Jump to content
Българският форум за музиканти

Някой има ли идея...


Recommended Posts

Здравейте! Блъскам си главата от известно време каква може да е причината за това пращене http://media.putfile.com/Shits-21 ....Това е чиста китара в звуковата карта през усилвателно стъпало с операционен усилвател и усилване около 4dB повдигнал съм в последствие само високите честоти за да се чуе по-ясно за какво иде реч... Опитвах какви ли не преампи... емитерни, сорсови повторители.... и какво ли още не.... включвах директно и в усилвателя без комп-а....стигнах до заключението че иде от самата китара... Общо взето пращенето е пропорционално на силата на сигнала като е най-осезаемо при пауър акорд с палм мутинг... като че ли е обвързано с резонирането на корпуса на китарата. Помислих по едно време че иде от замасяването на струните което става на практика през пружините на тремолото (става дума за Страт) но и това отпадна като възможност. Забелязах че когато адаптера е "натоварен" с по-ниско съпротивление пращилката намалява... Но свържа ли я към стъпало с високо входно съпротивлени (както и трябва да бъде) се влошава. Сещате се какво става като мине това и през драйв.... ;) ...ако някой има идея от какво може да е ще се радвам ако я сподели!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря ви за предложенията :) ! Вчера най-сетне го оправих.... Забравих да спомена, че след наскорошно издевателстване над китайчето, вече е само с един humbucker на бриджа... няма потенциометри, няма суич... Но и преди да махна старите "карантии" пак имаше подобна пращилка... та реших да закача преамп-а директно на адаптера и познайте... оказа се от кабела :girl_cray2: ...Някакъв Италиянски е "PROEL" или нещо такова... И то не от лоши спойки или някакво прекъсване а просто самия кабел, вкарва пращилките като остане на високият входен импеданс на преампа. Тъй като нямам друг под ръка реших проблема в започнатият вече стил :greenball: натиках старият транзисторен "DI Box" в китарата и стана малко "полу-активна" :) Така вече кабелът остана във верига с по нисък импеданс към комп-а и пращенето изчезна... Явно капацитетът на някой кабели в комбинация с адаптера прави някакви "чакмаци" но... как точно не ми е ясно... важното е, че го изцерихме :girl_witch: !

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

За който живее в сгради с бетонни плочи, следния "кабел-тест" често е доста успешен.

1. Включваме китарата в нещо по-хай-гейн, кабела е по пода.

2. Слушаме колко бучи.

3. Вдигаме целия кабел във въздуха.

4. Ако бученето намалява чувствително->кабела е скапан.

 

Усеща се особено силно, когато волюм потенциометъра на китарата не е максимално усилен, а е около средата.

Редактирано от Evtim Djerekarov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^ Подкрепям напълно мнението на Евтим.

 

Има и още една подобна проба: Докато е на земята кабела го сритайте. Ако се чува пукане значи кабела отива на боклука или се ползва за простор ;):thumbs_up:

За да се чуе пукането пак е добре да сте се ръгнали някъде в хай-гейн.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.