Jump to content
Българският форум за музиканти

Различните видове тремоло системи


Am-I-Evil

Recommended Posts

Kahler vs. Floyd Rose vs. Edge ІІІ - това са 3-те вида тремоло системи, които най-често срещам и се колебая точно между 3 китари всяка с различно такова.

Bc Rick KFK / ESP LTD M-400 / Ibanez XPT-700 - "трилема" :recourse:

Моля, разяснете особеностите на всяка една система въпреки голямото им сходство + вашите впечатления и мнемия.

 

П.С.: Bc Rich KFK V е нек-тру, нали?

Редактирано от Am-I-Evil
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В ютуб има едно много хубаво филмче, в което един пич прави обективно сравнение между калер и флойдроуз. Казва си, че не работи за никоя от фирмите и т.н. Та флойда спечели, грубо казано, е не ми се обяснява как и защо, късно е и ми се спи. Има и друго негово филмче, там пък сравнява флойдроуз ориджинал с флойд роуз лицензд. Не че ги сравнява, а им посочваше разликите и обясняваше защо ориджинала е по-хубав. В едно от тези клипчета спомена че системата едж про на Ибанес е също хубава и върши работа. И те така.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

от въпросното клипче се вижда, че флойда е по-добър от кехлера, защото практически не се разстройва докато се правят бендове, докато кехлера, трябва да направиш дайв, за да се врътнат колелцата. Заключването също е някакво "+"че за флойда. Странното, е че и двата са еднакви, но единият бил по-добър... американци, ходи ги разбереш... като се замисля, тоя дето обясняваше, не беше американец.... :recourse: Най-добре си го пусни, за да видиш, какво пропускам.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Edge-a май е само на ибанец китари.

 

Самия флойд има разновидности.

Огигинален флойд роуз, Про, Gotoh, Шалер, Edge pro и още други други лицензни системи.

Ibanez и Yamaha имат подобни системи за плаващо на лагери тремоло, като ZR тремолото на Ibanez има някои интересни характеристики като например това, че като ти се скъса струна и не се разстройва.....

 

Според мен въпроса опира до конкретен модел и конкретно тремоло.

 

Калер е много приятно и удобно тремоло, на има малки недостатъци, като това, че при як бенд струната пада малко.

Трябва да отпуснеш(по-скоро да чукнеш с ръка бързо) ръчката, за да се оправи.

 

При калер китарата не се дупчи, и съответно е по-тежка, не се отнема дърво.

Редактирано от Evtim Djerekarov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Значи Едж-овете са само на Ибанес да. Тва си е тяхна разработка. А тези шалер-малер, Шалер е фирмата, която произвежда (според пича от ютуб) най-качествените флойд ориджинали. Иначе за Калер споменаха в предните 2 поста при як бенд, тряаа да направиш малко дайв, за да се върне в квото положение тряаа. Иначе преимуществото му е, че се сетъпва по-лесно от флойда (не само), ма то и флойда не е голяма философия.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

... Иначе преимуществото му е, че се сетъпва по-лесно от флойда (не само), ма то и флойда не е голяма философия.

Ти досега с флойд май не си си имал работа:offtopic-001:. Че не е голяма философия, не е, ама има една сериозна "крива на опита", докато отработиш смяната на струни, и голямо псуване пада първите няколко пъти:girl_cray2:. Иначе, веднъж заключиш ли го, е песен, спор няма.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^Е ай ся нямал съм си работа. Може би трябваше да кажа, че ако си свикнал, тогава не е голяма философия. Факт е, че в началото докъто разбереш това-онова има псувни, ама след това ne e така. Да не говорим ако има някой да ти покаже, тогава пък...иначе помня, че първия път като смених струните верно бях бая притеснен, но след малка консултация с една не много редовна потребителка на форума :blush: си смених струните за 1 час, като само разтягането ми беше 20-25 минути, че пуших, че пиках и всичко за около час и то аз, дето хич ме няма в тея неща. Също така помня, че 1 псувня не е отнесъл бедния ми флойд тогава. По други поводи е отнасял много, ама то май няма машинка от тоя род на света дето не е яла псувни.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)
А тези шалер-малер, Шалер е фирмата, която произвежда (според пича от ютуб) най-качествените флойд ориджинали.

 

Модификациите на модела 'Original' (а и на други),на марката 'Floyd Rose' дълго време се произвеждаше от производителя 'Schaller' (даже май и в момента е така, но не съм съвсем сигурен). По споразумение (лиценз) Schaller произвеждат и предлагат същото нещо със собствената си марка.

 

Kahler освен собствените си модели, предлагат и Fl.R.-копие, което е една много качествена версия.

Редактирано от docc
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Явно Edge ІІІ си е Floyd Rose, само че името е друго и изглежда малко по-добре. :P Аз също сменям струните по минимум половин час с флойда, но проблема не са ми механизмите, а натягането на струните. Kahler тремолото на Bc Rich KK V е само със заключване на нъта, но все пак след нъта остават само струните, с които свириш и са еднакво са натегнати преди и след колелцата на тремолото - тогава защо при бенд настройката на струната пада? Явно не съм разбрал нещо както трябва. :unsure: Някакви впечатления от някоя от по-горе посочените от мен китари?

Аз никога не съм си мислил, че ще ми допадне толкова китара на BC Rich, но мисля, че от 3-те тя е най-добрата. Според мен Ibanez-а е съвсем малко по-добър от ESP-то заради формата, боята и по-топлия звук на материала, но заради махагона тежи около 13 кила! :o ...и с колан стои небалансирана. -_- Има ли някой от форума с такава китара?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

При Kahler трябва ли да балансирам тремолото (от пружините и др.) ако реша да сменя настройката на китарата?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.