papi92 Публикувано Юли 5, 2008 Публикувано Юли 5, 2008 Китарата е доста стара. Наскоро смених струните. На снимките по долу се виждат какви са забележките: -загубила е добрия си цвят -на места по грифа няма никакъв лак -по прагчетата има ръжда и струните прихващат от нея -магаренцето е леко счупено -машинките са се поизяли и едната няма палчето и е трудно за въртене (трябват клещи) -от долната страна я няма лаисната Другото, което не харесвам е изхода за адаптера. Прилича на порта за клавиатура, ама от старите ( DIN5 ). Как да разбера кое краче, какво е (имам такава букса в излишък, даже с кабел). 1 2 3 4 5 6 7 8 Ще съм ви много благодарен, ако ми кажете от къде да започна. Смея да кажа, че технически съм грамотен и сръчен. Занимавам се с електроника и съм правил няколко тонколони, така че почти нямам проблеми с дървото. Не ми е ясно обаче какви материали да използвам. Благодаря! Цитирай
sasoh Отговорено Юли 5, 2008 Отговорено Юли 5, 2008 (Редактирано) Шкурка по цялата китара, смяна на ключове и ново магаре, после я боядисваш и лакираш по вече съществуващите теми. За буксата май това ще ти помогне -- Редактирано Юли 5, 2008 от sasoh Цитирай
Hillbilly Отговорено Юли 5, 2008 Отговорено Юли 5, 2008 смяна на ключове и ново магарее достатъчно.Смея да кажа, че технически съм грамотен и сръчен.Това е добре,но не пускай такива големи снимкки,заби ми компа ,даге.. Цитирай
Nikifena Отговорено Юли 6, 2008 Отговорено Юли 6, 2008 Относно изводите на адаптера - махни тая петица и виж на кои крачета е запоен адаптера. Ако питаш мен изхвърли петицата и сложи нормална букса за китара. sasoh, даваш напълно грешнки схеми! Относно въртенето с клещи на една от струните мога да ти предложа ползУването на вилица. Върши голяма работа. Стар метод открит през студентските ми години. Работи перфектно! Цитирай
papi92 Отговорено Юли 6, 2008 Автор Отговорено Юли 6, 2008 (Редактирано) Ето как е свързан адапетара: Сивия кабел е от двата потенциометъра, до колкото мога да видя през дупката с огледалце. Заслужава си да я ремонтирам или е по-добре да си взема нова? В момента се уча. В самото начало съм. И смятам да я стегна докато се понауча, а в последствие да си взема нова. Редактирано Юли 6, 2008 от papi92 Цитирай
Overdrive Отговорено Юли 6, 2008 Отговорено Юли 6, 2008 (Редактирано) 5 е сигнала, 3 е масата, тея бг китари имат гриф лакиран с 2-3мм особено гаден лак - може него да оправиш + нови прагчета обаче сега се сещам че е с плосък фингърборд, гадни ключове, които не могат да се сменят с много по-хубави - няма капсуловани за такъв монтаж и тялото е някакъв долнопробен шперплат предлагам ти да си я закачиш на стената и да си купиш нова - не е нормално акустична китара с метални струни да има напълно плосък гриф - това си е мъчение Редактирано Юли 6, 2008 от Overdrive Цитирай
Overdrive Отговорено Юли 6, 2008 Отговорено Юли 6, 2008 освен това никоя истинска акустична китара няма фингърборд от явор и то лакиран със сънбърст - дори и евтините стагове са с палисандър Цитирай
bratmito Отговорено Юли 6, 2008 Отговорено Юли 6, 2008 Вилица?Я сподели как става това,че и аз имам същата кремона ,но без адаптер със абсолютно същия проблем на първа струна. Цитирай
Nikifena Отговорено Юли 6, 2008 Отговорено Юли 6, 2008 ^ Ами буташ "квадрата" от счупения ключ между 2 от зъбите на стара българска вилица и въртиш. Тествано е и работи Цитирай
bratmito Отговорено Юли 7, 2008 Отговорено Юли 7, 2008 Ясно.Проблема е само,че при мен не е квадрат а цилиндър.При това така ошлайфан,че и с клещи трудно се получава номера. Цитирай
anonimized_8837 Отговорено Юли 8, 2008 Отговорено Юли 8, 2008 <офтопик> абре дека мое си намерим таков адабтер за монтаж ф дупка на акустична кухарка? оная кремона дет писах тема за нея, като я опраа мож от простотия да и сложа , забавно ще е </оффтопик> Цитирай
papi92 Отговорено Юли 8, 2008 Автор Отговорено Юли 8, 2008 Пробвах да си направя кабела за адаптера, но нещо не се получи. Използвам кабел от стара клавиатура и на изхода слагам чинчове за към усилвателя, но нищо не стана (всъщност само 1 чинч). На саунд картата нямам LINE-IN, въпреки, че е 7.1. Какво да направя? Цитирай
Overdrive Отговорено Юли 8, 2008 Отговорено Юли 8, 2008 (Редактирано) моята пък е 2+0 и има лайн ин купи си нова Редактирано Юли 8, 2008 от Overdrive Цитирай
anonimized_8837 Отговорено Юли 8, 2008 Отговорено Юли 8, 2008 какви входове имаш на саундкартата ? 7.1 ще рече 4 изхода, и микрофон ако не греша. ползвай входа за мик кат нямаи друг инпут, кво да се прави. а адаптора работи ли, дали знаеш ? Цитирай
Recommended Posts