Ashandarey Публикувано Юли 4, 2008 Публикувано Юли 4, 2008 амии имам си китара от 1-2 седмици ии откакто си я взех има нещо което прилича малко на ръжда на 2-ра и 3-та струна-таа за тези които са се сблъсквали с подобно явление ще съм много благодарен ако кажете как да го разкарам мерси предварително Цитирай
DJ SKRATCH Отговорено Юли 4, 2008 Отговорено Юли 4, 2008 Това с ръждата си е нещо нормално, особенно ако свириш повече и ти се потят ръцете. Има разни китарни "мазила" които удължават живота на струните, има ги по музикалните магазини. Също е добре да се забърсват струните след свирене. Цитирай
sevenstring Отговорено Юли 4, 2008 Отговорено Юли 4, 2008 (Редактирано) ... тези които са се сблъсквали с подобно явление ще съм много благодарен ако кажете как да го разкарам мерси предварително Срещали сме го това явление . Премахва се заедно със струните . Редактирано Юли 4, 2008 от sevenstring Цитирай
Overdrive Отговорено Юли 4, 2008 Отговорено Юли 4, 2008 сложи си струни с покритие и няма да те притеснява въпросната ръжда поне половин година Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Юли 5, 2008 Отговорено Юли 5, 2008 Принципно струни се сменят на 1-2 месеца, а времето в което звучат оптимално е само часове. Има фирми като Elixir, които имат модели струни със по-специални покрития, които издържат повече, но пък тях някои хора не ги харесват откъм звук. Ако говориш за акустична китара-> струни фосфор-бронз издържат повече. Цитирай
Ashandarey Отговорено Юли 5, 2008 Автор Отговорено Юли 5, 2008 струните са за ел китара (.010 до .046) някакви препоръки за марка ? и евентуално от кой магазин може да се закупи съответната марка ? Цитирай
Recommended Posts