Icarus Публикувано Юли 8, 2008 Публикувано Юли 8, 2008 Стана малко сакътлък при купуването на китара за едно приятелче - ходихме, пробвахме, взехме, много хубаво, ама се оказа левичар. Въпросът ми е има ли смисъл трепането да се обърне? Основният ми проблем е долният мост, понеже е под ъгъл, и като се обърнат струните най-вероятно ще стане мазало и ще зафалшивее прекалено. Някой да е правил подобни интервенции? Как? Получи ли се нещо? Цитирай
metalmorphosis Отговорено Юли 8, 2008 Отговорено Юли 8, 2008 Когато аз попитах същото бях информиран, че някои нарочно го оставят така, да бъде по Jimi Hendrix-ово звученето. Другото което трябва да се направи е при нът-а да се уголеми улейчетата за по-дебелите струни, че особенно 6та на 1во прагче е ужас! Цитирай
Icarus Отговорено Юли 8, 2008 Автор Отговорено Юли 8, 2008 ^В моя случай става дума за акустична, не за електрическа китара. При Хендрикс това звучене идва от наклона на бридж адаптера, и струнника винаги може да се настрои наново, но при акустична китара този номер няма как да стане. Цитирай
metalmorphosis Отговорено Юли 8, 2008 Отговорено Юли 8, 2008 Значи мога още да ти кажа, че моята фалшивее, но дали защото е Кремона на бая години, или заради обърнатите струни не мога да ти кажа. Като настройвам по оня метод с 5тия праг, излиза малко по-високо отколкото като настройвам по слух свободни струни (дано някой разбере това изречение ). Цитирай
SviStyle Отговорено Юли 8, 2008 Отговорено Юли 8, 2008 (Редактирано) Въпросът ми е има ли смисъл трепането да се обърне? Ми има смисъл.Поне ще кажеш какъв е резултата. Току-виж станала по-вярна Пробвай, не е кой знае колко трудно. Редактирано Юли 8, 2008 от SviStyle Цитирай
Overdrive Отговорено Юли 8, 2008 Отговорено Юли 8, 2008 ако беше като на хендрикс с малък нът можеше да се разлепи и обърне, но за акустична предполагам е голям масивен - ще трябва нов, освен това и бриджа... по-добре я дайте на лютиер да смени и бриджа Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Юли 9, 2008 Отговорено Юли 9, 2008 Kaто я обърнете, ще фалшивее. Има 2 разумни вариант: 1. Да си свири така(майка ми е левичарка, пък не и пречи) 2. Да си шитне китарата, и да си вземе лява. Ако трябва да се обръща мостчето, нека го направи специализиран в дърворезбите лютиер. Цитирай
Icarus Отговорено Юли 10, 2008 Автор Отговорено Юли 10, 2008 ^Почти винаги. За случая просто се надявах да не е Чак Толкова Фалшива - момчето тепърва ще се учи. Но след като си написах последния пост се замислих каква драматична разлика оказва един милиметър при интонирането на електрическата ми китара, а тук наклона хич не е малък.. Или ще се учи така, или ще се обърне долния мост (разбира се, не от мен). Цитирай
bai-goku Отговорено Юли 10, 2008 Отговорено Юли 10, 2008 Айде малко размисли от левичар: Ако няма физически проблеми да свири на нормална /десничарска/ китара, препоръчвам да се почне на такава! В началото, може да му изглежда малко по-трудно от колкото с лява ръка, но не трябва да се залъгва, че не може да се свири на дясна китара, просто му трябва задължителната начална фаза, през която всеки е минал. Хем ще си намира по-лесно китари, информация, уроци, хем ще е по-евтино и "нормално". Също така, целта на тази китара е да свири по купони, пред приятели ала бала... те не са левичари, имат си десничарски китари! На теория даже ще е по-лесно солото и акордите, заради по-добра развитата кординация на лявата ръка. Та, моя съвет е китарата да е нормална, десничарска. Rock on! Цитирай
Icarus Отговорено Юли 11, 2008 Автор Отговорено Юли 11, 2008 ^Няма начин да се съглася, че целта на акустичната китара е точно това, което си написал. Но това е друга тема. Иначе си прав за уроците и намирането на евентуални други китари. Всеки сам си решава с каква постановка да започне. И все пак ако му идва отръки повече с левичарска постановка - е добра идея да е с такава. Цитирай
МаНиаК Отговорено Юли 13, 2008 Отговорено Юли 13, 2008 Здрасти! Аз съм левичар, свиря на десничарска китара и ми е доста удобно. Така че това не е голям проблем. Джангър да има! От доста време се каня да си обърна струните на страта и да пробвам обратно ( никога не съм свирил на китара за левичар! ) А за акустика и купоните- има го тоя момент, ама далеч не е само това Rock on! Поздрави, Иво! Цитирай
Recommended Posts