alek200 Публикувано Юни 2, 2008 Публикувано Юни 2, 2008 Здравейте всички китаристи ! Много години съм свирил на кларинет, но сега искам да се науча да свиря на китара и затова правя тази тема. Имам няколко въпроса от сорта: Каква китара да си купя (като за начинаещ) ? От къде да си я купя ? Колко струва ? И какво да се пробвам да свиря ? Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Юни 2, 2008 Отговорено Юни 2, 2008 1. Купи си китара за 200-500 лв нова, или запазена на старо. 2. Ако е електрическа, купи си и ново усилвателче, или такова на старо. 3. Купи каквато ти харесва, във форум аима писано много за различията между китарите... чети. 4. Купи я откъдето искаш. Марки бол... По-метълски: Ibanez, Jackson, Slammer, Washurn, ESP/LTD, По-рокаджийски и блусарски: Vintage. някои модели на squier, дори някои модели на stagg, Career... По-универсални: Yamaha, OLP, и т.н. За по-тежък звук с много дисторшън: двойни адаптери(хъмбъкери) - поне един на бридж позиция(до магарето). За по-мек и звънлив тон, но без твърде много дисторшън - единични адаптери(single coil). Фиксирано магаре - по-продължителен тон, по масивен тон. Тремоло/Флойд Роуз - малко по-метален и тънък тон за слетка на наличието на тремоло система........ Цитирай
Vasil Pavlov Отговорено Юни 2, 2008 Отговорено Юни 2, 2008 А по въпроса какво да свириш - зависи какви стилове искаш да свириш на китарата, но по моето скромно мнение ако си начинаещ си намери школа за китара за да си спестиш много неясноти и ядове Цитирай
SviStyle Отговорено Юни 2, 2008 Отговорено Юни 2, 2008 Относно китарите и амповете Евтим беше доста изчерпателен.Намери си някой, да ти покаже елементарните китарни неща(постановки и др.), останалото го знаеш. П.П.И кой подяволите е кирата? Цитирай
nickysn Отговорено Юни 2, 2008 Отговорено Юни 2, 2008 Фиксирано магаре - по-продължителен тон, по масивен тон.Тремоло/Флойд Роуз - малко по-метален и тънък тон за слетка на наличието на тремоло система........ Освен това, китарите с Флойд Роуз се настройват по-трудно, което обикновено не е готино за начинаещи, освен ако не си наистина сигурен, че го искаш. Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Юни 2, 2008 Отговорено Юни 2, 2008 (Редактирано) .. Освен това, веднъж настроени се разстройват по-трудно, но това е друга тема.... Съгласен съм с колегата горе - ако си начинаещ, може би не ти трябва китара с флойд роуз, а такава с фиксиран бридж или стандартно фендерско тремоло. А не каза - за акустична или електрическа китара питаш? Редактирано Юни 2, 2008 от Evtim Djerekarov Цитирай
alek200 Отговорено Юни 3, 2008 Автор Отговорено Юни 3, 2008 Благодаря на всички.Много ми помогнахте Цитирай
Recommended Posts