Jump to content
Българският форум за музиканти

Любими китаристи


Egon

Recommended Posts

най-добрия за всички времена е Angus!За това аз казвам Angus Young(acdc) макар че и кирк хамет не ми е безразличен.Те са просто най -добрите да не говорим за стила им!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Pantommind са страхотна група, но доста ме издразниха с отказа си от българското, с подмяната на имената си в стил Тони Айвън и пр, с това, че в България албумът го няма, а ако го намериш, струва 25 кинта,в се едно са нам кой си.

Ми пробвай се навън с българското си име и тогава плюй :curse: ...Човече ние нямаме АБСОЛЮТНО НИКАКВА вина,че шибания ни албум не се продава в БГ,вината е на МЕСТНИТЕ БГ дистрибутори,които според нашите издатели "не са проявили НИКАКЪВ интерес " към него.За сметка на това пък се продава в цяла Европа,Северна Америка и дори Япония.И това ме радва изключително много,въпреки че НЕ съм "нам кой си".

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ми то с тая българофобия навън

а и вземи един средностатистически американец и му дай да произнесе любомир найденов (моя милост :) ) да видим дали ще успее :curse:

Да де,затва говоря и аз B)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

съгласна съм

наистина се отличават с доста неща от другите групи,и може би точно затова повечето хора не ги харесват,заради ексцентричния им или по-скоро екстравагантен стил на музика......ама всеки да си слуша каквото иска все пак......

на мен лично ми допадат(обоважавам Ball and Biscuit :guitar: ,разбиващо парче),обаче предните албуми са сякаш доста по-добри от последния им :think: ...

оо, да Ball and Bisquit е просто уникално яко парче и пример как може да се свири вълнуващ блус-рок без да звучи супер изтъркано и рециклирано, или просто на бързи обороти. Определено любимото ми парче.

 

и аз мисля така за новия албум. според мен една от причините е, че Джак свири само на 2-3 парчета на китара в него и тва много липсва. свиренето му е просто свежарско. Ред Рейн ме кефи най-много от тоя албум

 

ся октомври ще им ходя на концерт и ми е много интересно как ще се справят на живо двамцата.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ся октомври ще им ходя на концерт и ми е много интересно как ще се справят на живо двамцата.

Ееее,Супер ! :happy:

къде ще е концерта? :guitar:

В общи линии се справят на живо,доколкото съм гледала техни изпълнения.Какво като са само двама!

 

иначе да, точно китарата му липсва на Джак в новия албум......не се бях замисляла :rolleyes:

биват горе-долу парчетата от новия,ама щом досега съм го сушала само 2 пъти албума ,значи не ме е впечетлил особенно.....My Doorbell обаче е много сладурска :rolleyes:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

аз на китара не свиря (само подрънквам :happy: ) но иначе страхотно се кефя на ей тез:

 

Robert Fripp (King Crimson)

Jeff Loomis (Nevermore)

Alex Lifeson (Rush)

Jimmy Page (LZ<--хехе, не тези с Големия кораП :rolleyes: )

Geordie Walker (Killing Joke)

Nuno (Extreme)

Billy Duffy (Cult)

Larry LaLonde (Primus)

Eddie Van Halen (VH)

Stevie Ray Vaughan

Alvin Lee (10 Years After)

....

от нашенските страшно ме кефят Чарли (Иваило Стоядинов от Бейбифейс) и пича дето свири във втората Тангра (МИловански май се казваше)...

 

абеееее, по-извратеничко да свирят, схематиците ме отегчават, дори и да се казват Ингви Малмстийн или Ричард БлЯкмур! :think: :rolleyes:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Panommind,

съгласен съм, че в българия има поблемс дистрибутурите, с книгите е същото. Но всичко е ъпрос на добра вола или на силна. Да не ти говоря колко големи и популярни имена в света има, дето не можеш да ги произнесеш, но качеството винаги си пробива път. Особено след wорлд-мюзик вълната, етното и т.н. имената не са проблем. Но не можеш така да загърбишсобствената си пблика...аз се спуках да си търся албума ви, защото имам едно правило - български изпълнители не си свалйм и не си презаписвам, защото зтябва да ги подкрепяме и да си купуваме продука им. Е, скъсах си нервите да го търся и накрая бесен си го записах от един приятел, който също си го беше презаписал. да не говорим, че ако бих о намерил цената би бла около 22-25 кинта...е няма да го бъде.

Иначе албумът ви е страготен, наистина съм удивен от качеството и надскачанео на българското. Само поздравления, но доста губите от това, че го няма тук на нормални цени.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз съм много голям фен на Pantommind като стана дума... Даже моят най-добър приятел и барабанист си взе автограф от техния (!) Много им се кефя на целия албум Shade of fate и много ме е яд, че не можах да си го купя легално, а един приятел ми го свали от интернет... Например в ОЧЗ ни казаха, че са им докарали много малко бройки и веднага са ги продали и че всеки момент чакат, обаче разпространителите се бавели... Ама тоя всеки момент стана няколко месеца, а на мене много ми се слушаше и нали се сещате... Сега го слушам доста често... ;) А за концерта на Fates warning за Pantommind нямам думи - много ме изкефиха!!!!!!!!!!!

И тоя спор за български или за английски е тъп, щото по принцип рок музиката си звучи най-добре на английски, а и всеки е свободен да си пее както си иска... Не мислите ли??? Обаче тука май леко излизаме от темата за любими китаристи, така че стига толкова от мен... Стискам палци на Pantommind и им пожелавам голямо световно турне! :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да ти кажа нищо чудно и да усüеят...ако не световно, поне европейско като за анчло, защото албумът им наистина е много креативен, личен и професионален...и аз им го пожелавам от все сърце.

Като а китаристи говорм, много се радвам на техния китарист. А ако сте слушали Соларис, там има един страхотен китарист, умирам да го слушам :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 weeks later...

Електрички -Steve Vai, Scott Henderson, Joe Satriani, Micahel Weikath

Акустички - Paco de Lucia

 

:):)

Редактирано от Begemot
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.