Jump to content
Българският форум за музиканти

Имам 2 неща които бих желал да запитам


Recommended Posts

Имам 2 неща които бих желал да запитам ако може някои който разбира повече от мене да ме насочи. Преди да тръгнете да ме ''храните'' искам само да кажа че доста се рових в търсачката но не съм влизал никога преди в форуми и не успях да си намеря отговорите които търся. Та дилемата ми е следната... Реших да използвам компа си като процесор. Друпнах си Guitar Rig 3, купих си жак за преход кум компа, дръпнах си ASIO4ALL драйверът и до тук всичко е наред. Нещата които ме интересуват са:

1. на първо място е шумът който излиза като пускам някои от ефектите - ако свиря през джаз ефект примерно е ок сичко, но като пусна хеви метъл или някакъв ефект коийто звучи като дистортион пръщи. Не знам дали е редно да е така и може ли да се махне?

2. до сега винаги съм свирил с кубе и камионче дистортион и сега няма как да не забележа малкото закъснение на звука през колоните което особено ако свиеиш някой малко по - бърз риф се забелязва и ужасно ме дразни. Не е много но се забелязва и дразни.

 

 

Моля ви помогнете ми да се справя с тези 2 проблема и да мога спокойно да използвам компа за процесор.. и имайте пердвид че съм начинаещ китарист и не разбирам по- сложните термини :greenangel:

 

Благодаря предварително!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Решението и за двата ти проблема е или външна саундкарта, аз ползвам M-Audio Firewire 410 и съм много доволен, а ако можеш да си позволиш Rig control - тва е педалиарата-саунд карта, която както можеш да видиш върви с оригинален Guitar Rig! :greenangel:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

ПЪРВО - има раздел "софтуер"

иначе шума и забавянето са от калпавата зв. карта - евтини дакове и преамп и звуков процесор - със свястна ВЪТРЕШНА карта няма такива проблеми - аз ползвам най-простото и евтино м-аудио 2496 - латенция 0 на 24/96 (и наистина е 0) и никакъв шум.

С асио4алл колкото и да смъкваш латенцията, като е кофти картата нищо не смъква :girl_witch:

Смисъл от външна карта, освен ако не е с отделно захранване няма, а ако е - цената не е за всеки.

Освен това трябва външен преамп - китарите не са пригодени за включване в линеен вход

Редактирано от Overdrive
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

1. Има 40 такива теми.

2. Софта си е пръдлив попринцип.

3. Саунд картата е освновна и най-вероятна причина за закъснението.

 

Такива глупости като педалиери, ДИ БОХ-ове или преампове са пари на вятъра. Разликата не е толкова голяма, че да си струва капиталовложението, още повече пак вадиш умрял саунд. :thumbs_up:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^ :hysterical:

 

Нещо, което постоянно се пропуска в такъв тип теми. Ще постигнеш много по-хубав звук, ако, вместо да се занимаваш и да отделяш време за всякакви такива, вземеш да напреднеш с китарата. Ако е толкова плачевно положението - един Creative за 50-тина лева или колкото там ти се дават.

 

Латенсията е проблем с процесора. Ако не ти е някъв супер нещастен, не би трябвало да имаш проблем при нормален семпъл рейт. Виж си настройките хубаво и можеш да постигнеш много повече с наличната техника :cheers2:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.