kitaratapesho Публикувано Август 2, 2005 Публикувано Август 2, 2005 хора внимавайте поредния измамник , представящ се за "музикален мениджър" се самолансира в София. на 38 години е, преподава по Дирижиране и Оркестрация в Държавна Музикална Академия, тромпетист, представя се като "английския джентълмен, с фини обноски", но това е само когато не става дума за пари!!! предлага "работа" на музиканти от провинцията главно. пробутва ги за 15-20лв за 4-5 часа свирене на вечер по пиано барове в най-гъзарските хотели(Кемпински, Мюзик тайм на Витошка и т.н.), а той самия взима поне по 10лв на вечер от това. и в крайна сметка доста често и въобще не плаща. заплашва с "няма да си намериш работа в София вече" хората, които не се съгласят или му се противопоставят. преби един пианист, защото "не са се разбрали за парите" ???????!!!!!!!!!!! мисля, че каквото и да става, когато на масата са 30-40лв не може да става дума за бой ! ние не сме в Каменната Ера вече, но явно той е !!!!!!!!! ХОРА ВНИМАВАЙТЕ И НЕ СЕ ДОВЕРЯВАЙТЕ НА ПЛАМЕН БЪРЗИЙСКИ - СЪС СИГУРНОСТ ЩЕ ВИ ИЗЛЪЖЕ, ТАКЪВ МУ Е МАНТАЛИТЕТА !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ето и неговият GSM - 0888838810 - внимавайте ! но в момента си го е изключил за известно време, защото дължи 80лв. Цитирай
BlueZone Отговорено Август 2, 2005 Отговорено Август 2, 2005 Ех мамка му...аман от такива. Мислех че са поизмрели тия екземпляри вече. Цитирай
kitaratapesho Отговорено Август 2, 2005 Автор Отговорено Август 2, 2005 (Редактирано) единственото, което можем да направим, тъй като музикалният бизнес в БГ е нелегален - да продължим с неговите номера - казвайте на всеки за него , да не му се доверява и да няма кой да мами ! ако знаете за други такива индивиди / мениджъри/ агенти/организации, които лъжат и обират музикантите казвайте тук . Редактирано Август 2, 2005 от kitaratapesho Цитирай
TONY Отговорено Август 2, 2005 Отговорено Август 2, 2005 сигурно е то4но така но си мисля 4е 10 лв е резоно да вземе ако ти уреди у4астие и вси4ко е то4но Цитирай
kitaratapesho Отговорено Август 2, 2005 Автор Отговорено Август 2, 2005 (Редактирано) ми аз не мисля, че да уредиш двама музиканти да свирят от 20.00 до 00.00 за по 15лв всеки и мениджъра да взима ВСЯКА вечер 10 или 15лв е нормално. въпрос на мнение явно. ако уреди участие за по 50лв на човек е нормално да вземе 15, но и музикантите и той по равно е много юнашко май. взимаме предвид факта, че това е НЕЗАКОННА работа и няма никаква гаранция или осигуровки. по принцип нормално е мениджъра да вземе целите пари за първата вечер и от там нататък музикантите си взимат само, а когато е на процент да е 5-10% а не 20-33%. но така или иначе в повечето случай няма значение за каква сума точно сте се уговорили с Пламен, ако се сещаш какво имам предвид Редактирано Август 2, 2005 от kitaratapesho Цитирай
TONY Отговорено Август 2, 2005 Отговорено Август 2, 2005 да ясно за какво иде реч Душко-китариста на Паникан Уайаскър - мой приятел - ми беше каза че дават 30 % на този дето им урежда участията - не изполвам думата мениджър (но те въобще не се тормозят с организационни въпроси- това се отнася към разговор от миналата година - сега не знам дали е валидно) -защото за БГ звучи надуто и невярно. пък и доколкото си спомням 30 % е по цял свят - но мениджъра осигурява ОТ - ДО пък и 10 лв за човека на входа - май киро на кирия Цитирай
kitaratapesho Отговорено Август 2, 2005 Автор Отговорено Август 2, 2005 (Редактирано) 30% е нормално ако е с договор и има неустойки ако не ти осигури 1000лв на месец сигурни и има данъци и пенсионни и здравни и кво ли не. за едно звънене по телефона 30% е много. и това не е свирене с група на концерт, а е кръчмарска постоянна работа. концертите са с хонорари от по 1000лв и нагоре , а в клуб/бар е друго. има разлика. едното е повече за реклама и престиж, а другото за изхранване и унижение. ако мислиш, че 15лв е нормален хонорар на музикант........................ Редактирано Август 2, 2005 от kitaratapesho Цитирай
