sasog Публикувано Юли 5, 2008 Публикувано Юли 5, 2008 (Редактирано) Гледах един Gibson SG и един Flying V с три хъмбъкера и се чудех дали някой от вас е свирил на китара с три двойни адаптера и дали не е неудобно за свирене (както ми се струва).Въобще има ли някаква голяма разлика в звука на китарата???Споделяйте опит . Редактирано Юли 5, 2008 от sasog Цитирай
prayer4eto Отговорено Юли 5, 2008 Отговорено Юли 5, 2008 По-добре чуй семпли в YouTube за тези инструменти. В сайта на Гибсън мисля, че има даже преставяне. Разликата е в по-големия брой комбинации. С 2 хъмбъклъра имаш само 3 позиции - neck, neck-bridge, bridge. Докато вече с 3 придобиваш 3 степени - neck, middle, bridge, neck-middle, middle-bridge, neck-bridge. Зависи и какво разбираш под "неудобно за свирене". Цитирай
Hillbilly Отговорено Юли 5, 2008 Отговорено Юли 5, 2008 Абе 3...обърни магнита на нека да чуеш кво става в стандартно средно положение. Жокер -Питър Грийн мод. Цитирай
Overdrive Отговорено Юли 6, 2008 Отговорено Юли 6, 2008 и какво като обърнеш магнита - дефазираш адаптерите и става някакъв тънък мизерен звук - но така или иначе нек адаптера не отива по средата, така че никога не може да е същото Цитирай
Hillbilly Отговорено Юли 6, 2008 Отговорено Юли 6, 2008 става някакъв тънък мизерен звуке,мен ме кефи характерния "носов" звук на Питър Грийн,а адаптерите си работят нормално поединично. Цитирай
sasoh Отговорено Юли 6, 2008 Отговорено Юли 6, 2008 Абе да метна един лек въпрос, има ли проблем или промяна в звука ако се обърнат хъмбъкерите на 180°? В смисъл частта, която стои към neck-а да се обърне към bridge-а? Цитирай
Hillbilly Отговорено Юли 6, 2008 Отговорено Юли 6, 2008 (Редактирано) ^Не,ако гледаш китарата на Питър Грийн/Гари Мур това е само козметичен ефект че е завъртян адаптера,според фолклора Грийн го е обърнал неволно след разглобяване за почистване.Трябва да е дефазиран/обърнат магнита за да звучи различно в режим 2-та заедно. Едит-същия ефект се постига ако нека-а е с 5 жици и се запои наопаки на пот-а,като не се пипа масата. Редактирано Юли 6, 2008 от Hillbilly Цитирай
prayer4eto Отговорено Юли 6, 2008 Отговорено Юли 6, 2008 (Редактирано) Това какво общо има с темата за китари с 3 хъмбъклъра ? Редактирано Юли 6, 2008 от prayer4eto Цитирай
Recommended Posts