Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Отговорено (Редактирано)
  vlex написа:
Има предвид да сложиш прагчетата директно на грифа без фретборд. Аз лично не те съветвам, щото не би ми изглеждало готино поне на мен - ма тва е моето мнение и не ангажирам никого с него ;)

Поздрави,

Влад

На мен също няма да ми изглежда гот и поради тази причина ще има фретборд от орех байцван с някакъв тъмен отенък.

Утре талпичките най-сетне отиват при дърводелеца да бъдат обработени та ще щракна някоя снимка в грубото им състояние.

Та я кажете от къде да се снабдя с прагчета,ключове,бридж и разни дреболийки из Пловдив понеже отдавна не съм се занимавал с тази дейност има -няма 9-10г:girl_witch:

Редактирано от pioneer 306c
Отговорено

Бе по-добре се обади в РФ в софия и си поръчай каквото трябва - бачкат с еконт и всичко ще е точно, пък и на по-културни цени :girl_witch:

Поздрави,

Влад

Отговорено
  SomeoneElse написа:
Във Филхармонията, към 35-40 лв е комплект месингови медиум прагчета, мисля.

:greenangel:

преди 2 месеца всички видове фендер и дънлоп в РФ бяха по 20-25лв - тъй като месинговите са по-нисък клас, не мисля за нормално да са 2 пъти по-скъпи

Отговорено

Аз месингова тел за позиции си взимам от Арлина в Младост, София за 7 ли бяха, за 9 ли, а има пръчки с различни размери (май бяха дънлоп, обаче не съм сигурен) по 60см дълги във Фактор по нещо от порядъка на 6-8-10лв (не помня вече, съжалявам, но мисля, че си бяха 6 кинта пръчката)... Другият вариант е наистина дънлоп/фендер пакетирани за 25-30 кинта от рф... Вече зависи кво търсиш.

Поздрави,

Влад

Отговорено (Редактирано)

Ako не ти трябват месингови, препоръчвам Boston - те са от хубава сплав, която е малко по-твърда(малко по-трудно се поставят, но издържат повече, според моя скромен опит, от дънлоп примерно) Фендер също са ОК.

от Бостън, обаче има 10-на размера, които можеш да си избраш - това е главното предимство.

Идват на релса.

Редактирано от Evtim Djerekarov
Отговорено

Месинговите не са ли тия, които заводи Кремона и Пълдин използваха за техните китари и съответно прагчетата, които най-бързо се износват? :punk_guitar:

Поздрави,

Влад

Отговорено
  vlex написа:
Бе по-добре се обади в РФ в софия и си поръчай каквото трябва - бачкат с еконт и всичко ще е точно, пък и на по-културни цени :punk_guitar:

Поздрави,

Влад

То хубаво да се обадя ама нали първо трябва да видя и после да поръчам ,но нещо не мога да открия сайта им или може би нямат такъв

Отговорено

нямат, но имат магазин в Пловдив - отиди там най-добре :punk_guitar:

има Fender Standard и Jumbo обикновено и могат да се поръчат и Vintage (малките), а това което харесвам на прагчетата Фендер, е че са огънати предварително - jumbo-12", standard-9.5" и vintage-7.25"

Мисля че и Dunlop им се намират, ако искаш виж и във филхармонията

Отговорено

Накиприх днес от РФ-Пловдив фендерски прагчета джъмбо 22кинта комплекта (24позиции).

Също така взех гибсънски бридж(24лв) и фендерски 5 позиционнен ключ(17лв).

Отговорено

Aко е боди тру е възможно, въпреки че по спомен продаваха пръстените на фрезенките отделно, но може и да се бъркам...

Поздрави,

Влад