piko1 Отговорено Юли 15, 2008 Автор Share Отговорено Юли 15, 2008 (Редактирано) Човека на който е била преди китарата явно се е постарал понеже грифа е пилен или поне така ми се струва на мен а и в краина сметка реших да не го пиля допалнително ПП. Може ли някои да ми каже от каде мога да си изтегля книжки за Китари Редактирано Юли 15, 2008 от piko1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
piko1 Отговорено Юли 15, 2008 Автор Share Отговорено Юли 15, 2008 (Редактирано) май ще си купя нови адаптери искам само съвет какви по точно да си купя видях в раздела Продавам няколко оферти за адаптери та се чудя ПП сори за дабъл полста Редактирано Юли 15, 2008 от piko1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Overdrive Отговорено Юли 16, 2008 Share Отговорено Юли 16, 2008 ами зависи какво ти се свири за това единични или хъмбъкери, винтидж или мощни... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
piko1 Отговорено Юли 16, 2008 Автор Share Отговорено Юли 16, 2008 (Редактирано) Алтърнатив рок искам да свиря но се питам дали един хъмбъкер и два Сингъла каква е разликата между винтидж и мощни ? и опирам до електрониката ... Редактирано Юли 16, 2008 от piko1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
SomeoneElse Отговорено Юли 16, 2008 Share Отговорено Юли 16, 2008 Винтидж адаптерите са с по-малко съпротивление (по-малко навивки на намотките) и съответно са по-тихи (от към сила на звука) и с тях не може да се изкара як металски драйв като с мощните адаптери на металските китари. Звукът им е по-чист обаче, точно заради по-малкото навивки. Мощните адаптери са си точно такива - мощни, и дори най-мощните включени в някои усилватели превъзбуждат усилвателя и предисвикват изкривяване. За да се изкара чист звук с такива адаптери е нужно да бъдат намалявани. Това е в общи линии. За алтърнатив ще са ти достатъчни по-слаби, според мен. Пък и като се има предвид качеството и конструкцията на тази китара, мощни адаптери не са най-доброто решение. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
vlex Отговорено Юли 16, 2008 Share Отговорено Юли 16, 2008 (Редактирано) Само да споменем, че ако става въпрос за ниско съпротивление, то то може да бъде в следствие и на по-дебел проводник, защото както знаем съпротивлението е правопропорционално на дължината и обратнопропорционално на сечението на проводника. Тук говорим може би по-скоро за комплексно аутпут, съпротивление, индуктивност на бобината и т.н. - честно казано не следя темата, просто вметвам за "пряката" връзка съпротивление-брой навивки Поздрави, Влад Редактирано Юли 16, 2008 от vlex Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Overdrive Отговорено Юли 16, 2008 Share Отговорено Юли 16, 2008 (Редактирано) по принцип стандарта за адаптери е проводник 0,06-0,07 и за това мощните имат голямо съпротивление - просто има повече навивки. аз мисля че евтин хъмбъкер с много жица и керамичен магнит е най-добре - ако се сложи някой винтидж гибсън алнико ще си проличи повече гадното дърво, докато при евтините адаптери нещата са леко омазани и от адаптера Редактирано Юли 16, 2008 от Overdrive Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
piko1 Отговорено Юли 17, 2008 Автор Share Отговорено Юли 17, 2008 ох значи хъмбекъри то се е видяло че маи накрая ще си купя и нова китара Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Overdrive Отговорено Юли 17, 2008 Share Отговорено Юли 17, 2008 аз това от началото ти го казах - по добре си купи някаква за 100-200лв на старо и прави нея Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
piko1 Отговорено Юли 17, 2008 Автор Share Отговорено Юли 17, 2008 аз че ще си купя нова ще си купя ма първо ще си стегна тази та така вчера махнах лака от грифа и главата довечера почвам тялото магаренцето е вече полирано и ето поредния проблем как да повдигна струните от страта на магаренцето Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
piko1 Отговорено Юли 21, 2008 Автор Share Отговорено Юли 21, 2008 имам един малък проблем значи в книгата която имам Martin Koch - Building Electric Guitars има едно название което не мога да разбера nut как би трябвало да се казва на българсики и къде се намира на китарата (Предполагам че това ми трябва за да повдигна струните ) ето я и илиюстрацията в кигата Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
vlex Отговорено Юли 21, 2008 Share Отговорено Юли 21, 2008 Ако отидеш в някой музикален магазин (естествено някой по-голям, а не някой дупотопен с 3 лютни на голата стена само) и кажеш който и да било термин на английски в 99,999999% от случаите ще те разберат. Все пак: nut = горно мостче или просто нът Поздрави, Влад Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
piko1 Отговорено Юли 22, 2008 Автор Share Отговорено Юли 22, 2008 (Редактирано) Ok а Долно мостче от каде да намеря има ли някаде около Стрелбище-Красно слео Магазин ПП от софия съм Редактирано Юли 22, 2008 от piko1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
vlex Отговорено Юли 22, 2008 Share Отговорено Юли 22, 2008 Ми отде да ги знаем там магазините? Има си цяла тема с адреси и координати на музикални магазини - вземи сърчни малко Поздрави, Влад П.П. ВСЕКИ музикален магазин продава такива неща, ако не всеки, то 1 на 10 да не продава! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
walkabout Отговорено Август 20, 2008 Share Отговорено Август 20, 2008 к'во стана с орфееца, стегна ли го? И аз имам един такъв бас, точно с такъв корпус (първия ми) и мисля да го стягам, ама ще видим, ког, как и дали. щото честно казано много ме кефи как е излющен на места след като му приложих едно боядисване през 2004 ако действаш по китарата давай снимки..... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts