Jump to content
Българският форум за музиканти

Репетиция


Recommended Posts

Хубаво.Хубаво.Продължавайте.Това е запис от репетиция все пак и не подлежи на кой знае каква критика,защото е в работен процес.Само ме смущава малко китарката на места свири с киксове.Старайте се да ги изчистите ,който свири на китарата , защото не е приятно и ако остане като навик трудно се поправя.А за вокала малко интонационни проблеми на места, но на всеки се случва, затова просто може да си погледне тези места и да ги изчисти.И помислете за съотношенията между нотите като цяло.Китарата малко неритмични нотички свири и се усеща някакво напраежение.И отначало бас касата където влиза не влиза на време.Малко закъснява.Според мен тези неща трябва да се изчистят.Това че свирите рок, не значи че трябва да се претупват неща като ритъм и интонация.Трябва да имате за цел да изчиствате точно тези фини и тънки моменти, защото са от голямо значение.Вярно че потребителят слушател не чува тези неща толкова, но това не значи че трябва да се пренебрегват.Надявам се коментара ми да е бил градивен.Продължавайте да забивате!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Като изпълнение и свирене, като за репетиция си е екстра.

Обаче...прекалено посредствено, в общи линии изтъркани и до болка познати пасажи. Пробвайте да изградите някакъв собствен стил, защото в момента има поне още 20 банди в София, които свирят по същият начин.

 

Това си е мое лично мнение и схаващане за нещата и не ангажирам никого с него да не ми се нахвърлята сега с "ти па къф си та да ни говориш така"....

 

Успех за напред ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ти па къф си та да им говориш така :D

Вярно е, че е репетиция и всичко е в много работен вариант, но само няколко теми по-нагоре има още 2-3 парчета на същите хора, така че си струва да им обърнеш внимание. А лично на мен ще ми е интересно да чуя 1-2 от поне 20-те групи в София, които свирят по същия начин. Просто чаках да се появи такава група в България и... тя не се появи. Рок музиката у нас е на предсмъртен одър, а класическият хеви метъл си отиде с "Черната овца" или да кажем с последните неща на Ер малък.

Изслушах огромна част от авторските парчета във форума и честно да ти кажа почти никое не успя да ме грабне било то с чувство, с инструментализъм или саунд. Докато при тези има някакъв живец, има нещо различно от всичко толкова клиширано в българския рок. Дано нещо да се случи при тях, но доколкото познавам родната действителност, нещата ще си останат и при тях, и при всички на ниво демо, репетиции, тук-таме някой и друг концерт.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Става - сиреч свирите много добре ама стила е много много отдавна извън модата така да се каже.

Незнам на колко наши групи приличате - но чуждите групи на които ми напомняте са си записали нещата поне преди 20 години...

е това разбирасе не е от никакво значение при положение, че така или иначе никой не слуша Български групи :):music::wacko:

за собствен кеф всеки си свири каквото си иска....

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Aз като по-обикновен слушател мога да кажа само Браво :excl: ! Първото парче ми прилича стилово на Iron Maiden в периода с Блейз Бейли.... The X Factor да кажем... а и гласът на вокалиста има прилика :( Не знам дали е "Ретро" но винаги ще има аудитория за такива неща. Успех :hysterical: !

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.