the_gorer Отговорено Август 5, 2005 Отговорено Август 5, 2005 Ами ако прибира по 10 лева на участие, а двамата музиканти - по 15, излиза, че фена взема около 25% от парсата (нали някой спомена, че по принцип мениджърите трябвало да вземат по 30% ?) Но това явно не е основният проблем. Струва ми се, че проблемът е в адски ниските хонорари, които урежда и в склонността на момчето да изнудва и да шамари музикантите, които не го изкефят. Просто още един човек, заслужил да му се направи бърза, неотложна мечка. Цитирай
kitaratapesho Отговорено Август 5, 2005 Автор Отговорено Август 5, 2005 30% е адски много за мизерните пари в България, а и да ти кажа честно аз Паникан Уайаскър освен в О!Шипка не съм ги видял да свирят другаде както май казах и преди - когато и да ми е намирал работа човек - ако е постоянна взима първия хонорар и тва е, ако е единичен ангажимент е по договаряне, там вече може и 30%. ама за постоянен ангажимент 30% е лудница. тоест мениджъра взима колко и двамата музиканти всяка вечер ама без да свири а колкото до Пламен - пуснах я тази тема, за да може никой да не му се връзва и да остане без хора за мамене. Цитирай
roskobosko Отговорено Август 10, 2005 Отговорено Август 10, 2005 Въпросния Пламен го познавам и до голяма степен съм съгласен с изказаното мнение за него. Наистина е доста нагъл и нахален. Аз свирих 4-5 месеца с мой приятел в пиано-бар "Music Time" и той често се навърташе там. Многократно ми е обяснявал колко е полезно да имаш "мениджър", но така и не проби при нас. В крайна сметка не мисля, че някой изобщо го "бръсне" него. Собствениците на "Music Time" - Теодор и Нина Николина отдавна се отказаха от "услугите" му, а лично Камен Во ми каза един път - "Тоя мазник като го видиш направо му обръщай гръб, щото няма да те остави намира". А относно вземането на 10лв. Доколкото знам са повече - половината от хонорара. Но ако той е мениджър на място и ти отстоява интересите мисля ,че няма нищо лошо. Все пак в пиано-бар се свири предимно за бакшиши и се изкарват много повече пари на вечер. Цитирай
kitaratapesho Отговорено Август 10, 2005 Автор Отговорено Август 10, 2005 и аз съм съгласен с теб, само че когато те уреди да свириш в пиано бар Вчера от 20.00 до 00.00 няма бакшиши а и той какво прави - говори с шефа на заведението, после си взима неговия хонорар и казва на музикантите сами да ходят да си искат парите от шефа, ония пък казва, че пламен се занимава с тия неща и накрая нищо а той все още продължава да се крие Цитирай
Vlad Отговорено Август 10, 2005 Отговорено Август 10, 2005 Когато мениджъра ти намери работа за 150 лв/или дори 100/нормално е да вземе 20 или дори 30 процента-това е една трета /или по-малко/от общата сума.Но ако ангажимента е за цяла седмица и е по 10 лв на човек и т.нар. мениджър ти удържа 30 % - това прави двама музиканти да взимат по толкова,колкото и той! А ако музикантите са трима? Това вече е твърде много! По принцип редно е за ежедневен ангажимент мениджъра да взима ежемесечно по един цял хонорар от всички музиканти. Но всяка вечер по 25 %... Не е ли нагло??? Цитирай
Vlad Отговорено Август 10, 2005 Отговорено Август 10, 2005 Колеги, нека да бойкотираме некоректните партньори! Те не заслужават да се наричат част от гилдията! Цитирай
RockoBG Отговорено Август 21, 2005 Отговорено Август 21, 2005 Моля ви хора!!! Не свирете за по 10 кинта освен в готин клуб, където колкото дошли толкова платили. Онези дебелосерковци сервират цаца по 25 кинта минимум. Не свирете на престижни места за малко пари. И си плащайте входа в клубовете. А тоя дебил най-добре се съберете и му напукайте вратните жили. Цитирай
eL_NinYo Отговорено Август 21, 2005 Отговорено Август 21, 2005 тъпото е ,че тук винаги има кой да се "наведе" и дори и ТИ да не свириш,на въпросната свиня няма да и пука особено. Затова подкрепям Горера за мечката Цитирай
Recommended Posts