Jump to content
Българският форум за музиканти

Пак препоръка


aheron

Recommended Posts

След няколко месеца работа успях да събера скромната сума от 700 лева, която мисля да дам за първата си соло китара +кубе и всички джунджуриики там. Та първият ми въпрос е: толкова пари горе-долу добре ли са за първа китара и ако да може ли да препоръчате разни модели. За китара не толкова, колкото се затруднявам за кубето и ефектите... Там съм пълна мъгла.

 

п.п

Знам, че ви е писнало от такива теми и ви се извинявам за притеснението предварително, ако тема ви дразни плс оставете я да потъне. Благодаря предвърително :thumbs_up:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 56
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Нормално е да питаш тези неща, темата си е съвсем в реда на нещата. Това, което дразни е, че на страница в раздела има поне по две напълно идентични теми, дори често с напълно идентичен бюджет. Поразтърси се - ако не се оправиш с търсачката, хващаш наред темите да ги преглеждаш. Не отнема толкова много време, колкото повечето хора смятат. Като се регвах във форума изядох всички раздели, които ме интересуваха точно за няколко часа. А това са Много теми, пък и аз четях всичко наред - ти търсиш нещо определено. Хайде, успех, има много много писано по твоята мъка.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Тъй като едва ли ще свириш в клуб близките година-две, по-добре си вземи някакво малко кубе (10-15w) за около 200 кинта или по-малко на старо, китара трябва да кажеш какъв стил (пр. джаз, фънк, рок, пънк, метъл) ти харесва и искаш да свириш, че да получиш по-конкретни съвети. Ефекти според мен засега не ти трябват, най-добре си потърси и учител и/или школа за китара, защото ако мислиш само на табулатури да караш, ще се прецакаш с около 700 лева засега :thumbs_up:

Редактирано от sasoh
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Ще свиря рок, от всякакъв род и число :) Иначе предпочитам да си взема нова китара, защото няколко пъти съм имал изцепки с неща купени 2ра ръка и така... :)

 

едит

А и имам друг проблем. Интерисувам се от закупаване на китара от около година, но хал-хабер си нямам :thumbs_up: , а и не познавам някой китарист... Затова ви моля да ми давате модели :)

Редактирано от aheron
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Значи, търсиш нещо с двоен адаптер до задния мост (магарето) на китарата. Т.е. можеш да погледнеш Squier Fat Strat. Jackson JS20 или JS30 може да ти харесат също. Мисля, че JS30 чисто нова върви към 520 лева ... май беше 517 лв. в xxxx, като проверявах преди около месец за последно. Също може да се зарибиш по Dean Vendetta XM (удобна е откъм гриф и е добра за дива свирня, макар и лекичко небалансирана откъм тежест). Yamaha Pacifica също може да ти допадне. Ето ти линк към прословутия он-лайн магазин www.thomann.de, там съм извел филтър на списък с китари до 400 евро, разгледай китарите между 120 и 250 евра. Мисля, че поне визуално ще се спреш на 5-6 варианта. Оттам насетне всичко е до наличност на китарите в БГ и въпрос на време да минеш по магазините и да пробваш на място дали ти харесват "метлите". Т'ва е от мене.

 

А, още нещо - избягвай китарите с марка Harley Benton на този сайт. Няма ги в продажба в БГ, т'ва си е марка на магазина и се правят по тяхна поръчка в Китай. Доколкото чувам разни мнения - 5 пари не струват като качество. Според мен, огледай се за Ibanez, Dean, Jackson, Yamaha, Squier.

 

Поздрави!

 

Калоян

Редактирано от Rammkopf
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да и аз се бях спрял на този модел - Jackson JS20 или JS30. Но големия ми проблем е какво кубенце да си взема и колко пари да заделя за него....

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Ако питаш мен, директно ти соча модел - Orange Crush 15R.

 

Ей ги "Оранж"-евите щуротии, пак на сайта на Томан:

 

http://www.thomann.de/de/search_dir.html?g...=100&oa=pra

 

EDIT: Кабелите също не са маловажни, не се стипцай за хубав кабел. Нещо около 2,5 метра би ти било достатъчно. От хубавите кабели, с УЖ обезвъздушена мед, мога да ти препоръчам Proel. Имам само такива кабелаци из къщи и са все по 5 метра и горница. Няма шум, няма пръдня. Продават се готови направени, обикновено. А можеш в магазина и да си поръчаш да ти направят. Избираш кабел на метраж, тип жакове (пак Proel, за препоръчване да са позлатени) и си го вземаш след 30 минути готов, споен.

Редактирано от Rammkopf
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Само нещо да ти кажа за Jackson от естетико-практическа гледна точна. Имах възможност да изпробвам Jackson JS30 и мога да кажа само хубави думи за фабричните адаптери (май бяха Jackson CVR), обаче volume-врътката е изнесена много напред спрямо Floyd-а и много близо до първа струна. Т.е., когато исках да свиря акорди със заглушаване (palm muting), пръстите ми се удряха във врътката. Т'ва ме дразнеше доста и ме отказа от Jackson в полза на Dean Vendetta, но предполагам, че проблемът се преодолява с време и свикване към китарата след доста свирене.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Във Варна няма да я намериш. Само по поръчка през човек. Има Вендети в магазина на VisiArts на прилична цени

 

http://www.visiarts.net/catalog/index.php?...8f5f1bfdf4b9557

 

Обаждаш се, заявяваш китарата, попълваш формата в сайта (Юрий Савчев е човекът и ще ти обясни, каквото не е ясно) и с куриер си я получаваш до няколко дена.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

aheron

 

Незнам какви проблеми си имал с 2 ръка неща но моя съвет е следния:

 

Когато купуваш китара - хубаво е да може да я пипнеш , да посвириш на нея да я огледаш.

Тва няма да ти се случи ако купуваш нещо от нета.

+тва за едни и същи пари може да вземеш по класен инструмент 2 ръка отколкото нов такъв.

 

Вземи си китара среден клас и сносен усилвател.

 

Китарите висок клас не звучат добре в малък и евтин усилвател - докато обратния вариант е доста по добро решение.

След като сега се учиш - ако останеш постоянен след време ще си вземеш по яка китара живот и здраве.

 

Моите 5 стинки.

Дими

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И този вариант го обмислям, но проблема ми е, че живея в блок с родителите си ( на 16 съм ) и не мога да си взема някакво голяма кубе разбираш ли.... Но иначе към 200 лева кубе + 500 за китарата не е ли добър вариант ?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.