pioneer 306c Отговорено Юли 21, 2008 Автор Share Отговорено Юли 21, 2008 "гибсънски бридж (24лв)" имаш в предвид tune-o-matic ли? Ако да за целия (със стоп бара) ли става въпрос - много евтино ми се струва същия но без стоп бара понеже нямаха в наличност Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
vlex Отговорено Юли 21, 2008 Share Отговорено Юли 21, 2008 Аз говорех за TOM body through. Иначе май TOM се ползва главно от Гибсън и Джаксън, от другите по-големи фирми май не чак толкова... Пич, нали знаеш, че ти трябва или стоп бар, или клеми за фрезенки, за да ползваш тоя бридж Има и хибриден, при който струните се прекарват през TOM-а и после се прегъват, но той май нещо не се препоръчва особено много, поради простата причина че прегъвал струните и се чупели или нещо подобно Поздрави, Влад Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
pioneer 306c Отговорено Юли 21, 2008 Автор Share Отговорено Юли 21, 2008 Наясно съм че ми трябва стоп бар аз клеми имам но се ослушвам за стоп. А случайно да ви се намира схема на този 5 позиционен ключ за 2 хъмбъкера? Иначе трябва да я вадя аз но ме примързява Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
pioneer 306c Отговорено Юли 23, 2008 Автор Share Отговорено Юли 23, 2008 (Редактирано) Я кажете сега тия хъмбъкерчета бива ли ги за хард и хеви http://reopru.com/_picks_/ibanez.JPG Редактирано Юли 23, 2008 от pioneer 306c Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
sasoh Отговорено Юли 23, 2008 Share Отговорено Юли 23, 2008 http://reviews.harmony-central.com/reviews...ez/AH1+AH2/10/1 Сам прецени Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
pioneer 306c Отговорено Юли 24, 2008 Автор Share Отговорено Юли 24, 2008 другия вариант са тези b.c. rich http://reopru.com/_picks_/bc.JPG Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Mephistofel Отговорено Юли 26, 2008 Share Отговорено Юли 26, 2008 Нека да не се налага да трия пак. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
pioneer 306c Отговорено Юли 29, 2008 Автор Share Отговорено Юли 29, 2008 Та от днес съм горд собственик на хъмбъкерчетата IBANEZ ah1 и ah2 И понеже дърводелеца още се мотка и не се е обадил да си взема изрязаното тяло и гриф ето тука 1-2 снимчици на талпичките в необработен вариант http://images.doniboni.multiply.com/image/...p;nmid=86089924 http://images.doniboni.multiply.com/image/...p;nmid=86089924 http://images.doniboni.multiply.com/image/...p;nmid=86089924 Тази талпа най-отгоре е ореха от който мисля да правя единия гриф и фретборда, а втория гриф ще е от ясена и за фрет-орех За сега само толкова. Надявам се скоро да има включване от дърводелеца Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
vlex Отговорено Юли 31, 2008 Share Отговорено Юли 31, 2008 (Редактирано) Брато, що с такива талпи от гредореда насело от плевнята? От колко парчета по-точно правиш тялото и колко китари правиш, че 2 грифа :) Колкото до горната талпа, тя хубаво е quartersawn само дето не съм сигурен как точно трябва да се разположи грифа в пространството на талпата, че да е най-здрав... Въпреки, че като гледам от какъв чепат орех е рязана, май няма да излезе здрав гриф както и да го завъртиш А само теоретичен въпрос: ти какво правиш по китарата? Дърводелец ти прави дървениите, вероятно бояджия ще я боядиса, ел. техник/електрончик ще ти запои кабелите, остава май само да я сглобиш и да си платиш, а? Питам просто щото тука рояка като почне да прави нещо си прави обикновено повечето неща сам. Иначе не е баш "изработка", а по-скоро асемблиране стъпка по стъпка... Поздрави, Влад Редактирано Юли 31, 2008 от vlex Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Overdrive Отговорено Юли 31, 2008 Share Отговорено Юли 31, 2008 че и не слуша какво му казват - гриф от ясен НЕ СЕ ПРАВИ - ако искаш направи си от винкел - твоя работа си е по принцип и от орех не се прави, но има редки случаи като Gibson The Paul Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
vlex Отговорено Юли 31, 2008 Share Отговорено Юли 31, 2008 ^-както и някои модели на Кремокастер LSP Поздрави, Влад Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
