liquid_death Публикувано Юни 6, 2008 Публикувано Юни 6, 2008 Настана момента да ви презентирам българския вариант на KranK - Distortus Maximus. Това е камионче направено по схемата на кранк, но с допълнения от моя страна.Резултат от допълненията са тру байпас, по-ниско ниво на шума и защита против промяна на поляритета на захранването.Камиончето се казва VHB .Кутийката е алуминиева.Звуковите му качества според мен са много, много добри.Едно от най-реалистично и богато звучащите драйвове.Подходящ е за рок, метъл,но може и да се използва за по-леки стилове. Контролите са от ляво надясно:Volume, High, Bass, Middle, Gain Под всеки от тях има буквичка, означаваща го. Всеки желаещ да се сдобие с това "добиче", да пише по едно съобщение и всеки желаещ да го чуе на живо - пак лс. семпъл: http://media.putfile.com/MG-VHB чейна на записване на семпъла е Jackson humbucker->Mg VHB->MG GTA100(transistor head)->MG 408->микрофон, китайски->комп с куул едит про2(без пудрене) Цитирай
Necrophagist Отговорено Юни 6, 2008 Отговорено Юни 6, 2008 подкрепям колегата в продажбата,това което е написал за записа на звука е така(без пудрене) успех в продаването Цитирай
bratmito Отговорено Юни 6, 2008 Отговорено Юни 6, 2008 Това през китарен говорител ли е записано?Звучи някак си плоско и Hifi. Цитирай
vurbito Отговорено Юни 7, 2008 Отговорено Юни 7, 2008 Абе, само на мен ли ми се струва, че записа е ускорен Цитирай
Nikifena Отговорено Юни 7, 2008 Отговорено Юни 7, 2008 Супер е станало , но имам 2-3 забележки: 1. Захранването трябваше да е отгоре - над буксата за изход. Тоест можеше да сложиш буксите за вход и изход отдолу, а буксата за захранване над тази за изход. 2. Надписите не се виждат. Измисли начин да надпишеш кутийката защото сега излгежда леко untitled 3. Ползвай 5 еднакви капачки за потенциометри, или оправи разстоянието между потовете. Според мен 2 капачки като малките със синьо, но например с червено ще седят по-добре от бакелитените. за сега толкова Цитирай
liquid_death Отговорено Юни 7, 2008 Автор Отговорено Юни 7, 2008 Благодаря! @Никифена - забележките ти са правилни, но правейки камиончето избрах тези решения поради няколко причини: 1.Буксите за вход и изход са онборд и за това са на нивото на потенциометрите, които също са онборд(всичко без ключа и буксата за захранването е онборд с цел минимален брой кабели вътре и минимален шум. 2.Мислих за ситопечат, но цената на произведението ще скочи доста от ситопечата, а мислех да го оставя по-евтиничко.Иначе под всеки потенциометър има по една буквичка - V за Volume; H за High; B за Bass; M(от логото) за Middle; G(от логото) за Gain.Всяка буквичка е точно под определения потенциометър, означавайки го , и човек като знае това, ще знае и всеки пот за какво е Буквичките са хем името на ефекта, хем обозначения за функцийте. 3.Поначало исках всичките да са бакелитени, но разстоянията не го позволяват, а малките бакелитени капачки са с по-малък вътрешен диаметър.Идеята бе тонкорекциите да се различават от волюма и гейна.Трябва да пробвам с твойта идея с еднаквите капачки(да махна бакелитените). Като цяло - ефектчето е готино, безшумно и евтинко, естествено хич не може да се мери с перфекционизма, с който си направил твоя ефект, за който те поздравявам още веднъж @Некрофагисте, благодаря! @Братимо - а, бе за сега говорителите в кабинета ми са хай-фи.(не съм с истински китарен говорител), а за записа - усилвател->говорител->микрофон->комп(без никаква обработка)raw @Върбито - записа не е ускорен, а може и да съм си ускорил пръстите с по една бира преди да го запиша Цитирай
Nikifena Отговорено Юни 7, 2008 Отговорено Юни 7, 2008 Ясно.... Сигурно заради логото си сложил и мидъл-а най-накрая. Щото класическото разположение е ниски, средни, високи, а не високи, ниски, среди. Цитирай
liquid_death Отговорено Юни 7, 2008 Автор Отговорено Юни 7, 2008 Точно заради идеята с логото е така....А и усилвателя ми стана така и реших нещата , които правя да са така, за да се отличават. Цитирай
Overdrive Отговорено Юни 7, 2008 Отговорено Юни 7, 2008 абе само мен ли нещо не ме кефи звука - няма мощност и плътност и е смачкан и то много Цитирай
bratmito Отговорено Юни 7, 2008 Отговорено Юни 7, 2008 абе само мен ли нещо не ме кефи звука - няма мощност и плътност и е смачкан и то много Предполагам е от кофти говорителите.Докато не се чуе през китарен говорител трудно може да се дават оценки.Просто аналоговите дистове си искат китарна техника,по възможност добра за да покажат потенциала си. Цитирай
liquid_death Отговорено Юни 7, 2008 Автор Отговорено Юни 7, 2008 (Редактирано) ^^Ами на мен определено не ми звучи така.Възможно е и аз да съм го предтсвил зле и да съм записал отвратително за което се извинявам, но все пак това е Кранк, по тяхна схема и ефекта струва 149 долара http://www.musiciansfriend.com/product/Kra...edal?sku=157600 или 189 евро http://www.thomann.de/de/krank_distortus_maximus.htm Знам, че сме обсъждали в друга тема, че цената е надута заради марката, и то е така,но за качеството - ефекта е много добър, все пак фирма като кранк не биха си позволили да пуснат шит на пазара. Ето мнения за продукта: http://reviews.harmony-central.com/reviews...us+Maximus/10/1 Днес го пробвах на репетиция и в микса с барабаните и баса звучеше доста добре - плътно и същевременно пробивно. За DIY ентусиастите - схемата си заслужава - направете си го @Братимо - явно си прав.За жалост все не мога да събера 800лв да си купя 4 V30 и да приключа....съдба. Редактирано Юни 7, 2008 от liquid_death Цитирай
bratmito Отговорено Юни 7, 2008 Отговорено Юни 7, 2008 Съвсем не ти трябват 800 лв.Скроо купих 2 Беринджъра от Мизерник.Вкъщи ми звучаха малко с кофти високи,но като ги пробвах на репетиция си звучаха повече от добре.За сравнение имам и 2х12 със Celestion G12-65 и тея беринджъри не отстъпват! Цитирай
Overdrive Отговорено Юни 7, 2008 Отговорено Юни 7, 2008 (Редактирано) Може и от кофти микрофона да е - всичко е от значение... ти коя схема ползва - оная простата с лм386 ли? Редактирано Юни 7, 2008 от Overdrive Цитирай
liquid_death Отговорено Юни 8, 2008 Автор Отговорено Юни 8, 2008 Ми те са 2 схеми, които Никифена постна.И двете са с лм386, както и оригинала, но поръчах лм386-3 защото 3-ката работи добре на 9 волта и в оригинала е 3-ка.Пробвах и двете схеми, но моднатата с бц550 не ми допадна много, а оригинала звучи по-истинско, затова останах на оригиналната схема. А за говорителите - май трябва да се поогледам, че вече ми е много тъпо как на репетиция със 100В глава едвам се изравнявам с барабаните. Цитирай
Recommended Posts