хлапета в хора които и на 9 имат вибрато. чудя се и аз с туй вибрато щото пък на някои хора им се появяват между 16 и 18 години и от целия хор който е към 100 човека може би 1 или 2 напускат (след 12 клас) без вибрато. ако някой разбира повече от мен ако може да обясни малко повече защо става така и как става и дали е въпрос на начин на пеене или на талант Цитирай
noti4ka Отговорено Август 4, 2008 Отговорено Август 4, 2008 При някои вибратото се проявява по-късно,ако е вродено-при мен беше така.За певци с равни гласове има упражнения,които развиват вибрато-на линка в един от горните ми постове,съм написала по-подробно. Не е талант,просто даденост при някои.Иначе е много съществена част от певческата техника.Придава завършеност и показва умение за контрол на гласа. Поздрави:Лили Цитирай
*Eva* Отговорено Август 5, 2008 Отговорено Август 5, 2008 Моят глас до преди година и полувина също беше равен,занимавах се тогава с народно пеене.И след като спрях да се занимавам с това, ми се появи вибрато.Първоначално се появяваще когато си иска, сега общо взето го контролирам добре И правя едно друго упражнения,което ми помага-вдишвам въздух с диафрагмата и го издишам на няколко пъти,много рязко и отсечено.Дано да помогне и при теб Цитирай
beni Отговорено Август 27, 2008 Автор Отговорено Август 27, 2008 хайде какво стана изчерпа ли се темата?искам да науча повече. Цитирай
XeRo Отговорено Септември 8, 2008 Отговорено Септември 8, 2008 Примерно аз имам впродено леко вибрато, което в някой моменти не ми помага изобщо. Става въпрос за по високите и чисти тонове, които малко по трудно се възпроизвеждат подтискайки вибратото. Общо зето придобито или вродено понякога не помага На мнение съм, че всеки трябва да изпее дадена песен така, както му е гласа тоест да си изгради собствен стил, а не да имитира. Посредством се получават доста красиви неща, които в повечето случаи даже звучат по-добре от оригиналното Цитирай
Recommended Posts