Jump to content
Българският форум за музиканти

Любими китаристи


Egon

Recommended Posts

Мда за Гилмор съм страшно съгласен - Гений,ама просто едва ли някой вече го знае:)Иначе всичките тия изброени по горе бързаци могат невероятно да свирят и бавно.Могат ВСИЧКО :D:yes:

 

Хмм...,недей да приказващ така пич!!! Или първо се поосведоми малко!!!

"Изброените по-горе бързаци", не могат всичко! :) СИГУРЕН СЪМ и няма да споря на тази тема, безмислено е просто! Нема такова животно!!!

Не ме разбирай погрешно и Малмстийн уважавам (макар че след 2-рия изслушан албум не можах да намеря нищо ново (шред мания и умалени септакорд-арпежи и обратното), съжалявам ако обиждам, някой не ми е това целта! Бекър също ме кефи, даже повече от Малмстийн, но кой е по известен ??? А на Марти имам едни страшно полезни уроци, но до сега не съм сядал да го слушам!

Та мисълта ме е, макар че от Дейвид Гилмор да не съм видял нещо различно от пентатоника, концепцията за музика на Pink Floyd е страхотна и те са допринесли в многогкратно повече от "горе изброените бързаци"!!! Смесица от звуци,от странни по-странни семпли приспособени и използвани, опити за съраунд (surround) и т.н.

 

Не ми се искаше да доукрасявам темата, но изказване от типа "Мда за Гилмор съм страшно съгласен - Гений,ама просто едва ли някой вече го знае", честно казано мн. ме подразни и съжалявам не знам защо си мислиш така??? ;)

Определено не си прав!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Др. нямам да кажа!

Хайде приятни спорове!!! ;)

 

Greets everybody ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Richard Zven Kruspe - Рихърд Звен Круспе

Соло китарист на група "Rammstein"

Свири с "ESP/LTD"

От 2004 година има китара "RZK" (Richard Zven Kruspe)

Ето и снимка на китарата му:

rzk-1_final_1.jpg

Ето и снимка на Рихърд:

Ramstein_RZK.jpg

 

:)

Редактирано от Feuermeister
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

...еми ще си направя топ 5 за по лесно(... има голяма смесица на стилове но... няма значение) :rolleyes:

 

1.Darrell "Dimebag" Lance Abbot(R.I.P.)(PanterA)

2.Chuck Schuldiner(R.I.P.)(Death)

3.Zakk Wylde(Ozzy Osborne;Black Label Society)

4.Ritchie Blackmoore(Rainbow;Deep Purple;Blackmore's Night)

5.Jimmy Page(Led Zeppelin)

:bravo:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Прав си бате Младене,само исках да кажа че тия бързаците преди да се научат да свирят бързо са се научили как да извадят душата от тона.В такъв смисъл.За музика и влияние въобще няма какво да коментирам - няма място за сравнение.Флойд са световна музика - Малмстийн и сие за метал китаристчетата като мен.

Иначе за знаенето в България - къде е Азис,къде е Гилмор?:pray:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ричи

Аз Азис не го познавам, не ме и интересува, защото чалгарите не ги имам за хора, ама за Гилмор мога да кажа, че е гений и че ако някой ше остане във Вечността с музиката, създадена от него, то това няма да е Азис, гарантирам с главата си. И ако последният шуми все още в медиите, то е, защото има как да раздухва просташките страсти с голия си гъз. Не мисля, че може да се сравняват тия двамата! Гилмор може и да е вече оплешивял старец, ама свири по-добре от разни младички и дългокоси момчета, които се чудят защо някой изобщо го слуша тоя Гилмор. Ама Гилмор си е музикант от Старата Школа и знае как да свири с душата си и да прави извлечения тон жив, иначе - какво? Китарата му си е все една и съща през годините - стандартен "Фендер Стратокастер", нищо особено. Особеното е вложеното чувство, умножено по майсторството и финеса. А такива, които едно соло не са направили, не знам защо ги коментирате изобщо като "велики" китаристи? Пол Стенли е ритъм-китарист, ама свири яко, бута рифове. Компенсира с това, че е фронтмен. Ама Митака Кърнев де се слага, след като напусна "Импулс" стана поп-ритъм китарист, и пак прибира награди за най-добър китарист. В това отношение какво да кажа за Пеци Гюзелев, който макар и прехвърлил шейсетака, вие и суче китарни плетеници като змей и свири сола, от които настръхвам?

Моята класация е: Ричи Блекмор, Хендрикс, Малмстийн, Холстинин, Валерий Гаина, Пеци Гюзелев, Сатриани, Гари Мур. Всички са номер 1 за мен от изброените току-що.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

от всичко което съм опитвал да изсвиря,с него съм виждал най голям проблем

 

 

Петручи си мисля че е една машина

Редактирано от bony
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.