SomeoneElse Отговорено Юли 31, 2008 Share Отговорено Юли 31, 2008 А само теоретичен въпрос: ти какво правиш по китарата? Дърводелец ти прави дървениите, вероятно бояджия ще я боядиса, ел. техник/електрончик ще ти запои кабелите, остава май само да я сглобиш и да си платиш, а? И на мен този въпрос ми изникна на няколко пъти преди да ме цензурират, ама реших да изчакам и да се смея после... И все още държа на мнението си, че pioneer 306c хич не знае кое за какво е, нормално е да даде всичката работа на някой, който знае какво прави, защото иначе резултат...ще има резултат, но той няма да е китара, а "нещо, което външно наподобява китара" Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
pioneer 306c Отговорено Юли 31, 2008 Автор Share Отговорено Юли 31, 2008 Брато, що с такива талпи от гредореда насело от плевнята? От колко парчета по-точно правиш тялото и колко китари правиш, че 2 грифа Колкото до горната талпа, тя хубаво е quartersawn само дето не съм сигурен как точно трябва да се разположи грифа в пространството на талпата, че да е най-здрав... Въпреки, че като гледам от какъв чепат орех е рязана, май няма да излезе здрав гриф както и да го завъртиш А само теоретичен въпрос: ти какво правиш по китарата? Дърводелец ти прави дървениите, вероятно бояджия ще я боядиса, ел. техник/електрончик ще ти запои кабелите, остава май само да я сглобиш и да си платиш, а? Питам просто щото тука рояка като почне да прави нещо си прави обикновено повечето неща сам. Иначе не е баш "изработка", а по-скоро асемблиране стъпка по стъпка... Поздрави, Влад Тялото ще е от 2 талпи тъй че не се притеснявай няма да ти разбивам плевнята нито спалнята. Да ти кажа ореха няма чепове или ти гледаш някоя от другите талпи. А като говориш че повечето тук които са решили да си правят повечето неща сами, мислиш ли че в мазето си имат дървообработващи машини с които да си изправят и челосат талпите преди да ги слепят а? Не се хаби нито бояджия ще ми боядисва китарата нито ел. техник ще ми навръзва електрониката Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
pioneer 306c Отговорено Юли 31, 2008 Автор Share Отговорено Юли 31, 2008 А само теоретичен въпрос: ти какво правиш по китарата? Дърводелец ти прави дървениите, вероятно бояджия ще я боядиса, ел. техник/електрончик ще ти запои кабелите, остава май само да я сглобиш и да си платиш, а? И на мен този въпрос ми изникна на няколко пъти преди да ме цензурират, ама реших да изчакам и да се смея после... И все още държа на мнението си, че pioneer 306c хич не знае кое за какво е, нормално е да даде всичката работа на някой, който знае какво прави, защото иначе резултат...ще има резултат, но той няма да е китара, а "нещо, което външно наподобява китара" Мисля да я дам на теб щото си много отворен и всичко разбираш. По скоро мисля че инструмента с който се опитваш да изкараш някой тон наподобява китара. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
vlex Отговорено Юли 31, 2008 Share Отговорено Юли 31, 2008 Ами малкото любители тук, в това число и аз имаме доста машини, а тези, които нямаме или си набавяме или намираме някой в цех да го направи. Наистина не всеки може да има мазе 100 квадрата за да набута абрихт, щрайхмус, банциг, циркуляр, фреза, оберфреза и евентуално стационарна бормашина... Тъжно е и знам какво е... Колкото до това - виж ореха колко рошави са пръстените - това говори, че е рязан чепат орех и това е вътрешна част на quartersawn пън, а чеповете са останали отвън. Ако не знаеш, да ти река: подобни рошави фигури се образуват там където се появява клон или по нашенски остатъка в дървото - чеп (ма "чеп голем", нали ) Рошавите годишни пръстени водят до промяна в здравината на дървото. Ако е от чисто дърво няма да има проблем при подобно рязане и ще е здраво на опън... Уви тва като е рошаво има твърде голям риск да се омотка на 69-ки... Ма ти си знаеш. айде чакаме резултата, пък после ще говорим къв тон вади... Аз лично съм леко скептичен Поздрави, Влад Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts