jeremy Публикувано Юли 25, 2005 Публикувано Юли 25, 2005 Здравеите! Може ли някой да ми даде акъл? Намерих си много стар усилвател за бас -лампов.сега го дадох да го стегнат малко и се чудя какъв бокс да му стегна , какъв говорител ще му подхожда? Ако му сложа 2 x12 инча добре ли ще е?Помогнете който разбира , моля! Цитирай
Nikifena Отговорено Юли 25, 2005 Отговорено Юли 25, 2005 Зависи колко вата ти е усилвателя първо. Зависи с колко струнен бас свириш Но примерно, аз си направих бас бокс със 15" еминенс говорител и свиря с 4 струнен на МИ и от време на време на РЕ. Ето как изглежда моя бокс http://photobucket.com/albums/y23/Naudio/?...ent=Bassbox.jpg Като му сметнах кутията с бас бокс про. Излезна 100тина литра. Мога да ти дам размерите на мойта. Иначе моя стига до 4кХз, което е добре и става и за фънк. Говорителя ми го предложи Разбойник-а и съм доволен, макар, че нямам усилвател с който да го изпъна тоя говорител на макс Резонсанса на говорителя е нисък (30 и няколко херца) а като го сложих в тая кутия стигна 40 и няколко (вече не помня). според мен ще ти излезне по-евтин 1 15" отколкото 2 12" Цитирай
fracture Отговорено Юли 25, 2005 Отговорено Юли 25, 2005 Да, правилно - вземи под внимание колко вата ти е усилвателя. Пък една идея - да се поразтършуваш из сайтовете на фирми, предлагащи кубета и озвучителни системи за бас и да видиш колко вата, с какъв говорител/и се предлага. Цитирай
разбойник Отговорено Август 1, 2005 Отговорено Август 1, 2005 (Редактирано) Първо и най-важно - какъв е усилвателя? Второ - с какъв бас свириш - 4, 5 стр. и настройваш ли се по-ниско от нормалното. След като е лампов трябва да съобразиш боска със съпротивлението, което усилвателя ще иска. Можеш да го изгориш ако не го направиш. Съобрази колоната с твоите нужди - колко силно свирите с групата ти, за какъв стил музика ще го ползваш, искаш ли да го носиш лесно, имаш ли собствен микробус и пр. Колкото повече сила на звука и ниски искаш, толкова по-голям ще бъде бокса. Еминенс-а на Никифена е убиец за 4 стр. бас, но за 5 стр. има и по-подходящи говорители. 2х12 е добре. Аз бих направил отделна колона, 'щото предполагам че лампурника тежи достатъчно и сам . Ще бъде по-практично. Дай повече информация и ще помагаме. Редактирано Август 1, 2005 от разбойник Цитирай
uzeb Отговорено Август 1, 2005 Отговорено Август 1, 2005 15" говорител за бас на Гаус 4550,Електро Войс Про лайн 15В или Джи-Би-Ел к 140 или 2220Н.Това са добри говорители. Цитирай
разбойник Отговорено Август 2, 2005 Отговорено Август 2, 2005 Не познавам моделът на Gaus за който говориш, но останалите са "класика в бранша" от преди 15-20 години. Електровойс 15В е много близък до Eminence Kappa Рro 15 (този от колоната на Никифена), само че първия е доста по-скъп. И двата са по-подходящи за 4 струнен бас, отколкото за 5. JBL K 140 e добър басов говорител, става и за 5 струнен, но не се произвежда от години и би могъл да бъде намерен само втора ръка. JBL 2220, който също не се произвежда, свири добре над 80 Hz и криви сравнително лесно при опити да се изкара по-дълбок бас, но това не значи че не става, просто въпрос на вкус. Цитирай
DRago Отговорено Август 2, 2005 Отговорено Август 2, 2005 малко да помогна ама малко , Ерсин (jeremy) свири в момента в 5 струнен бас , а ламповият усилвател е някакъв абсолютно стар , но запазен, след ремонта със сигурност ще "просвори" яко. Цитирай
Fortissimo Отговорено Август 3, 2005 Отговорено Август 3, 2005 четири 10' и една 15'-ка и туи то . Цитирай
jeremy Отговорено Август 16, 2005 Автор Отговорено Август 16, 2005 Здравейте! Благодаря за отзивчивостта(ебаси думата)! НО,усилвателя за който говоря не може да се оправи ,в смисъл че има много шум(брум)който не могат да премахнат.иначе си свири.Незнам коко вата е и на колко ома работи-много е стар , огромен много лампа много нещо.Марката е FRULIZ или нещо такова.първо трябва да се справя с брума и после бокса. Благодария все пак за отзивчивостта(ебаси думата)! Цитирай
Nikifena Отговорено Август 16, 2005 Отговорено Август 16, 2005 най-вероятно кондензаторите са ти изсъхнали Ако го "поосвежиш" ще проработи екстра.... Цитирай
jeremy Отговорено Септември 7, 2005 Автор Отговорено Септември 7, 2005 едва ли.но ще пробвам,треа и нови лампи,ще разбия два три стари телевизора и газзззззззз! Цитирай
Recommended Posts